Любители на кучета - 72

• 58 114
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря ви момичета, повдигнахте ми духа и сте голяма опора. Другите край мен не са особено ентусиазирани от решенията ми. Приятелят ми не знам какво мисли по въпроса, може би ме подкрепя, обеща да помогне с двора, но ме попита защо не взема едно от малките. Женско куче било по беля. А аз все си мисля, че палетата имат по-голям шанс някой да ги вземе - малки са, сладки са и са луди и игриви. Моята принцеса е по-уравновесена, кротка, радва се разбира се, като всяко куче, но ми се струва много добро същество. Не мисля, че ще оцелее на вън сама.

possessed - дано скоро се оправи.
Макс на Сиви е много сладък.
Винаги съм искала да имам лабрадор, голден или кокер. Е, сега си имам "хъски" Grinning

NoMe, наричат я Джина, аз не знам, допада ми Тара като име, но не зная дали да я прекръщавам. Тя май освен всичко е леко глуха, а съм и почти сигурна, че не вижда добре, но ще разбера в понеделник като я заведа в добро хрумване.
 bouquet

# 616
Скрит текст:
Благодаря ви момичета, повдигнахте ми духа и сте голяма опора. Другите край мен не са особено ентусиазирани от решенията ми. Приятелят ми не знам какво мисли по въпроса, може би ме подкрепя, обеща да помогне с двора, но ме попита защо не взема едно от малките. Женско куче било по беля. А аз все си мисля, че палетата имат по-голям шанс някой да ги вземе - малки са, сладки са и са луди и игриви. Моята принцеса е по-уравновесена, кротка, радва се разбира се, като всяко куче, но ми се струва много добро същество. Не мисля, че ще оцелее на вън сама.

possessed - дано скоро се оправи.
Макс на Сиви е много сладък.
Винаги съм искала да имам лабрадор, голден или кокер. Е, сега си имам "хъски" Grinning

NoMe, наричат я Джина, аз не знам, допада ми Тара като име, но не зная дали да я прекръщавам.
Тя май освен всичко е леко глуха, а съм и почти сигурна, че не вижда добре, но ще разбера в понеделник като я заведа в добро хрумване.
 bouquet

Това в резултат на "добър" живот? Какво ли е преживяла милата?! Нека от тук натататък да е добре. Peace

И не можах да се сдържа "краднАх" я от друга тема: Simple Smile Heart Eyes

# 617
Госпожица Дух, права си за това, че малките имат по-голям шанс, за разлика от нечистокръвно и раждало куче. Вярвам, че правиш чудесен жест към майката природа, грижейки се за едно такова същество и то ще ти отвърне с много любов, убедена съм. Ако имаш нужда от съвети за храна, приобщаване или нещо подобно, можеш да ми пишеш на лична винаги. Ако ти се чустваш в мир със себе си и това решение - значи е правилно.

В този ред на мисли, аз реших да се влушам в себе си и явно още не съм готова за ново кученце...та ще изчакам.

# 618
Благодаря!
Нека я взема и в процеса на сближаване, ще се съвтвам с вас и лекарите.

Онзи ден, докато карах към Джина имаше една костенурка на платното, не успях да реагирам и я отминах. Следващите 10 км ми се сториха кошмарни и накрая направих обратен и газ към костенурката. Беше посредата на платното надигнала глава, а около нея смазани таралежи. Айде в колата и в двора и тя  Mr. Green  Само че нея я пуснах в двора на село, далече от пътни платна.

За кучето зная, че вероятно някой я е купил за хъски и като е видял, че не е чистокъвна я е изхвърлил. После очевидно е била бита, защото при всеки опит за погалване прибираше муцуна между краката си или направо лягаше и сякаш чакаше някой да я удари. До колкото разбрах, последно е живяла в един склад, но там пък другите кучета са я тормозели. Но да, всичко ще остане зад нея.

