За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 598
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • Русе
  • Мнения: 6 357
Скрит текст:
Искам да приготвя свинско месо с картофи на фурна с микс от зеленчуци (4 сезона включващ :моркови ,карфиол ,грах,броколи -който съм закупила от кауфланд на фирма Bonduelle) но се чудя :кога да извадя от фризера зеленчуците за да стане по вкусно ; колко време да задушавам всичко (картофи ,зеленчуците и месото -питам защото разбрах за метода ,,су вид "но дали важи и за картофите и зеленчуците ) Rolling Eyes

изпечи си месото с картофите под фолио. Когато са готови, отвори, прибави зеленчуците, прибави подправки и допечи - на тях им трябва малко, щом са замразени.
Подходящи подправки ? chef

Стрита суха чубрица, нарязани на дребно пресен лук и 1-2 стръка чесън, смлян бял пипер, червен пипер.
За предпочитане е замразените броколи и карфиол да задушите малко в тиган с мазнина и течна готварска сметана, а не да слагате при месото и картофите.
Пет минути преди да извадите месото от фурната прибавете напълно размразените и оцедени зеленчуци  /грах, моркови/.
Успех!

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 26 май 2017, 17:11 от i_peych

# 406
  • София
  • Мнения: 7 396
Може ли рецепта за лесен крем за шприцоване и украса на мъфини. Пробвах маслен крем (масло и пудра захар) - пълен провал, късаше се при шрицоване и беше безумно сладък, чак не се ядеше. Гледах тази рецепта:
Продукти:
500 г крема сирене
½ чаша масло, размекнато
2 чаши пресята пудра захар
1 чаена лъжичка течна ванилия
Мисля да я пробвам и нея. Мога ли да направя мъфините от вечерта, да ги украся отгоре и да ги съхраня в хладилника и да ги сервирам на другия ден сутринта? Или по-добре само мъфините да си направя от предния ден, а крема на сутринта и да шпицоавм непосредствено преди поднасяме?  bouquet

# 407
  • Русе
  • Мнения: 6 357
Може ли рецепта за лесен крем за шприцоване и украса на мъфини. Пробвах маслен крем (масло и пудра захар) - пълен провал, късаше се при шрицоване и беше безумно сладък, чак не се ядеше. Гледах тази рецепта:
Продукти:
500 г крема сирене
½ чаша масло, размекнато
2 чаши пресята пудра захар
1 чаена лъжичка течна ванилия
Мисля да я пробвам и нея. Мога ли да направя мъфините от вечерта, да ги украся отгоре и да ги съхраня в хладилника и да ги сервирам на другия ден сутринта? Или по-добре само мъфините да си направя от предния ден, а крема на сутринта и да шпицоавм непосредствено преди поднасяме?  bouquet




# 408
  • София
  • Мнения: 7 396
А какъв е първият продукт, които сложиха?  Embarassed

# 409
  • Русе
  • Мнения: 6 357
А какъв е първият продукт, които сложиха?  Embarassed

Течна сметана 35% масленост, пудра захар, оцветители.

# 410
  • Пловдив
  • Мнения: 44 813
Как да направя по бухнали кифлкчки от готово  бутер тесто???

# 411
  • Мнения: 4 859
Как да направя по бухнали кифлкчки от готово  бутер тесто???
Не разточвай тестото ,нека е студено и триъгълниците да се режат с остър нож или от тези специалните за пица .Фурната загрята на 200°,плънката да не е течна и нека да са на по-голямо разстояние кифличките.
И тестото има значение-повечето хора са доволни от това на Лидл Peace

# 412
  • Мнения: 807
това на била също е чудесно, въпреки че е на двойно по-малка цена - стават срахотни баничките и пиците

# 413
  • Мнения: 5 688
Скрит текст:
Методът "су вид" е готвене във вакуум и ти трябва уред за вакуумиране. Има информация в нета.

За родопски клин какви кори са най-подходящи? По-тънки или по-дебели?
Аз лично си точа корите, не ползвам готови, но бих ти препоръчала по-дебелите кори. Продават се по 3 бройки в пакет в някои магазини, кръгли са, печени, мисля, че бяха.

 bouquet Благодаря! С готови ще го направя Peace

# 414
  • Пловдив
  • Мнения: 44 813
Как да направя по бухнали кифлкчки от готово  бутер тесто???
Не разточвай тестото ,нека е студено и триъгълниците да се режат с остър нож или от тези специалните за пица .Фурната загрята на 200°,плънката да не е течна и нека да са на по-голямо разстояние кифличките.
И тестото има значение-повечето хора са доволни от това на Лидл Peace

то си е разточено,на Фамилия е...Студено,а не от фризера,нали?

# 415
  • Мнения: 4 859
Да,от хладилника го вадиш ,и оформяш бързо Peace
Ако е било замразено ,си го оставям за няколко часа в хладилника преди употреба.И аз Фамилия използвам най-често.В някои рецепти се препоръчва разточване с точилка,но за по-обемни кифлички,каквито искаш,не е необходимо.

# 416
  • Пловдив
  • Мнения: 44 813
Да,от хладилника го вадиш ,и оформяш бързо Peace
мерси!

# 417
  • Мнения: 22 867
Момичета, имам кутия и половина течна сметана от лидълската, кутия рикота, кофичка заквасена сметана. Ако някой е правил нещо вкусно от тая комбинация, мола за помощ, нямам време в момента да търся с гугъл. В смисъл сладкиш, или някакво бързо тортЕ-импровизе, или каквото и да е, запушила съм и нищо не мога да измъдря. bouquet

# 418
  • Русе
  • Мнения: 6 357
Момичета, имам кутия и половина течна сметана от лидълската, кутия рикота, кофичка заквасена сметана. Ако някой е правил нещо вкусно от тая комбинация, мола за помощ, нямам време в момента да търся с гугъл. В смисъл сладкиш, или някакво бързо тортЕ-импровизе, или каквото и да е, запушила съм и нищо не мога да измъдря. bouquet

Нещо подобно - идея.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2016/07/blog-post_17.html

Със сезонни плодове и ако имаш извара, можеш да направиш вариант на тази торта.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/09/blog-post_11.html

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 26 май 2017, 21:36 от i_peych

# 419
  • Мнения: 22 867
i_peych, благодаря ти, хубава идея ми даваш (хем пропуснах момчетата в питането Embarassed)! Вкусно звучи и изглежда кремчето, най-добре е да ти спазя рецептата, ще си я запазя!  Peacebouquet

Общи условия

Активация на акаунт