Любители на кучета - 72

• 56 782
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Само ЦВК НЕ препоръчвам и ако мога, никога повече няма да стъпя там.

Защо? Sad Аз пък нататък припнах, като се разкиха Страхо посреднощ... Отрязаха ми главата, като за преглед от около 3 минути, но изглеждаше убеден и компетентен доктора....

Преди около 2 години и половина, Балу беше малък, изчезна през нощта на 26-27.12. в големия сняг, който точно тогава валя цяла нощ. Сутринта се прибра (ние обикаляхме почти цяла нощ, в 4 се прибрахме да починем и да се постоплим), куцащ и премръзнал, мокър. Едвам изчакахме да стане някакво по-нормално време и бегом към Добро хрумване. Там обаче нямат рентген, а диването пищи, куца със задна лапа, доки отсече - рентген в ЦВК. Отиваме ние, на регистратурата ме посрещна една отегчена г-жа, разговорът с която протече по горе-долу следния начин:
Аз(супер притеснена): здравейте, идваме за рентген, пращат ни от Добро хрумване (и давам бележката, на която пише какво трябва да се снима и как).
Г-жата (супер отегчено): час имате ли?
Аз: не, защото ... (тук обяснявам цялата ситуация и как преди половин час сме тръгнали от ДХ, кога да си запишем час?!)
Г-жата(назидателно и ядосано): ми щом сте без час, ще чакате! Сядайте ей там и ще ви викнем. И следващия път да си запишете час!

Държа да отбележа, че клиниката беше празна, на 27.12. кой ще тръгне по ветеринари, освен ако не е спешно? След час ни викнаха, през това време дойде една котка за ваксина, никой друг нито влезе, нито излезе от клиниката, от кабинет изобщо. Държах си Балу за снимките, нямам проблем с това, но после докторите се затвориха в една стаичка и почнаха да обсъждат снимките. Когато излязоха и ми дадоха диска, попитах няколко пъти какво му е, нищо не пожелаха да ми кажат, направиха се, че не са ме чули всичките пъти. Изобщо просто ми подадоха диска и все едно аз не съществувам, нещо си продължиха да си обсъждат.
За мен това е липса на професионализъм, липса на уважение към клиента, изобщо липса на възпитание елементарно.

# 106
  • София
И ние сме ходили в ЦВК за рентген, беше късно вечерта. Не стига, че цените им през нощта са умопомрачителни, а и отношението им бе ужасно.
Повече няма да стъпя там, ако зависи от мен.

# 107
Ако съм на вас-жалби до управителя на клиниката и до където се сетя още.

# 108
luss,
В София и ние посещаваме ЦВК (Централна Ветеринарна Клиника), последните 10 години. До момента не са ни разочаровали! Много са внимателни, имат най- добрата техника, отнасят се и към двете ни чихуа, като към собствени дечица. Когато пътуваме, ако има проблем водим кореспонденция- досега никога не са ни отказали, дори са оставали и са дискутирали до късно, когато голямата беше със зверска алергична реакция. Там всеки доктор е със съответната специалност и в зависимост от проблема си имаме и конкретен доктор, към който се обръщаме. Имаме и доктор, която ни води профилактиката, повечето прегледи, но и ни насочва към кой неин колега да се обърнем, ако иска допълнително мнение/ изследване.
Правим профилактика, водим дневник на кучетата (прегледи, предписани препарати, обезпаразитяване, хранене, килограми). Колкото до цените- не е най- евтината клиника, но качеството на обслужване лично за мен си заслужава.
Съдейки по това, на което съм ставала свидетел е от голямо значение да запознаеш доктора, при който отидеш и с най- малкия детайл за състоянието/ навиците на кучето. Колкото по- ангажиран и информиран е собственикът, толкова по- ефективна е и работата на ветеринарния доктор.
Аз винаги съм търсила клиники, които имат и 24/7 обслужване, защото все някога се налага на човек да посети и спешен кабинет.
Дано информацията ти е полезна и намерите вашия доктор (независимо къде), който да се отнесе с внимание, професионализъм и разбиране към вас  bouquet Peace Hug

# 109
  • София
На мен тогава хич не ми беше до разправии, притеснявах се много за Балушан. Иначе щях да съм вдигнала един скандал още на третата реплика на госпожата от регистратурата и да съм си заминала. После 100 пъти се проклех, че не отидохме в Син кръст направо...

