За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 673
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 16 312
Много ми се яде баница със спанак, или поне така си мисля, защото никога не съм я обичала, обаче сега ми се яде. Имам от тези големите кори, които ги продават, по-дебелите, имам и спанак. Как да си направя вкусна баница?
https://albisrecipebook.blogspot.bg/2015/04/blog-post_22.html
Много я обичам тази баница  Heart Eyes
Много вкусно звучи, благодаря. Довечера ще направя малко, защото не знам дали друг ще оцени Simple Smile

# 256
  • Sofia
  • Мнения: 29 354
Благодаря. Значи ще трябва да купя други кори.
Защо други?
Нали са ти от дебелите....,печени на сач ли?
Затова ти давам тази рецепта,з-то те са по-твърди,но също и с фини кори се получава добре.

# 257
  • Мнения: 16 312
Ами едни такива като палачинки са, но по-големи.

# 258
  • Sofia
  • Мнения: 29 354
Ще се получи.
В кръгла тавичка си ги нареди,а може и в друга,ще ги режеш и ще оформиш баничката.

# 259
  • Мнения: 16 312
Още веднъж благодаря.

# 260
  • Sofia
  • Мнения: 29 354
Как се желира с агар-агар?
Ползвала съм само животински досега.
На етикета не е дадено някакво ясно пояснение.Пише 1част желатин към 200-300мл течност на 60'. Не ми стана ясно трябва ли в студена вода да набъбне и после на водна баня да се разтопи...

# 261
  • Мнения: 6 173
Сложих едно маслено тесто за меденки във хладилника, пречи ли му ако постои повече? Да речем час-два, по рецепта пише половин час.

# 262
  • Мнения: 8 530
Сложих едно маслено тесто за меденки във хладилника, пречи ли му ако постои повече? Да речем час-два, по рецепта пише половин час.
Не му пречи. Peace

# 263
  • Русе
  • Мнения: 6 359
Как се желира с агар-агар?
Ползвала съм само животински досега.
На етикета не е дадено някакво ясно пояснение.Пише 1част желатин към 200-300мл течност на 60'. Не ми стана ясно трябва ли в студена вода да набъбне и после на водна баня да се разтопи...


http://vegebg.org/2014/agar-agar/

# 264
  • Русе
  • Мнения: 6 359
Много ми се яде баница със спанак, или поне така си мисля, защото никога не съм я обичала, обаче сега ми се яде. Имам от тези големите кори, които ги продават, по-дебелите, имам и спанак. Как да си направя вкусна баница?

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/03/blog-post_8.html

# 265
  • София
  • Мнения: 12 258
Много ми се яде баница със спанак, или поне така си мисля, защото никога не съм я обичала, обаче сега ми се яде. Имам от тези големите кори, които ги продават, по-дебелите, имам и спанак. Как да си направя вкусна баница?
Става с всякакъв вид кори.
http://recepti.gotvach.bg/r-70565-Зелена_баница

Фортунке, Фортунке, превърнах се в билка, ти знаеш за онази мащерка  дето питах, цяла кухня ми беше в мащерка при роненето. Благодаря от тоз разкош, няма да си го причиня повече... Joy Сега имам сушена мащерка  за две години напред... hahaha

Последна редакция: вт, 16 май 2017, 23:33 от marchеva14

# 266
  • София
  • Мнения: 12 258
Някъде в предишните теми пишеше, че шоколадово суфле не се прави в метални купички, а аз точно в такива правя  newsm78 Споделете опит, май има какво да подобря при мен .
Поне аз го приготвям в тези които са за крем караме, порцелановите. Едните са ми по-дълбоки и там го правя. В метални не съм го приготвяла.

# 267
  • Мнения: 35 645
Някъде в предишните теми пишеше, че шоколадово суфле не се прави в метални купички, а аз точно в такива правя  newsm78 Споделете опит, май има какво да подобря при мен .
Поне аз го приготвям в тези които са за крем караме, порцелановите. Едните са ми по-дълбоки и там го правя. В метални не съм го приготвяла.

Аз само в метални съм го правила.. Даже не знаех,че не е хубаво..

# 268
  • Мнения: 4
Здравейте, ще правя сладки тип меденки в голямо количество, но понеже ще са за деца не ми се иска да стоят много време готови. Дали ще мога за замеся тестото, да оформя бисквитките и да ги замразя. А ден преди събитието да ги размразя на стайна температура и да изпека. По същия начин мисля да процедирам и със соленки ... все си мисля, че ще ми се получи, ама реших и вас да питам за всеки случай.

# 269
  • София
  • Мнения: 12 258
Здравейте, ще правя сладки тип меденки в голямо количество, но понеже ще са за деца не ми се иска да стоят много време готови. Дали ще мога за замеся тестото, да оформя бисквитките и да ги замразя. А ден преди събитието да ги размразя на стайна температура и да изпека. По същия начин мисля да процедирам и със соленки ... все си мисля, че ще ми се получи, ама реших и вас да питам за всеки случай.
Нищо им няма на меденките, те стават по-хубави когато престоят.

Общи условия

Активация на акаунт