ДиваОрхидея, може би нещо лошо е сполетяло твоето куче? Съжалявам. Сигурно е тежко  Hug

# 619
  • Euskal Herria
Момичета, имам въпрос. Откакто сме взели Макс, досега не са му правени изследвания. Изключвам първите, които направиха, преди да го вземем. Обезпаразитявания, ваксини - нямаме пропуск. Сега при последната ваксина питах ветеринаря дали трябва да се направят някакви изследвания, но той каза, че щом кучето било здраво, нямало нужда. Та, ако имам възможност, като се приберем в България, какво мога да направя? В смисъл - какви изследвания да пуснем и дали въобще трябва да ги правим. Макс е на две години и половина.

# 620
  • София
Момичета, имам въпрос. Откакто сме взели Макс, досега не са му правени изследвания. Изключвам първите, които направиха, преди да го вземем. Обезпаразитявания, ваксини - нямаме пропуск. Сега при последната ваксина питах ветеринаря дали трябва да се направят някакви изследвания, но той каза, че щом кучето било здраво, нямало нужда. Та, ако имам възможност, като се приберем в България, какво мога да направя? В смисъл - какви изследвания да пуснем и дали въобще трябва да ги правим. Макс е на две години и половина.

Ако държиш да правиш изследвания, пуснете една кръвна картина, биохимия и за разните паразити и предаваните от тях болести, май 4Д се наричаше тестът.
С едно боцкане ще вземат кръв за всичко.

# 621
  • Euskal Herria
Благодаря, Змия! Дано да имаме време, че всеки път програмата е претоварена, все много задачи имаме за кратко време.
Иначе като чета какво покриват ваксини и таблетки за обезпаразитяване - не би трябвало да имаме проблеми, уж са за доста заболявания. От клиниката редовно ни пращат смс-и, за да подсетят за ваксина или таблетка и това е.

# 622
И от нас един лайк за Балу   Hug
Много е хубав, да е жив и здрав  bouquet
Чета всички истории и на някои се смея с глас, а всички Макс- чета са страхотни.
жгмъц, да нагушкаш Бианка  Heart Eyes
YanaDG, щом искаш да направиш профилактика: ПКК, биохимия, калций (за да си спокойна, че се усвоява добре и не е под/ над норма), както и изследване на фекалии за паразити (въпреки, че обезпаразитяваш е хубаво да се направи). Щом е добре едно животно, много доктори поддържат тезата, че е излишно да се изследва, но аз съм за профилактиката и на хора, и на домашни любимци  Peace

# 623
  • София

Chihuahuas Mom, Бианка я гушкам всеки ден, та даже и я целувам.  Heart Eyes Mr. Green Не ми омръзва вече седма година, направо я обожавам.  Hug Знам, че тук ще ме разберете...  Laughing

Балу е толкова красив!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Гласувах разбира се!

Госпожица Дух, кога ще взимаш Джина ? Тя къде е сега ?

# 624
  • София
Вчера им бихме ваксините на маймуните, нямаше изпълнения, дори не разбраха хората, че има хъскита в клиниката. Докторката залъга Лили с една месна пръчица, и тя спря да дъвче само в момента, в който я набодоха, но не реагира по друг начин. Когато приключиха с ваксината, тя си продължи да дъвче най-спокойно. Балу пък хич не се впечатли, открадна си лакомството още преди доки да му го даде, изяде си го и докато се въртеше насам-натам за още, го набодоха по дупето. Никаква реакция - как така някаква си ваксина ще му спре мераците за още ядене Joy

жгмъц, Бианчи как е?  Hug

Последна редакция: вт, 13 юни 2017, 09:26 от bubanka

# 625
  • София
ХахХаХахаха маймуни.  hahaha

Бианка си е съвсем добре вече, но ще си допие АБ до седми ден.
Глези се и не иска да си яде гранулите.  Wink

