Любители на кучета - 72

• 58 291
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
  • У Диспансера ...♥♥♥
То да не го натискаш да яде, ама пусто му като не можеш да седиш така и да го гледаш...
Индивидуално е наистина, примерно моя не минаваме така плавно към друга храна вече, и да чукна на дърво има здраво стомахче.  До сега сме нямали проблеми с разтройства и повръщания, а е и лакомичко  Simple Smile

Бързо оправяне на кучо, че и ние страдаме повече от тях като ги гледаме така.

# 286
  • До сърцето...
То да не го натискаш да яде, ама пусто му като не можеш да седиш така и да го гледаш...

Да, това е много кофти. В тези си "спирачки" изпушвам двойна доза цигари...

Много е гадно безсилието  Tired

# 287
  • Пловдив
Имам ваучер за безплатен преглед на кученце, който няма да ползвам. Валиден е от вчера 20 дена. Някой ако го иска го давам.може да видите кои са клиниките на https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1hRKmBxIUGE7n87aDnhMOd4 … 278671867&z=8

# 288
Четох ви четох и се притесни. Метнах се на колата с кучо под мишница. А той милия като види вече клиниките и почва да трепери!
Почвам да се чудя дали не го стресирам повече, отколкото го лекувам.  Mr. Green

Махам този текс някой да не се разпознае и засегне  Peace

Та накратко извън лиричните отклонения АЗ СИ ИЗИСКАХ храна и пробиотик с пребиотик. Пробиотика е една огромна спринцовка дето трябва да давам по половин отделение. Храната е едно пастетче,което кучето много хареса, но гледам да не давам много за да видя реакцията и да не претоварим стомахчето.

Потресена съм от ветеринарната медицина. Почти на същото ниво като хуманната е. Божеопазване!

И аз мисля, че кученцето направи алергична реакция към лекарството.
Доколкото знам почти всяко трето йорки има проблем с повръщане. Надали всички стигат до ендоскоп... Затова и толкова се паентя и не искам да го водя където и да е, а искам да се пробва лечение, отхвърляйки това и онова с иследвания.

Благодаря ви за съпричастността и подкрепата!  bouquet

Последна редакция: чт, 01 юни 2017, 18:58 от the Дорис

# 289
  • София
Дорис, къде се случва това и кои са тези доктори ?

Аз водя Бианка само при проверени препоръчани ветеринари, досега не съм попадала на такова нещо.
Всъщност за биопсия бяхме при един нгрубичък доцент, но го преживях, нали нямаше тумори и т.н.

# 290
Лелее, какви си тия ветеринари  ooooh! Как пък ще седне да ми повишава тон. Не стига, че човек отива притеснен там, че и някой си да му се репчи на среща. Добре, че Макс ми е внушителен и едва ли като го видят на някой би му хрумнало да ми повиши тон.  Mr. Green А и той веднага усеща моето настроение и като нищо да го залае и заръмжи, преди да съм успяла аз.  Whistling Нали кучето прилича на стопанина си - та аз паля бързо, а кучето двойно по-бързо и от мен.  Laughing

# 291
  • под тепетата
 the Дорис, дано се оправи бързо дребосъка! Знам, че хич не е на място, но съм те чела  в една друга тема и  се възхищавам на чувството ти за хумор дори и  в този труден момент!  
 Аз ще си призная, че шкембето си го обичам под всякаква форма, естествено почистено  Embarassed А кучо не съм го попитала за мнението му, но най- вероятно ще се подриска от него  Mr. Green Дреболиите така му действат.

Последна редакция: чт, 01 юни 2017, 18:01 от bilqna_69

# 292
Скрит текст:
the Дорис, дано се оправи бързо дребосъка! Знам, че хич не е на място, но съм те чела  в една друга тема и  се възхищавам на чувството ти за хумор дори и  в този труден момент!  
Аз ще си призная, че шкембето си го обичам под всякаква форма, естествено почистено  Embarassed А кучо не съм го попитала за мнението му, но най вероятно ще се подриска от него  Mr. Green Дреболиите така му действат.

bilqna_69, и аз така! Heart Eyes На моя кучо нищо му няма от шкембето, виж от дроб, далаци......точно се подрисква, ама бързо му минава, пък и рядко са давани. Peace

the Дорис, и аз зяпнах! Абе, не стига, че ти вземат парите, не те лекуват ей така, за черни/сини очи, ами и отношение нямат към пациента. Един път ми се е случвало, при смяна на нашите си ветове, да ми подвикват, ама и аз като повиших тон.....в резултат всички мирясахме. Не може така, човек и без това е притеснен. Peace

# 293
  • София
Дорис, горкото кученце, дано да ви мине по-бързо.

Искам да споделя моите преживявания, не давам съвет(не съм ветеринар), просто може и да е от помощ....

