За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 647
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
  • София-Младост
  • Мнения: 24 101
Благодаря ви bouquet
А в колко олио се пържи дроба?Като за маслена баня или по-малко?
По-малко, обръщаш го веднъж когато се е изпекъл от едната страна.

# 331
  • Мнения: 4 859
Мерси много Hug

# 332
  • София
  • Мнения: 1 921
Здравейте, имам следния въпрос - правих сладкиш със сух козунак. Всичко си вървеше добре, надигна си се над ръба на формата, на едно място се пукна, покафеня, пекох го около 1 час, изключих фурната и ... като го извадих - той се спатухнал чак наполовината на формата. Е, за нищо не ставаше - едва го измъкнах от формата, начупи се и на места беше почти суров. Къде ли съм сбъркала? Правих го по тази рецепта: http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BD%D0%B0%D0%BA
Само без карамела.

# 333
  • София
  • Мнения: 12 258
Здравейте, имам следния въпрос - правих сладкиш със сух козунак. Всичко си вървеше добре, надигна си се над ръба на формата, на едно място се пукна, покафеня, пекох го около 1 час, изключих фурната и ... като го извадих - той се спатухнал чак наполовината на формата. Е, за нищо не ставаше - едва го измъкнах от формата, начупи се и на места беше почти суров. Къде ли съм сбъркала? Правих го по тази рецепта:...............................
Само без карамела.
Единственото което ми направи впечатление в рецептата, че не е упоменато, че яйцата се разбиват със захарта до побеляване, само това от това може да не се е получил. Така си мисля...
Ето един който правих преди няколко седмици и стана повече от хубав. Беше изостанала едно Панетоне и аз го врътнах.
Скрит текст:
[/spoiler]

# 334
  • Русе
  • Мнения: 6 359
Здравейте, имам следния въпрос - правих сладкиш със сух козунак. Всичко си вървеше добре, надигна си се над ръба на формата, на едно място се пукна, покафеня, пекох го около 1 час, изключих фурната и ... като го извадих - той се спатухнал чак наполовината на формата. Е, за нищо не ставаше - едва го измъкнах от формата, начупи се и на места беше почти суров. Къде ли съм сбъркала? Правих го по тази рецепта: http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BD%D0%B0%D0%BA
Само без карамела.

На колко градуса е печен сладкиша? Според мен не  изпечен или фурната не Ви пече равномерно. Трябвало е още да се пече, като покриете отгоре с ал. фолио да не прегори.

# 335
  • Мнения: 1 488

izoma, миналата година приготвих този сладкиш няколко пъти по същата рецепта. И при мен се надигна и спадна, но беше изпечен.Формата ми не е от големите и затова се наложи да намаля продуктите- 4 яйца, 600гр. прясно мляко. Вторият път и при мен се поразчупи, но си го хапнахме, защото е вкусен като крем карамел. Пекох го на водна баня, но мисля, че там беше упоменато в рецептата.

Ето го резултата:
Скрит текст:

# 336
  • Мнения: 15 115
Изома, на водна баня ли го пече? Това си е рецептата за крем карамел с кроасанчета, но в случая са заместени от козунак.

# 337
  • Мнения: 24 428
Правя често и с козунак и с кроасани, никога не пека на водна баня и се получава. Peace

# 338
  • BG
  • Мнения: 4 493
Здравейте. Предстои ми задачата да направя сандвичи (или хапки) и нямам  идея какви комбинации са подходящи. Ще купя два вида луканка, филе Елена, кашкавал...за друго не се сещам в момента. Някакви идеи с какво да ги намажа и въобще как да изглеждат? Събирам предложения преди да съм напазарувала необходимите продукти. Благодаря предварително на отзовалите се.

# 339
  • Мнения: 4 859
Освен сандвичите ти предлагам палачинкови рулца,в линка има идеи за плънка,ефектно е,аз всяко рулце го слагам в кошничка от мъфини
http://vsekimojedagotvi.com/2028/sushi-ot-palachinki-lesna-i-efektna-recepta/
Бутер охлювчета 'пица'
http://pep-4o.blogspot.bg/2010/04/blog-post_376.html?m=1
И бутер охлювчета маслинена паста(купуваш готова за по-лесно)
http://yoli-www.blogspot.bg/2008/09/blog-post_4140.html?m=1
За сандвичите-изрязваш канапе от меки филийки с формички или чашка,може да ползваш и франзела. За намазване-майонеза,крема сирене,дип от авокадо,пастет,топено сирене.Отгоре редиш колбаси и сирена.За украса-маслинки,чери доматчета, краставичка.Може да вземеш и бейби моцарела.
Може да се изпекат мини питчици и да се направят мини хамбургери.
http://recepti.gotvach.bg/r-56464-%D0%94%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88 … 5%D1%80%D0%B8?l=1
Ти си познаваш хората,но е хубаво да има и рибни,ако обичат-с Филаделфия и пушена сьомга стават много вкусни.
И домашните брускети са удобни за хапване.
http://www.cookingfriends.net/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0% … D0%B5%D1%82%D0%B8
Също тези бутер гризини с прошуто
http://culinarywithme.com/%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%B5%D1%80-%D0%B3% … 1%83%D1%82%D0%BE/


Последна редакция: пн, 22 май 2017, 14:02 от lady_gothic

# 340
  • BG
  • Мнения: 4 493
Благодаря ти, доста идеи си ми дала, само да попитам нещо- пушената сьомга дали е много солена, точно заради това все се отказвам да си купя. Вероятно ще направя и тези палачинкови рулца.
пп и пиците охлювчета не ми изглеждат трудни, ще се възползвам и от тази рецепта Peace

Последна редакция: пн, 22 май 2017, 14:15 от нощен гост

# 341
# 342
  • BG
  • Мнения: 4 493
Ще разгледам и тези предложения, отново благодаря bouquet

# 343
  • Плевен
  • Мнения: 614
Пушената сьомга може да се пасира с крем-сирене и става чудесен мус, шприцован върху филийка или крекер, може да се украси с лимон или копър. В къщи я харесваме и така- брускета, краставичка, крем-сирене и розичка от рибката. Крем-сиренето омекотява вкуса- ползвам кутийки  Голдеса (ако не се лъжа) от Лидл


Ето още идеи:



Докато напиша и lady_gothic ти е отговорила.

# 344
  • Русе
  • Мнения: 6 359
Здравейте. Предстои ми задачата да направя сандвичи (или хапки) и нямам  идея какви комбинации са подходящи. Ще купя два вида луканка, филе Елена, кашкавал...за друго не се сещам в момента. Някакви идеи с какво да ги намажа и въобще как да изглеждат? Събирам предложения преди да съм напазарувала необходимите продукти. Благодаря предварително на отзовалите се.


Идеи





Общи условия

Активация на акаунт