За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 70 749
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Торти с извара:

А в тази мисля ,че бисквитите може да се заменят с готови блатове
http://cakeslibrary.blogspot.bg/2012/05/blog-post_989.html?m=1
Като запачнах да пасирам изварата, се оказа, че е много  суха. От къде ще дойде кремообразния ефект? Маслото е със стайна температура и аз го добавям, но от пасатора хвърчат "трохи"....

# 166
  • София-Младост
Торти с извара:

Като запачнах да пасирам изварата, се оказа, че е много  суха. От къде ще дойде кремообразния ефект? Маслото е със стайна температура и аз го добавям, но от пасатора хвърчат "трохи"....
От маслото по принцип...обаче от извара до извара май има разлика.

# 167
  • München, Deutschland
Армерия, в България съм виждала извара, която изглежда като на трохи, все едно е натрошено сирене. Ако твоята е такава, след като пасираш, добави или от сирената за мазане (4-5 с.л.) или заквасена сметана / цедено кис. мляко (2-3 с.л.) и ще стане кремообразно. Simple Smile

# 168
Торти с извара:

И аз бих прибавила малко кисело мляко или заквасена сметана.
Изварата ,която използвам е на Олимпус в кофичка и е по-кремообразна,не съм имала такъв плоблем. Ако твоята е по-суха,с малко кисело мляко трябва да стане.

# 169
  • Бургас
Благодаря, момичета. До тук е вкусно. Като се разтопи захарта, малко омекна сместа. Това е извара, която купувам от една мандра / Носят понякога, когато идват да изкупуват мляко от селото/. Иварата е безсолна, а маслото солено . Притесних се, защото аз дори нямам блатове, а изрезки от блатове, и ако кремът не е мек, няма да мога да го размажа. Но сега ще направя, каквото казахте. Много благодаря за бързата реакция. Ще се отсрамя пред неочакваните гости, благодарение на вас.

# 170
Как правите макарони на фурна? Не съм правила от години, правя по-често млечна баница с юфка на която слагам 150-200 грама юфка на 1 литър мляко. Четох няколко рецепти в нета но не са ли много 500 гр. макарони на 1 литър мляко?

# 171
Макароните нали ги вариш предварително, не е проблем и повече да сложиш. Аз обикновено ги правя с 300-400 грама, зависи колко ми е пакета, 2/3 ч.ч. захар, литър мляко и 4 яйца, понякога и масло слагам - разбърквам с вилицата направо в тавата заливката, изсипвам в нея сварените макарони и пъхам във фурната.

# 172
Опаковките май са по 400гр.

# 173
Макароните нали ги вариш предварително, не е проблем и повече да сложиш. Аз обикновено ги правя с 300-400 грама, зависи колко ми е пакета, 2/3 ч.ч. захар, литър мляко и 4 яйца, понякога и масло слагам - разбърквам с вилицата направо в тавата заливката, изсипвам в нея сварените макарони и пъхам във фурната.
И аз може би ще сложа 300-400 гр.  Макарони.

# 174
  • София
Как правите макарони на фурна? Не съм правила от години, правя по-често млечна баница с юфка на която слагам 150-200 грама юфка на 1 литър мляко. Четох няколко рецепти в нета но не са ли много 500 гр. макарони на 1 литър мляко?
Не ги измервам предварително, но хвърлям САМО две шепи макарони да се сварят, след това 1 л  прясно,  мляко ,8 сл. захар, ванилия, и 10 яйца. Разбивам.  Заливам. Изпичам.  След това се облизвам. Пробвай.

Момичета  момче, имам питане, не зная какво да я правя.. мащерката. Купих днес половин найлонов плик от пазара мащерка, прясна току -що набрана. Бабинката каза: "изсуши я", хубаво , изсипах я на една голяма домакинска хартия, ама тя е на букетчета има си и едно цветенце отгоре , цъфнала е, и  миниатюрни листенца...кое да късам и кое да оставя да се суши. Невъзможно е да я обработя, то е страшно нещо, гъсталак...да късам и суша само отгоре дето има цвят или и листенцата... newsm78 Май отива на боклука...
И още , купих и левурда, това див чесън ли е или е див лук? Непонятно ми е, а ми трябва да е див лук, ама като не съм го виждала...Моля ви, да ми отговори някой.
Благодаря ви!!
Да се добавя, левурдата е цъфнала много красиво, като цвете за ваза е. Няма аромат на чесън. Мисля си , че ще я замразя, нали може..?

Последна редакция: чт, 11 май 2017, 23:57 от marchеva14

# 175
  • München, Deutschland
Левурдата е див лук, Марчева. Не съм пробвала замразяването, но Пепчо ми беше писала, че може.

Мащерката - клонките използвам за месо, 2 клонки под и 2 върху месото. Много харесваме. Също за украса на плата много ми харесва. И моята на балкона цъфна, много е красива. Със сигурност можеш да я изсушиш.

# 176
  • София
Левурдата е див чесън!

# 177
  • София
Левурдата е див лук, Марчева. Не съм пробвала замразяването, но Пепчо ми беше писала, че може.

Мащерката - клонките използвам за месо, 2 клонки под и 2 върху месото. Много харесваме. Също за украса на плата много ми харесва. И моята на балкона цъфна, много е красива. Със сигурност можеш да я изсушиш.
Криси, ясно е , че ще се суши, ама какво да суша от нея, да се махат ли клонките или не, т.е  да я пощя ли листенце по листенце..
Така е, който никога не е ходил на село и само е обикалял и мерил улиците на София, така ще е, даже не мога добре да обясня какво съм купила. Отивам на изображения да видя.

Левурдата е див чесън!
Ти ме уби, направо. Ще го хвърля, за какво ми е... newsm78

# 178
Суша мащерката с клонките ,после между дланите и пада  хубавото,през сито и няма клечки.
Преместих я  и май  загубих от нея,цъфти ,чудя се да я оставя ли да ръсне семена,да се "сгъсти"или да режа отново.Че  при местенето рязах и суших.Дива има в момента  по ливадите,ама ...де тези крака .,дето имах да отида.

# 179
Марчева, а както чубрицата няма ли да стане?  Провесваш цялото нещо на сенчеста тераса, когато изсъхне ако не ти е удобна да го съхраняваш, рониш и прибираш в бурканче.
В хладилник трае прясна около 2 седмици, а може и да се замразява - миеш, режеш, чакаш да изсъхне и пъхаш в пликове.
Листа и стебло за готвене; от листа, стебло и цветчетата правя чай. Аз не я харесвам като подправка, за чай съм купувала само.

Общи условия

Активация на акаунт