# 626
Много се радвам да прочета, че Бианка е добре.  Heart Eyes
Коте довечера като се прибера у дома ще гласувам за Балу. Страхотна снимка си му качила, но през телефона нещо не мога да я харесам. Такива конкурси са ми малко странни, защото печели този с най-много приятели, а не този с най-красивата снимка и куче. Хвърлих едно око на повечето качени снимки и видях няколко познати муцуни и от моя град, но гласът ми ще е за Балу, защото е страхотен този северняк. Heart Eyes
Коментирахте за светкавици и гръмотевици, а моя Макс въобще не се впечатлява от тях. Спи си най-невъзмутимо. Дори и от пиратки и заря не се плаши. Зарята му е любопитна и се курдисва пръв на терасата да гледа, а като гръмне пиратка на близо дори не се обръща да погледне какво се случва и от къде идва звука.

# 627
Добро утро.
жгмц, Джина е в един селски двор, докато се погрижа за моя. Вчера говорих с хората, които я гледат - отделили са я от бебетата, за да не я изтощават. Тях до скоро са захранвали и с адаптирано мляко - НАН. Ще я взема в неделя следобяд - тогава приятелят ми може да дойде с мен с колата, не зная малката как ще реагира на возенето. Хан (кучето което гледах), повръщаше всеки път, но него го карах в клетка преди да порасне и пораженията - разстройство и повръщане бяха в клетката. За нея не зная как ще се оправя, приемам съвети всякакви. До колкото мисля да постеля одеало и найлони в багажинка, но това не ми се струва добра идея, сякаш ще пада и ще се удря на всеки завой. Надявам се той да я държи, общо взето на него разчитам за карането. Благодаря, че попита. Радвам се, че твоето куче е по-добре  Hug
Иска ми се днес да мина през Джъмбо за кашика и панички. Искам кайшката да е през гърдите, но нямам никаква представа каква да купя и какво да гледам, когато я избирам.
Според вас да пригодя ли постелка за къщичката? Приятелят ми каза, че не е добра идея, ако вали може да се намокри и да й държи мокро, но аз се надявам да не пропуска покрива. Наскоро съседите си махаха горния слой от гаража, от силния вятър в София преди месеци се бяха откъртили едни парчета. Изглеждат същите като покрива на къщичката, мисля да подсиля покрива с тях, за да съм сигурна, че няма да вали.

# 628
Моля ,кажете нещо ефикасно против бълхи  Praynig

# 629
  • София
На първо време й вземи обикновен нашийник и повод от някой зоомагазин (не знам какво има в Джъмбо, но нещата не са от най-качествените). Ще ти трябват такива за средна порода или голяма. Можеш да вземеш обиколката на вратлето на Джина и да премериш нашийника. Трябва да й е свободен леко - да можеш без усилие да пъхнеш пръст-два между нашийника и врата. Добре е да се отпуска, тъй като сега кучинка е слаба и изтощена, а се очаква тя да наддаде на тегло и маса и да й се поналее вратлето.
Паничките - вземи метални, най-обикновени, може да вземеш по-големи, но не взимай от малките - не са подходящи. Най-устойчиви са като материал, а и лесно се почистват. Ние вкъщи сме с купи за храната и леген за водата. Купичките са малки за вода поне за моите коне Laughing
На първо време можеш да не вземеш постелка, но трябва да провериш задължително дали покрива тече. Ако имаш възможност, сложи вестник или нещо, на което да личи, ако се намокри, постели го на пода на колибката и полей с вода обилно (кофа, маркуч). Ако протече някъде, трябва да се оправи. Когато покрива е оправен, може да помислиш за постелка, също и за някаква изолация - зимата особено. Парче стиропор мисля че ще свърши работа.
Sivi, много благодаря Simple Smile
жгмъци, много гушки на муцунка! Hug
малката лисичка, Advantix и Frontline. За бълхи никога не са ме подвеждали. За кърлежи да, но за бълхи - не.

Общи условия

Активация на акаунт