Всеки вече вижда, че сме двама - СЕПТЕМВРИйчето шава в мама /Тема 5/

• 54 118
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
Точно както го е описала скабиела. Нашата прави и едно внезапно посещение в рамките на месец от изписването.

# 691
Добро утро мами Simple Smile Много сте тихи тези дни, от жегата ли от какво?
При мен нещо зачестиха контракцийте и уш гледам повече да почивам,ама трудна работа все нещо си измислям да правя Simple Smile добре , поне че вче съм си вкъщи, че тази горещина изобщо не мо понася как ще изкарам до септември Crazy като профтящ слон съм 

# 692
Добро утро, и при мен същата работа - жегата много ме мори, хич не я обичам. Ако можеше да е вечна пролет или вечна есен, любими сезони. По този повод - писна ми снаха ми, а и не само тя - на всяка втора дума да спрягат, че септемврийчето ми ще е "зимно бебе" и едва ли не горката аз, дручко си било нейното лятно бебе, родено на 27 февруари...
Защо съм си била купила бебешка количка, зимата нямало да ми трябва... защо искам да раждам нормално, за какво съм искала да се мъча, дручко било секцио, ама не с епидурална, а с пълна упойка, да не била луда да стояла будна на раждането, това било най - ужасното нещо. А съвсем ме закопа, когато каза, че не родила в частна клиника, а в държавна, защото в частната нямало "коловоз" за бебето...
Толерантна съм, ама не се спират някои хора, а аз на никой не се бъркам.
Та... малко ядосан понеделник за мен. Дано при вас е по - добре.  Hug

# 693
Ами те коловозите са си важно нещо Simple Smile
Всеки има право на личен избор и за секциото не съм съгласна, че е по-лесно като ги гледах милите как се раздвижват Rolling Eyes аз след два часа бях бомба.

# 694
  • Велико Търново
Хелоуу, честит понеделникк Simple Smile))
Значи като го чуя това "то количка мн няма да ти трябва" и се изприщвам....алоууу това дете до март в изолатор ли да го държа. Първо до декември понякога има дни и с 20 градуса темп, второ на никой освен на мен не му влиза в работата как ще се грижа за детето си, т.е. освен мен, таткото и педиатъра  Sunglasses
ама почнах вече да си подсвирквам като почнат да ми дават акъл  #2gunfire
а за секциото....ако ми се наложи да раждам така и аз не знам бих ли родила с епидурална...но се надявам да не чувам изобщо от доктор думата секцио

# 695
  Аз при мисълта за секцио  Sick Толкова ме е страх,като се знам. Месец ще се възстановявам сигурно. А естественото след 4 часа бях станала,освежих се и се разхождах.
 Всеки знае за себе си.
 А раждането-няма по-скъп спомен. Когато родих и проплака малкото ми момче,никога не съм изпитвала толкова силно чувство на любов,щастие,радост.

# 696
Във фейсбук групата бебевалежът започна  Laughing

# 697
След всичко, което чух и изчетах за секциото и епидуралните упойки, установих, че повече ме е страх от упойката отколкото от болката при раждане, а секцио като чуя и тръпки ме побиват. Никой не може да ме убеди, че след операция на корема с n на брой шева ще се възстановя по-лесно, отколкото от нормално раждане.
Дай Боже всичко да е наред с бебчо и ще си раждам нормално и неща и упойки даже.
Най-вероятно в някой момент ще ми се иска някакво обезболяващо, но ...  Wink

Последна редакция: пн, 26 юни 2017, 10:23 от Zlati_na

# 698
  • Стара Загора
skabiela, драсни някой ред, че те мислим 2 дена. Как е малката?  newsm78

# 699
Здравейте, към кой трябва да се обърна за да ме добавите в групичката във фейсбук, защото май там сте по-активни.

# 700
Аз за нашите "септемврийски" бебета по-скоро бих казала, че са "летни", а не "зимни" бебета, защото предполагам дори от началото на август ще има родили септемврийски мами. След това има 3-4 месеца до истинската зима, а дори и през периода декември-февруари температурите през деня са подходящи за разходки. Препоръката е да не се извеждат бебетата единствено когато са минусови температури или когато вали и/или духа много силен вятър.
От собствен опит мога да кажа, че първото ми дете е родено в началото на декември и цяла зима не е имало и един ден през който да не сме навън дори за малко. Започнах да я показвам за по 5-10 мин. на терасата още на първата седмица след раждане, а на втората започнах да я извеждам и на разходка. Майките, които им е първо дете сами ще видят, че навън е много по-лесно и детето много по-спокойно    Peace

Последна редакция: пн, 26 юни 2017, 11:15 от mladamama

# 701
  • Варна
Малката е добре,тя без това си е шашава...сега след тази цицина още по луда стана.Лекарката вика „не.знам защо ,но на това дете винаги регулярно през седмица му се случва нещо”...тя просто е.мноого палава,даже и като спи не знам дали няма да направи беля.
Брат пък е толкова тихо и спокойно момче.....Да видим миньоните кви ще са

# 702
  • Стара Загора
Малката е добре,тя без това си е шашава...сега след тази цицина още по луда стана.Лекарката вика „не.знам защо ,но на това дете винаги регулярно през седмица му се случва нещо”...тя просто е.мноого палава,даже и като спи не знам дали няма да направи беля.
Брат пък е толкова тихо и спокойно момче.....Да видим миньоните кви ще са
Радвам се, че всичко е наред  Simple Smile
Да знаете, че съм голяма паника, да не сте посмели да ме шашкате така, даже сутринта се оплаках на ММ  Laughing

# 703
Тези жеги и мен ме побъркват. Тая нощ не можах да спя, накрая отворих всички врати да става течение, но то въздуха не помръдва. Накрая мъжо ме обвини, че се е схванал заради моето течение.  Crossing Arms

За акълите - трети път да слушам едно и също, познайте дали не ме изнервя?! Това не трябва да ядеш, онова не трябва да правиш! Нормално ли ви се струва?! А на всичкото отгоре постоянно ме оплакват - леле, леле само те мислим, как ще се оправяш с 3 деца и т.н.

И зимното и лятното бебе си има предимства и недостатъци. Имам и от двете, аз лично предпочитам зимно.

За раждането - надявам се да е нормално, страх ме е, защото знам какво е, но от секциото още повече ме е страх, защото не знам какво е.
Злати, с епидурална упойка е супер. Няма от какво да те е страх. Раждането е лесно и безполезнено. Надявам се и този път да се възползвам от тази екстра.

# 704
Nightmare01 - много време с роднини прекарваш и много се връзваш какво говорят хората Simple Smile

При мен е друго - нямам много раждали познати и ме дразни нераждали жени или мъже като почнат да ми дават акъл какви витамини да пия и някави си техни познати какво и как си карали бременността. Как до деня преди да родят изобщо не им личало, че са бременни, ходели стегнати и стройни като фиданки на работа, купони и... аз съм яяя, фак ви офф на всички.

Честито на мамата в ФБ групата! Да е здрава, детето да е добре и много благородно й завиждам, че е приключила вече с бременността.

Моите инжекции с витамини приключиха, пуснах си изследвания и показателите ми са супер в норма, засега съм доволна и спокойна. Ще ходя на нов зъболекар, някакъв ужасно скъп, но двама други вече ме свириха, че е от бременността, а венците ми още кървят и са подути, чак имам усещането, че фъфля, много зле. Природата и еволюцията не са го доизмислили това с бременността и раждането...

Общи условия

Активация на акаунт