За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 677
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 5 692
bouquet Ооо, и това изглежда толкова вкусно!  Hug

# 241
  • Мнения: 631
Имам следния въпрос. По принцип правя бисквитената торта със сметана - редя бисквити и сметана - една част със захар, останалата - с нескуик, отгоре стържа шоколад примерно. А дали ще стане ако върху бисквитите примерно намажа хубаво домашно сладко от ягоди и отгоре пак бисквите, после само сметана със захар и т.н. Имам невероятни количества домашни сладка, никой не ги яде, може би така ще ги хапнат. Иначе съм правила торта Виктория с такова сладко и сметана, но не ми се пекат блатове сега.

# 242
  • Мнения: 24 205
това ме шашна,запазих си го да опитам.

# 243
  • Мнения: 15 116
Скрит текст:
Имам следния въпрос. По принцип правя бисквитената торта със сметана - редя бисквити и сметана - една част със захар, останалата - с нескуик, отгоре стържа шоколад примерно. А дали ще стане ако върху бисквитите примерно намажа хубаво домашно сладко от ягоди и отгоре пак бисквите, после само сметана със захар и т.н. Имам невероятни количества домашни сладка, никой не ги яде, може би така ще ги хапнат. Иначе съм правила торта Виктория с такова сладко и сметана, но не ми се пекат блатове сега.

А защо не объркаш сладкото със сметаната и да слагаш между бисквитите? Ако е само сладко, едва ли ще се напоят добре бисквитите.

# 244
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Имам следния въпрос. По принцип правя бисквитената торта със сметана - редя бисквити и сметана - една част със захар, останалата - с нескуик, отгоре стържа шоколад примерно. А дали ще стане ако върху бисквитите примерно намажа хубаво домашно сладко от ягоди и отгоре пак бисквите, после само сметана със захар и т.н. Имам невероятни количества домашни сладка, никой не ги яде, може би така ще ги хапнат. Иначе съм правила торта Виктория с такова сладко и сметана, но не ми се пекат блатове сега.

Ред бисквити, ред сметана, ред сладко и повтаряш. Сметаната не трябва да е много сладка. Отгоре може да наръсиш с орехи. Става много вкусно винаги.

# 245
  • Мнения: 5 692
Бисквитите за тортата винаги ли напоявате с някаква течност или ги редите сухи и оставяте от сметаната да омекнат?

# 246
  • Мнения: 16 312
Много ми се яде баница със спанак, или поне така си мисля, защото никога не съм я обичала, обаче сега ми се яде. Имам от тези големите кори, които ги продават, по-дебелите, имам и спанак. Как да си направя вкусна баница?

# 247
  • Мнения: 1 488
beauty_magnolia, Бор_яна ,

Моята импровизация :

Скрит текст:
Скрит текст:

Боб в купички от хлебно тесто за Бъдни вечер  Heart Eyes

# 248
  • Мнения: 213
 Някъде в предишните теми пишеше, че шоколадово суфле не се прави в метални купички, а аз точно в такива правя  newsm78 Споделете опит, май има какво да подобря при мен .

# 249
  • Мнения: 631
Имам следния въпрос. По принцип правя бисквитената торта със сметана - редя бисквити и сметана - една част със захар, останалата - с нескуик, отгоре стържа шоколад примерно. А дали ще стане ако върху бисквитите примерно намажа хубаво домашно сладко от ягоди и отгоре пак бисквите, после само сметана със захар и т.н. Имам невероятни количества домашни сладка, никой не ги яде, може би така ще ги хапнат. Иначе съм правила торта Виктория с такова сладко и сметана, но не ми се пекат блатове сега.

Ред бисквити, ред сметана, ред сладко и повтаряш. Сметаната не трябва да е много сладка. Отгоре може да наръсиш с орехи. Става много вкусно винаги.

Точно така мислех и аз само че ред бисквити, ред сладко, ред сметана и така догоре. Всъщност май няма значение.
И да, топя бисквитите съвсем замалко в прясно мляко, за да може да се напоят по-бързо, че никой не чака, иска торта Grinning

# 250
  • Мнения: 5 692
Скрит текст:
beauty_magnolia, Бор_яна ,

Моята импровизация :

Скрит текст:
Скрит текст:

Боб в купички от хлебно тесто за Бъдни вечер  Heart Eyes

Много ефектно, но и голяма играчка ми изглежда. Аплодисменти  bouquet

# 251
  • Sofia
  • Мнения: 29 354
Много ми се яде баница със спанак, или поне така си мисля, защото никога не съм я обичала, обаче сега ми се яде. Имам от тези големите кори, които ги продават, по-дебелите, имам и спанак. Как да си направя вкусна баница?
Ще ти предложа моята рецепта за т.нар.къпана баница.Спанака го задуши предварително и го нарежи.Ще ти трябват яйца,сирене или извара и мазнина-олио,зехтин или масло.В намазнена тавичка слагаш една кора,мажеш с мазнината,отгоре сирене и спанак...така редуваш до 4-5 кори,режеш на парчета и заливаш с разбитите яйца/5-6 бр/ с 300мл вода или прясно мляко.Оставяш да попие течността в корите,загряваш фурната на 200',мажеш отгоре баницата с мазнина и се пече към 1/2ч до готовност.Аз пека само на вентилатор.

# 252
  • Мнения: 16 312
Благодаря. Значи ще трябва да купя други кори.

# 253
  • София-Младост
  • Мнения: 24 101
Много ми се яде баница със спанак, или поне така си мисля, защото никога не съм я обичала, обаче сега ми се яде. Имам от тези големите кори, които ги продават, по-дебелите, имам и спанак. Как да си направя вкусна баница?
https://albisrecipebook.blogspot.bg/2015/04/blog-post_22.html
Много я обичам тази баница  Heart Eyes

# 254
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Имам следния въпрос. По принцип правя бисквитената торта със сметана - редя бисквити и сметана - една част със захар, останалата - с нескуик, отгоре стържа шоколад примерно. А дали ще стане ако върху бисквитите примерно намажа хубаво домашно сладко от ягоди и отгоре пак бисквите, после само сметана със захар и т.н. Имам невероятни количества домашни сладка, никой не ги яде, може би така ще ги хапнат. Иначе съм правила торта Виктория с такова сладко и сметана, но не ми се пекат блатове сега.

Ред бисквити, ред сметана, ред сладко и повтаряш. Сметаната не трябва да е много сладка. Отгоре може да наръсиш с орехи. Става много вкусно винаги.

Точно така мислех и аз само че ред бисквити, ред сладко, ред сметана и така догоре. Всъщност май няма значение.
И да, топя бисквитите съвсем замалко в прясно мляко, за да може да се напоят по-бързо, че никой не чака, иска торта Grinning

Няма значение разбира се. Аз не напоявам бисквитите предварително. После става вкуууусноо. Но ако сте нетърпеливи нищо не пречи да ги топнеш за секунда в топло мляко.

Общи условия

Активация на акаунт