Имам норич териер на 11 месеца. От 2,5 месеца кучето е зле. Започна от по-обилна хрема, която ме притесни. Ходих в централната клиника до Зоологическата градина. Казали, че няма страшно, че може и а е алергия... Започнали жълто-зелени сополи... изчаках 1 седмица - отидох пак, биха ни през 2 дена антибиотик... Нищо не помогна, пак имахме сополите, които ставали на коричката. Отидохме пак в клиниката, взели са ни кръвна проба, направили снимките на бял дроб и гръбнака, защото на кучето започнали да му се отнемат крачетата, той скимтя, то едното, то другото, то двете задни само пълзеше... ужас. Нито пиеше, нито се хранеше. Мокрих му устата, давах му вода със спринцовката. Изписали са ни антибиотик - аугментин по половин таблетка 2 пъти дневно(ако някой знае как се чупят хапчетата - почти никак). на пети ден почна и да дриска. Сополите са същите... Никой не ни предписа пробиотик - аз не се сетих. Изпихме антибиотика 7 дена - нито подобрения, нито нищо... Повръщаше кученцето поне 3 седмици на всеки 1-2 часа...

Зарязах клиниката...

Реших да експериментирам с нещата за децата.
Повръщането - през 15 минути шуслеровата сол 8, после довечера още веднъж. Давах още сол 3 - за възпаления, температури и сол 7 - за крачетата. взех антибиотични капки за очи тобракулин-д и ги капах в носа, като преди това промивах с физиологичен разтвор със спринцовката. За последните 10 дена до днес - кучето ми оздравя, остана само 2-3 пъти нещо като "иска да кихне и не може", но и това ще мине.

Като храна когато повръщаше - първия ден давах 3 пъти по чаена лъжичка сварен ориз + оризова вода. Втори ден сварих малко пилешки бульон и давах заедно с ориза. Трети ден същото, само увеличих дажбата, следващия ден добавих в този буламач и неговите гранули и така два дена. И вече се храним добре.

Доволна съм, че предприех тези неща. Не казвам, че бях права, но така се оправихме.

# 294
Ох, luss, аз се измъчих само като четох как е скимтяло и се е влачило кученцето плюс останалите "екстри". Права си била, щом се е оправило. Peace По същия начин Рекс "лекувам" почти 10 години от някаква лятна алергия - с кремове Здраве и Бочко, писала съм го. След лечение за демодекоза, гъбички, ваксини всякакви и не знам какви скъпи хапове от хуманна аптека с нулев резултат. Защото се изплаших, че ще ми уморят кученцето, да ме прощават ветовете, но това си мислех тогава. И така си караме с кремчетата лятно време. Свалят сърбежа за часове, като го засърби пак - мажа и до там, макар и временно. Сега ми даваш идея дали тези шуслерови соли няма да свършат работа за костно-ставни болежки. newsm78 Сутрин, като стане, се гърби и държи главата надолу, като се разтъпчем на разходката, всичко се оправя. Просто му личи, че има такива проблеми. Не искам да давам кортикостероиди, и обезболяващите не са добро решение, трябва да почета и поразпитам за солите, признавам си, не съм ги ползвала. Peace

# 295
  • София
labrex

http://www.afya-pharmacy.bg/categoriesbg/202
(ако сметнат за реклама - набираш -шуслеровите соли за ставни проблеми - и излизат в гугъл)

Това са тук комбинациите за ставни проблеми и подобни. Само, че аз не давам колкото пишат за човек - по 5 или др. Все пак ние сме 9 кг. Иначе всяка една сол струва около 9 лева. Имам ги всичките, защото на нас ни помагат и за децата ги ползвам много. На малкия често му се схваща сърдечния мускул и не може да диша - давам сол 7 - 3 бр и до 2-3 минути отпуска... Бях много скептична към тях, ама ето... ползвам ги, защото ми помагат.

Дано да намерите нужни лекарство или каквото там у било...

# 296
  • под тепетата
labrex, дойде ли килимчето? Чакам отзиви, че Макс днес така е изплезил език в жегата  Confused

# 297
luss, благодаря! bouquet Сега ще погледна, ще потърся инфо в наши и в руски форуми, ще изясня и уточня употребата и тогава ще давамм.  Peace

bilqna_69, няма го още, при проследяване на пратката стои само "направена заявка", нито изпратено, нито предадено на куриер, чак се ядосах днес, защото ми пратиха смс да го очаквам на 1-2 юни. Изобщо от емаг бързо ми пристигат нещата, няколко буквално на другия ден съм получавала. При многото оплаквания, аз (поне досега) не съм имала такива, а доста неща съм купувала от сайта. Само гледам през 5 мин, сякаш някой ще го прати по нощите. Simple Smile Много е топло при нас и се надявах да си разхладя /според обещанията/ душицата, че е с оплезен език и само пръхти.  Peace

# 298
  • под тепетата
Дано дойде по-бързо и е ефективно, та да му олекне на Рекс!  Hug

# 299
И аз чакам отзиви за постелката. Даже малко ме е яд, че не съм се разровила по-рано за нещо подобно, но дори и не предполагах за съществуването й. Иначе ако знаех по отрано можех да я тествам, че в събота ще пътуваме с Макс и не знам в тия жеги как ще е в колата.
Ох, а прасето докато пиша от телефона само идва и ми бута негови играчки за малко игра и внимание, че цял ден бях на работа и сега не може да се насити на присъствието ми. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт