За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 770
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
  • Мнения: 2 190
Здравейте!
Ще правя пилешки руладини Simple Smile
Гледам  в нета  навскяъде в  плънката се слагат гъби ,а моят стомах не ги понася  Sick.

Подскажете  вкусна плънка без гъби  Praynig

# 151
  • Мнения: 4 859
Здравейте!
Ще правя пилешки руладини Simple Smile
Гледам  в нета  навскяъде в  плънката се слагат гъби ,а моят стомах не ги понася  Sick.

Подскажете  вкусна плънка без гъби  Praynig
Със сирене и спанак
http://pep-4o.blogspot.bg/2012/11/blog-post_26.html?m=1
Със сушени домати и сирене
http://www.tanitaang.com/2011/04/blog-post_09.html?m=1
С моцарела,чедър и сушени домати
http://kulinarenelixir.blogspot.bg/2014/10/blog-post_19.html?m=1

# 152
  • Варна
  • Мнения: 2 190
Здравейте!
Ще правя пилешки руладини Simple Smile
Гледам  в нета  навскяъде в  плънката се слагат гъби ,а моят стомах не ги понася  Sick.

Подскажете  вкусна плънка без гъби  Praynig
Със сирене и спанак
http://pep-4o.blogspot.bg/2012/11/blog-post_26.html?m=1
Супер ,благодаря!
Бягам до магазина за спанак Hug animal037

# 153
  • Мнения: 4 859
Торти с извара:
В тази бих добавила пресни плодове и ако няма топинг,може да се разтопи шоколад с малко мазнина и да се залее отгоре
http://www.gotvachkata.com/archives/1430
А в тази мисля ,че бисквитите може да се заменят с готови блатове
http://cakeslibrary.blogspot.bg/2012/05/blog-post_989.html?m=1

Последна редакция: чт, 11 май 2017, 12:51 от lady_gothic

# 154
  • Sofia
  • Мнения: 29 364
Как се съхраняват трюфели и за какви ястия са подходящи?

# 155
  • София-Младост
  • Мнения: 24 102
Спешно моля за рецепта за торта с готови блатове  и крем с безсолна извара . Да не изисква печене. Нещо, което ви харесва, моля. /Нямам магазин за  специални неща  наблизо. / Благодаря.
http://mysweethobby.blogspot.bg/2013/11/sladkish-s-izvara-i-biskviti.html

И тази на Пейчев, но просто ползвай готови блатове
http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/09/blog-post_11.html

# 156
  • София-Младост
  • Мнения: 24 102
Как се съхраняват трюфели и за какви ястия са подходящи?
http://www.trufflesbg.com/sahranenie.php

# 157
  • Мнения: 5 696
За да се направят солени или сладки кошнички /във формички за кошнички, металните или във формички за мъфини/ какво трябва да е тестото? Може ли да се ползва готовото от фурните?

# 158
  • Мнения: 9 496
Не. То е с мая. Трябва ти маслено тесто

# 159
  • София
  • Мнения: 10 825
Мога ли сега да нарежа и овалям в брашно тиквички и да ги пържа чак довечера? Ще им стане ли нещо?


За да се направят солени или сладки кошнички /във формички за кошнички, металните или във формички за мъфини/ какво трябва да е тестото? Може ли да се ползва готовото от фурните?
За солени - би могла да ползваш бутер тесто. С готово хлебно тесто от фурна нищо няма да стане .
За сладки и солени кошнички - най-добре някакъв вид маслено тесто

# 160
  • Мнения: 9 496
Мога ли сега да нарежа и овалям в брашно тиквички и да ги пържа чак довечера? Ще им стане ли нещо?


ще поемат брашното и може да залепнат, освен ако не ги наредиш на хартия, или стреч фолио самостоятелно, да не се застъпват

Ето масленото тесто за кошнички и тарталети, което ползвам
150гр. масло
щипка сол
1 яйце
3-4 лъж. ледена вода
ок. 220-230 гр брашно

# 161
  • Мнения: 35 645
По-добре само ги нарежи тиквичките и осоли, но не ги овалвай. От влажността наистина ще полепне брашното и ще се разкашкат.

# 162
  • Мнения: 5 696
пеп-4o и Onna-bugeisha, много ви благодаря  bouquet

А щом е маслено тестото формичките омазняват ли се предварително?

# 163
  • Мнения: 9 496
не. Ако е голяма форма, можеш да сложиш хартия за печене, че се вади лесно и няма да се начупи, но ако са малки - няма смисъл.  Виж тук - тарталетите с гъби  http://pep-4o.blogspot.bg/search?q=%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B … D0%B5%D1%82%D0%B8 - има и едни с лук и маслини, те са хлебно тесто, но те се надуват и са просто тесто с мая

# 164
  • Мнения: 5 696
не. Ако е голяма форма, можеш да сложиш хартия за печене, че се вади лесно и няма да се начупи, но ако са малки - няма смисъл.  Виж тук - тарталетите с гъби  http://pep-4o.blogspot.bg/search?q=%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B … D0%B5%D1%82%D0%B8 - има и едни с лук и маслини, те са хлебно тесто, но те се надуват и са просто тесто с мая

Сега ще ги погледна и ще следвам съветите bouquet

Общи условия

Активация на акаунт