# 110
Момичета,
Много съжалявам за всички, които не са останали доволни от ЦВК. Не искам да оправдавам никой, нито да ви засегна. Страдам за всяко животинче, което има здравословен проблем. Тъй като баба ми е медицинска сестра знам, че както при хуманните, така и при ветернирарните доктори се следват някави неписани правила.
Ако идвате от друга клиника и сте само за конкретно изследване, докторите правят всичко, за което сте изпратени, но в повечето случаи не изказват мнение, за да не се месят в работата на техните колеги, които ви изпращат и при които ще се върнете с изследванията. Ако пожелаете преглед и те да поемат случая със сигурност всичко ще бъде детайлно обяснено.
Аз лично съм била и от двете страни- и със записан час, и за спешен кабинет. Налагало ми се е да чакам, но бъдете далеч от мисълта, че някой стои и си пие кафето, докато животинките страдат. По кабинетите, а и на долния етаж е пълно с животни, които се оперират, такива, които се възстановяват и т.н. Много пъти ми се е искало да вляза веднага, но проявявам търпение, въпреки, че отвътре се разкъсвам, защото за мен моята животинка е най- важна.
Имам лични впечатления от около 5-6 души от екипа там, може би е и до късмет на кого ще попаднете.
Към нас до момента (да чукам на дърво) не са се отнасяли безотговорно, а винаги са много грижовни.
Лично аз не бих слагала под общ знаменател всички- има по- опитни и по- неопитни доктори. За да не говоря безпочвено тези, на които имам доверие са: д-р Георгиева, д-р Георгиев, д-р Василев, д-р Златанов, д-р Златинов. За другите имам само впечатления, че са се отнасяли много мило, включително и на рецепция.
Дано не ви се случват повече такива неща и пожелавам на всички предимно приятни емоции с кученцата, а не посещения на доктори (освен за профилактика)  Praynig Peace bouquet

# 111
  • София
не оспорвам качествата на непознати за мен лекари.

пиша само, че отношението бе ужасно. накараха ни се, че сме отишли, а също бяхме с направление за рентген.

# 112
Привет и от нас  bouquet

Минавам на бързо да ви покажа последствията от падането на Бруно

И така до следващия вторник, когато ще правят снимка отново. Отлепил си е колянната капачка.За сега не е нужна операция, но все още не е изключено Praynig. Няма право да ходи, носим го на ръце до двора за нуждите му. Толкова е стресиран и козината започна да му пада. От една секунда не внимание  ooooh!

Heart Eyes

# 113
  • София
Ползвала съм хотел в ЦВК, назад в темите има напоителен разказ. Вида в който си взех кучето... трудно за описване. А отношението им, нямам думи!  Sick

# 114
Привет и от нас  bouquet

Минавам на бързо да ви покажа последствията от падането на Бруно

И така до следващия вторник, когато ще правят снимка отново. Отлепил си е колянната капачка.За сега не е нужна операция, но все още не е изключено Praynig. Няма право да ходи, носим го на ръце до двора за нуждите му. Толкова е стресиран и козината започна да му пада. От една секунда не внимание  ooooh!

Heart Eyes

Миличкият Бруно, толкова тъжно гледа. Гушки от мен за сладурчето и да му минава, като на кученце! Скоро да има новини, че тичка момчето! bouquet
Сега ще чета назад, че много имам пропуснато, но не издържах на очите на Бруно. Peace

