Любители на кучета - 72

• 56 795
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
Нарцисчева, нормално е да се държи плахо и неуверено при първите излизания. Постепенно ще привикне с околния свят и не е далеч времето, когато само като кажеш"хайде"и ще тича през глава на вънка  Simple SmileНашата Моли почнахме да я извеждаме през февруари, още много студено, и направо лягаше на обувките ми и почваш да плаче. За акане и пишкане дума не можеше да става! Но аз тъпо и упорито я изкарвах 3 пъти на ден докато не почна да свиква. Търпеливо и постепенно ще се случат нещата  bouquet

# 61
  • под тепетата
Jendanik, този път и аз успях да видя Бруно. Малее, какви очи!

# 62
# 63
  • под тепетата
Сладка рошка с черно копче  Mr. Green

# 64
  • Варна
Някой знае ли как се използва този спрей?
https://www.meindm.at/tier/shop/Tierzubeh%C3%B6r/Bob-Martin/Bob- … 2_10025354.action

Ефективен ли е и срещу кърлежи?

# 65
  • UK
Джинкс днес беше на посещение при ветеринарката. Бил с 5 кила под нормата за възрастта. Казвам аз, че му е слаба дупарата, ама никой не ме слуша.  #2gunfire Искала съм била да го правя дебел. Та започваме да увеличаваме дневната дажба и вече ще си слушам инстинктите повече.  Tired

О, и можете ли да препоръчате четки и пасти за зъби? Даваме му дентал стикс и е на суха гранула, ама ветката казала от време на време да го и четкаме.

# 66
Моя само може да си мечтае да е под нормата и да трябва да му давам повече хапване.. ама уви, той е с поне 5 кила над нормата и трябва да отслабне, но въпреки моите забрани за повече храна, майка само издебва да не гледам и му дава какво ли не. Онзи ден, моля ви се, му направила две филийки с масълце и кашкавал и това след като съм му дала гранулите за закуска.  ooooh!

# 67
Привет и ние в новата тема.Момичета с малки кученца,моя чиху е в заграждение защото иска да се качва по диваните,но не може да слиза и ме е страх да не падне,как да го науча да не се катери по тях?Беше паднал и си нарани много лапата,а те са едни солетки.....

# 68
Привет и ние в новата тема.Момичета с малки кученца,моя чиху е в заграждение защото иска да се качва по диваните,но не може да слиза и ме е страх да не падне,как да го науча да не се катери по тях?Беше паднал и си нарани много лапата,а те са едни солетки.....
Съветвам те да направиш на кученцето стълба (много твърд бял дунапрен + кашъфка). Всяко стъпало трябва да бъде високо около 12 см., както и достатъчно широко, за да може да се качва и слиза. Така няма да натоварва ставите, а и няма да се безпокоиш, че ще падне. Хубаво е около диваните и спалните да сложиш килим.
Няма смисъл да затваряш животинката, защото рано или късно пак ще се качи на дивана, по- добре го обезопаси. Много са упорити  Joy

# 69
Навсякъде е плочки и ламинат,няма как да сложа килим(става такава пързалка).Ще се опитам да направя стълба.Но незнам как трябва да изглежда.Можеш ли да ме препратиш към снимка?

# 70
Има противоплъзгащи подложки за килими-приличат на мрежа.Не са скъпи.Освен това може да застъпиш килима с дивана.Ако решиш да сложиш,има варианти Simple Smile

# 71
Навсякъде е плочки и ламинат,няма как да сложа килим(става такава пързалка).Ще се опитам да направя стълба.Но незнам как трябва да изглежда.Можеш ли да ме препратиш към снимка?
При нас навсякъде е ламинат, но взех много голям килим и го сложих, включително под дивана. Така няма шанс да мръдне. А в спалнята можеш да сложиш противохлъзгаща подложка (килимът се поръчва с нея). Колкото до стълбата- правят се отделни парчета от много твърд и бял дунапрен (винаги търся най- високото качество дунапрен, който не е боядисван и е много твърд), с примерни размери: 70х70х12h + 70х35х12h. Намираш дамаска, като на диваните и се ушиват калъфи. После голямото парче се слага отдолу, а малкото отгоре. Така става стълбичка, която е достатъчно дълбока, за да може при бързо слизане и качване да не се нарани. Тежестта и плътността на дунапрена не позволяват да се мести при бурно слизане и качване.
Съобразявам размерите на стълбата с разкрача на кучето, както и с размерите на мебелите. Слагам линк към снимки на стълби, които се доближават на външен вид. Те са значително по къси, но ще добиеш представа  Wink
https://www.google.bg/search?q=mesh+pet+stairs&rlz=1CDGOYI_e … imgrc=_&spf=1

Последна редакция: нд, 07 май 2017, 12:01 от Chihuahuas Mom

# 72
  • sf
Много смешно ми стана за препечените филийки  hahaha Моята баба е същата. За нея всички хора и животни винаги са гладни. Живее при братовчед ми и имат пинчер, за който се шегуват, че ще стане лабрадор от нейното хранене  hahaha Joy
Иначе ние свикнахме с Нейо, а мисля и той с нас. Спи си в леглото, до моето. Вечер като ме види по пижама , че лягам и си се настанява долу, умника ми той. Само дето много рано става , то и аз по принцип, но той ме бие.Дано поудължи по-натам спането поне с 1-2 часа.

Последна редакция: пн, 08 май 2017, 18:38 от donsita

# 73
И аз доста се порадвах на филийките с масълце и кашкавал  Heart Eyes

По този повод, искам да ви се оплача как нашият Бруно падна вчера от леглото и до този момент, не иска да си изправи задната лапичка. Надявам се, че не е нещо сериозно, защото позволява да се пипа, вижда се че се опитва да стъпва на нея, но го е страх. Ще изчакам още няколко часа и ако няма подобрение, отиваме при ветеринаката, че направо сърцето ми се е свило  Cry

# 74
  • Стара Загора
Ние днес имаме рожден ден

Общи условия

Активация на акаунт