Искам да кажа ... (120)_01.05-07.05

• 67 297
  • 769
  •   1
Отговори
# 60
Сесили, да ти е жив и здрав малкия отворко  Hug за утре ако забравя.

# 61
  • някъде ... тук ...
Бобулина, честита ви годишнина! Още дълги и щастливи години заедно!

Племенничката ми е с име - едно от посочените, но е родена на 3-ти, а майка ми има утре рожден ден.
Гергьовден е организиран - дълъг уикенд-празник се очертава, съчетан с РД на големия синковец.
Празници през май да искаш у нас Crazy

Аз днес поработвам от вкъщи. Ден на труда е все пак, а и срокът си тече...

# 62
Много са удобни баните, свързани със спални, но при условие, че има и поне още една, която да не е свързана с ничия спалня. За прозорците подкрепям. Не разбирам мотивацията на българските архитекти да правят бани приличащи на килери. Но има и много по-зле от тях, например английските.  ooooh!
Да, то ако няма друга обща баня, това означава всички да минават през спалнята, за да се изкъпят, абсурд Joy Полезни ми бяха мненията, ще мерим квадрати после и ще помисля, иначе прозорци ще има, даже тази свързана със спалнята е замислена с големи, ще видя само на къде отива гледката, защото тази, която ще имаме от спалнята и всекидневната е много хубава, но от другите страни са други къщи, макар че си имат повече от прилично отстояние от нас.
За малката баня и тоалетна на първи етаж нямам претенции за прозорци, ако е възможно ще има, не съм гледала плана как е, мисля, че е предвидено и там. Сегашната в апартамента ни няма прозорец, при нас самата конструкция е малко странна, ние сме вътрешен апартамент, отвсякъде ни опасват коридори и/или други апартаменти, само частта, която е фасадна ни е външна. Но пък е много топъл апартамент, едното за сметка на другото, но ми липсва прозорец на банята, да.

Мъжът ми отиде по спешност на работа, аз пуснах пералня и една прахосмукачка и сега преживям плодове, че е плодов ден, ма гладно си ми е! Сутринта ядоха принцеси за закуска, аз обожавам, а аз преживях банан... Иначе никакво готвене пълни сме - имам боб на фурна от онзиденшният ми ден на варива, барбекю от нашите, дроб-сърма и печено агнешко от снощи, пак от тях, онзи ден готвих и някакво свинско с гъби и вино, него утре ще го ядем евентуално, изобщо се заринахме рязко с готвена храна, а ние хич не обичаме да хвърляме и сега ще си я ядем.

Айде за следобедна разтуха, ви пускам един личностен тест, за сега всички ни определи много точно, според него има 16 основни типа личности. Самият тест и представянето на типажа са на български, другите характеристики (слабости, кариера, романтични връзки и т.н. са на английски). ТЕСТ

# 63
И моят първороден утре празнува.

Днес го караме лежерно-мързеливо-глезено. Почивен валежен ден. С половинков сме се отдали един на друг, от време на време даваме задачки на дечурлигата да не скучаят и така...

Аман от тия пандишпанови рула, днес пекох още 2. Стават светкавично, наистина, много са вкусни, пък и леки като са с повечко свежи плодове вътре. Децата са много доволни, виждат им сметката за отрицателно време.

# 64
Сбъдваща и твоят да е жив и здрав. Тях все ги пропускам, ама е защото не им казваш имената често.

# 65
В Лондон не съм попадала в хотели, където баните да са с мокет, в къщи с "коренно" население - да. Винаги ми е било странно - вана с 2 кранчета, подвижен душ, който обаче не се закрепва на стената, тоалетна, мивка, шкафчета, даже с книги и мокет. През цялото време имах чувството, особено при ползването на тоалетната, че върша "нещото" в стая, беше ми неприятно усещане. Но, хората имаха отделно и друга баня - с душ кабина, тоалетна, мивка и с плочки. Мисля че мокетът по-скоро е в старите къщи и с по-възрастни обитатели - те просто си следват традицията -  от мама, дядо, от 100 години - малко са вманиачени на тази тема.

За личната им хигиена, семействата при които сме били, бяха според мен с нормална такава, но наистина къщите не винаги са най-подредените и чистите. Но, и това е относително, разбира се - различни хора, различни ангажименти, особено при наличието на деца - те са на първо място - за уроци, за спорт, за изкуство, за нормални детски забавления - батут в двора, пижамени партита... Друг манталитет и други условия на живот, но, все пак от моите наблюдения не могат да се правят генерални изводи....

# 66
Здравейте
Благодаря за темата

В почивния ден аз съм работна ,но ми е последен ден на това работно място и ще си отдъхна за два месеца от работа но в полза на университета Simple Smile

Спомням си скоро ,че коментирахте готвене на аспержи .
Може ли да предложите пак някаква рецепта за приготвянето им Simple Smile че днес си взех от Фантастико да пробвам Simple Smile

Честито на всички ,които празнуват :*

# 67
  • Варна
Пътувахме до роднини на гости за почивните дни. Нагледах се на зелени ниви и разлистени дървета. Много красива природа имаме ама сякаш не я ценим. И на куп селца се нагледах, повечето почти обезлюдени. Много тъжно ми стана да гледам места, където е кипял живот, сега запустели и изоставени. Точно така си представях света като четох Сблъсък на Стивън Кинг.

# 68
Хора, някой бил ли е в Неапол? Трябва ми хотел с добра локация за разглеждане на града. За 4 нощувки.

# 69
Хора, някой бил ли е в Неапол? Трябва ми хотел с добра локация за разглеждане на града. За 4 нощувки.

Тази пак полудя  Joy, нали уж щеше да се кротнеш бе Simple Smile.

# 70
Ние другата седмица спонтанно решихме, че ще ходим до Дрезден.

# 71
  • Телиш/Плевен
Спомням си скоро ,че коментирахте готвене на аспержи .
Може ли да предложите пак някаква рецепта за приготвянето им Simple Smile че днес си взех от Фантастико да пробвам Simple Smile
Ето. Hug

# 72
  • Euskal Herria
Докато се докопам до новата тема, вие сте успели да изпишете 5 страници. После ще се постарая да изчета всички постове, че те са много.

# 73
Какви са аспержите? Тънки и зелени, дебели и бели, дебели и зелени?
В зависимост от това какви са, се белят или не се белят, отрязват им се пънчетата или не им се отрязват. Измивате предварително , Бланширате в много малко в подсолена вода. Увиват се в много тънки лентички бекон или мазна шунка и се запичат до зачервяване на бекона. Може и да се запържат пак така увити леко в масло. Поднасят се със сос - класиката e сос холандез, ние ги обичаме с млечно-чеснов сос. Може да се поднесат с гарнитура от паста, варени картофи или като добавка към печено месо.

Последна редакция: пн, 01 май 2017, 16:29 от Анонимен

# 74
Даунче, ми излязоха по 50€ билети и не мога да се сдържа, и мъжът ми напъва:)

Ако не е Неапол, Брюксел също може, кой ходи наскоро Захирчето и Сесил май?

Аз много обичам Италия, но за Неапол не пишат много хубави неща, ей така си решавам аз, но май трябва да се информирам. В една тема за там, момиче пише за огромни плъхове по централна улица...Най- големия ми ужас Crazy

Моят нали е традиционалист и си държи, да си спазим обичая и да идем някъде. РусИ не го брои:)

Общи условия

Активация на акаунт