# 115
Ох, миличкия Бруно. Дано бързо минава и не се налага операция.  Praynig

Това с ветеринарите е много относително. Важното е всеки да намери своя, този на който да има доверие и да е спокоен да повери животинката си в ръцете и компетенциите му. ЦВК са изключително прехвалено място с високи цени и въобще не ме учудва отношението им. Имат достатъчно клиенти и могат да си позволят да са груби. Аз май ви разказвах, когато на Макс му текна кръв през нощта два дни след кастрацията. В 3 часа звъня на един идиот ветеринар (моите бяха забравили телефона в клиниката и на следващата сутрин хората звъннаха да видят за какво съм звъняла), който представете си в 3 часа през нощта ми изнасяше лекция как не съм се информирала при кой да си кастрирам кучето (щото не съм отишла при него) и как съм била лекомислена спрямо здравето му.  ooooh! Обясни ми, че не бил в града но на сутринта щял да се прибере и да ревизира операцията. Питах го как да спра кръвта и ми каза човека, но след 30 минутна лекция за моята незаинтересованост и неинформираност. А през това време шурти кръв и аз придържам с ръка и бърша пода. Е накрая спрях кръвта, но понеже не бях спокойна звъннах на дежурен денонощен телефон на клиника в друг град и там човека в 4 часа сутринта подробни ми обясни каква е най-вероятната причина, че не е нищо спешно и не е необходимо да тичам по спешност никъде и да не позволявам на никой да ревизира операцията, защото втора упойка два дни след първата не е никак добре. Разликата в отношението и компетенцията беше огромна, а вторите взимат също скъпо, но отношението по телефона, а и на място ме очарова и въобще не ме интересуваше колко пари ще искат за промиване на мястото и лекарствата, които ми дадоха.

Няма да изреждам поименно, за да не пропусна някой, но видях страхотни кучета и онези сладкиши хъскитата, както и онази изрусяваща се чаровница Зу.  Heart Eyes

# 116
  • под тепетата
Бруно, калпазанино, как притесняваш Jendanik ! Бетер децата си   Laughing Стискам палци, Макс- лапи, бързо да се оправя малкият палавник!
Не знам дали съм ви разказвала , но на двора на свекърва ми живее един добродушко - Джоко. Смес от туй-онуй, взех го на 3 месеца, че стопанката му заминаваше за Испания и му търсеше дом. Та най-добрият приятел на Джоко е ...една патка. Миналата година се появи някакво животно ( най-вероятно лисица) и отнесе три-четири гъски и патки. Остана само тази, тя се присламчи при Джоко и зимата му ядеше от храната, цапаше му водата за пиене, спят един до друг. Много са смешни двамата, а сега снася яйца близо до колибката му. Винаги като ги видя ме усмихват  Joy

# 117
  • София
Минавам набързо да споделя, че познат във фейсбук е с пострадало от Бравекто  куче. Кучето е зле, само лежи, не може да стане, не се храни само, не пие само. Ветеринар е потвърдил, че причината е Бравекто. Случаят се развива в Холандия.
Внимавайте с препаратите за обезпаразитяване.

# 118
bilqna_69, страхотно приятелство. Heart Eyes Преди време в нета попаднах на  подобна двойка, щях да се разтека от умиление, гледах, гледах.........сто пъти връщах снимките, накрая ги запаметих. Simple Smile bouquet

Нагледах се и на новите попълнения в темата, страхотни! Да са живи, здрави и щури сладурчетата! Heart Eyes bouquet

Не съм ползвала Бравекто, но всичките са си отрови. Много се надявам да намеря нещо натурално за тая цел и не предизвикващо неприятни последствия, ама бактъм от тия кърлежи, и те са опасни. Peace

# 119
Милият Бруно  Hug дано да се оправи бързо  Praynig
Колкото до клиниките- може би е въпрос на откриване на точния доктор, напасване, градене на доверие между доктор и собственик/ куче. Аз съм благодарна, че до момента винаги са ми помагали от ЦВК и просто исках да отбележа, че не е редно всички доктори да са под общ знаменател. Винаги от дадена клиника/ доктор ще има доволни и недоволни. Важно е само всеки да намери своя доктор, който да е максимално полезен в отглеждането на любимите ни същества.
За мен поне е важно докторът да е отговорен, да не подценява нищо, което съм споделила, да има добра техника, с която да диагностицира, да надгражда постоянно уменията/ знанията си и да бъде в крак с всички нови технологии/ препарати.
Дано все повече кабинети и клиники се развиват, за да има най- доброто за милите ни животинки   Peace Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт