За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 751
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • София-Младост
  • Мнения: 24 102
Зачетох се в мненията за царския кекс на Марчева и рецептата на i_peych и сега един технически въпрос - разбиването на яйцата за постигане на ефекта на набухване е само с миксер, нали? В робот няма да стане?
Би трябвало да може, но с приставка за разбиване на яйца, не с нож.

Тази приставка трябва да е като на миксера за яйцата, но като се замисля робота няма такава... Благодаря  bouquet
Моят блендер има една пластмасова приставка, слага се там където и S-образния нож...говоря за голямата купа, ама дали ще стане твърд сняг...иначе и аз нямам такава бъркалка като на миксер.

# 121
  • Русе
  • Мнения: 6 366
Зачетох се в мненията за царския кекс на Марчева и рецептата на i_peych и сега един технически въпрос - разбиването на яйцата за постигане на ефекта на набухване е само с миксер, нали? В робот няма да стане?

Ако имаш бъркалки за разбиване към кухненския робот, няма проблем. Но в противен случай ще бъде проблематично. Целта е захарта и яйцата да се разбият на ГЪСТ СНЯГ.
Скрит текст:

# 122
  • Мнения: 5 696
Зачетох се в мненията за царския кекс на Марчева и рецептата на i_peych и сега един технически въпрос - разбиването на яйцата за постигане на ефекта на набухване е само с миксер, нали? В робот няма да стане?

Ако имаш бъркалки за разбиване към кухненския робот, няма проблем. Но в противен случай ще бъде проблематично. Целта е захарта и яйцата да се разбият на ГЪСТ СНЯГ.
Скрит текст:

Нямам такива, към робота има само вълнообразни две бъркалки. Жалко, че няма да мога да го пробвам.

Как съхранявате кашкавала, за да не мухлясва в найлоновата опаковка, с която е купен?

# 123
  • Мнения: 4 859
Кашкавал,ако е повече,го режа на по-малки порции и във фолио за свежо съхранение.Не ми е мухлясвал,но и повече от седмица не се е стоял.
Или настърган и в камерата,вкуса не се променя:peace:

# 124
  • Мнения: 4 859
Извинявам се за повторния пост,но имам въпрос Blush
Може ли с кори за лазаня ,предварително леко сварени,да завия нещо като канелони с плънка и да ги изпека със сос или ще се разпаднат и няма да се получи?

# 125
  • Мнения: X
Купените кори за лазаня, на които съм попадала досега, са много устойчиви - самата кора няма да се разпадне, а ако ги хванеш с нещо - например клечки за зъби - може и да не се отворят. Не се сещам как по друг начин биха стояли като рула при печене в сос. Може би първо намазани с белтък, където се застъпват и леко запържени за да стегне  newsm78 Или да наредиш само горния слой кори като хармоника, ще се подпират една в друга леко огънати, ако ти е за визуалното съвършенство Simple Smile Би трябвало да поизсъхнат при печенето и да запазят форма и без да са стегнали сирената при сервиране.

# 126
  • Мнения: 4 859
datura_inermis,благодаря за мнението HugСтанаха,ама много трудно ги навих, явно корите не са били хубави,буквално сварени трябваше да са,за да не се късат.И намалих соса,като прочетох написаното от теб.
И като съм почнала ,от коя марка кори за лазаня сте най-доволни?От тези в кутиите Rolling Eyes

# 127
  • Мнения: 9 496
Барила и Дивела. Не си играй да навиваш, вземи си за пълнене- канелони, или конкильони. Сухи са, имат голяма трайност

# 128
  • Мнения: 4 859
Мерси bouquetНе съм купувала тези марки,само на Мелиса,ще ги потърся.
Иначе си беше точно играчка(половин час навиване),но като ми се примолиха късно за канелони,а нямах ,само това ми дойде като идея ooooh!

# 129
  • Мнения: X
Аз от Лидл-ските взимам - и пресни, и в кутия, без предварително варене, не са нещо особено, но не съм имала проблеми.  Канелони от техните също съм взимала веднъж, обаче ги удавих в сос и не приличаха на нищо, но това май си е до готвач Simple Smile От пастата им за макароните Al Ferretto мога да кажа, че наистина ми харесват много.

# 130
  • София
  • Мнения: 12 260
Пейч,ще пробвам и  твоята рецепта,формата ми е за 8-10 яйца ,та за това се чудя,гледайки снимките.
Този кейк на Пейч е добър, но няма нищо общо с Царски кейк, нали ти е ясно.  Той ще бъде със съвсем друга структура на тесто, а при Царски кейк трябва и да е влажна, и някак си е пухкава и да е сбита, това му е интересното.. мда. Той е уникален кейк. Купи си една форма и тя ще ти върши прекрасна работа и за други неща.

# 131
  • Мнения: 24 254
Знам бе душко ,Пейч ми показва резултат без набухвател.
Скрит текст:
А вчера хапнахме царския каквото бе останало,че аз го нагазих без повод.И другите  като не знаят колко е дебел твоят си го харесаха безрезервно.Плътен  е  ,но на езика тази плътност се губи,топи се.И нали е  масло, пудра и брашно по 300 ,то няма как да прелива от дебелина.
А го правих за друго,снахата обича  кекс,но се размина с този.Ще  го правя пак и  него, и други рецепти за разнообразие.И внуците награбват  филийки вече...Правила съм неща,дойдоха години да не искам нищо да правя и  ето,пак стимул да търся рецепти и опитвам .Животът се върти.

# 132
  • Мнения: 5 696
Кашкавал,ако е повече,го режа на по-малки порции и във фолио за свежо съхранение.Не ми е мухлясвал,но и повече от седмица не се е стоял.
Или настърган и в камерата,вкуса не се променя:peace:
bouquet

Може ли идеи за вкусни и лесни сладкиши за почерпка  Peace Хем да са лесни, хем вкусни, че и за пред хора да стават  Hug

# 133
  • Мнения: X
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BA%D0%B8%D1%88

Това ми е любимото бързо и вкусно изкушение.

# 134
  • Мнения: 5 696

Чудесно предложение  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт