За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 667
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 5 692
В тази връзка кои сладкиши са по-хубави като престоят? След ден-два да са хубави, че и по-хубави за консумация?

# 271
  • Мнения: 16 312
Френска селска торта Simple Smile Освен това маслените сладки стават по-хубави като престоят.

# 272
  • Русе
  • Мнения: 6 359
Здравейте, ще правя сладки тип меденки в голямо количество, но понеже ще са за деца не ми се иска да стоят много време готови. Дали ще мога за замеся тестото, да оформя бисквитките и да ги замразя. А ден преди събитието да ги размразя на стайна температура и да изпека. По същия начин мисля да процедирам и със соленки ... все си мисля, че ще ми се получи, ама реших и вас да питам за всеки случай.
Нищо им няма на меденките, те стават по-хубави когато престоят.

Можете да омесите тестото и го замразите. След това като го размразите, премесете и тогава оформете бисквитките - това е за предпочитане.

# 273
  • Мнения: 5 692
Френска селска торта Simple Smile Освен това маслените сладки стават по-хубави като престоят.

 bouquet
А може ли рецепта за френска селска торта?

# 274
  • Мнения: 16 312
Френска селска торта Simple Smile Освен това маслените сладки стават по-хубави като престоят.

 bouquet
А може ли рецепта за френска селска торта?
Аз съм правила тази. Като под стоене повече имам предвид 3-4 дни Simple Smile

# 275
  • Русе
  • Мнения: 6 359
В тази връзка кои сладкиши са по-хубави като престоят? След ден-два да са хубави, че и по-хубави за консумация?

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/12/blog-post_22.html

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/12/blog-post_12.html

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/01/blog-post.html

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/12/blog-post_8.html

# 276
  • Русе
  • Мнения: 6 359
Френска селска торта Simple Smile Освен това маслените сладки стават по-хубави като престоят.

 bouquet
А може ли рецепта за френска селска торта?

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/03/blog-post_16.html

Скрит текст:

# 277
  • Мнения: X
И руската медена торта с кондензираното мляко става по-хубава след престой, на мен много повече ми харесва от френската.

# 278
  • София-Младост
  • Мнения: 24 101
Френска селска торта Simple Smile Освен това маслените сладки стават по-хубави като престоят.

 bouquet
А може ли рецепта за френска селска торта?
Ето ти вариант и с купешки блатове
https://albisrecipebook.blogspot.bg/2017/04/blog-post_23.html

# 279
  • Мнения: 5 692
И руската медена торта с кондензираното мляко става по-хубава след престой, на мен много повече ми харесва от френската.

Може ли и нейната рецепта?  Hug

Благодаря ви за идеите за сладкишите  bouquet bouquet bouquet

# 280
  • Мнения: X
beauty_magnolia, не мога да я изровя сега - някъде в тефтерчето с рецептите е. Има доста за Медовик из нета, блатовете са сходни, кремът на моята е от варено кондензирано мляко (дулче де лече) без сметана.

# 281
  • Мнения: 9 493
Някъде в предишните теми пишеше, че шоколадово суфле не се прави в метални купички, а аз точно в такива правя  newsm78 Споделете опит, май има какво да подобря при мен .
Поне аз го приготвям в тези които са за крем караме, порцелановите. Едните са ми по-дълбоки и там го правя. В метални не съм го приготвяла.

Аз само в метални съм го правила.. Даже не знаех,че не е хубаво..

нищо им няма на купичките. Идеята е да са по-тънки и бързо да пропуснат топлината, за да се запече възможно най-бързо външната част на суфлето, а вътре да остава течно. Затова препоръчват тънки, от ония алуминиевите еднократни - най-добре. Иначе във всички става  Peace

# 282
  • Мнения: 10 726
Оф, да ви кажа официално се отказвам от всички редки и кексови теста. Направо ми се реве от яд. Не става и не става. Снощи реших да направя едни популярни във форума кексчета в чашки дето кой не се е хванал, той не ги е направил. Еми нищо не стана. Тухлички. Изпекоха се. Не са сурови от вътре, но сбити. Не мога да разбера набухвателите ли тук са слаби...Но ако сложа повече миришат доста неприятно и пак са сбити. Аз в БГ като ученичка що кексове съм си правила, че даже и миксер нямахме, айде после с миксер, ни съм ситила брашна, ни съм се втелясвала в температури, ни последователност съм спазвала. С вилицата на къде да е разбивах и кекс вуздушен за чудо и приказ ставаше. Е тук не ми стават и това е. И не мога да разбера къде бъркам. Последно съм решила да си взема бакпулвер на Йоткер от някакви полски магазини до нас и да пробвам с него пак ли така ще ги докарам. Фурната ми е само с едно копче и не мога отгоре от долу да регулирам. Пече отвсякъде едно. Питите и козунаците ми стават върха. Но течните, скапани....Няма по-голямо разочарование за една домакиня от това да се трепе и да хаби продукти и нищо да не стане на края.

# 283
  • Мнения: 9 493
дай да ги видим тия кексчета. Не съм ги правила  Laughing но щом пити и козунаци ти стават, не трябав да имаш проблеми с тия

# 284
  • Мнения: 10 726
Ето пеп-4o   Sad:


2 яйца, 1 ч.ч. хладка вода (аз сложих газирана)
1 ч.ч. захар, ¾ ч.ч. олио (да съм сложила 80мл)
2 ч.ч.брашно, 1к.л.сода (добавих и още малко бакпулвер, може би още една к.л.), ванилия
Пекох 45 мин на 160гр. в силиконови формички.

Надигнаха се, но не се разпукаха. Изпечени са, но вътре като тухли, сбити, корави...

Общи условия

Активация на акаунт