Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да приготвя саламура за зреене на сирене и необходимо ли е да я стерилизирам?
Как мога да направя маскарпоне бисквитена торта с малка кутия маскарпоне?
Как да направя ягодови тарталети, ако не мога да намеря глазура за торта?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да приготвя саламура за зреене на сирене и необходимо ли е да я стерилизирам?
За да направите саламура за зреене на сирене, можете да я стерилизирате, за да потиснете микробите и да позволите на сиренето да узрее. Саламурата трябва да бъде солена, позволявайки на сиренето постепенно да абсорбира необходимото количество сол. За предотвратяване на изплуване на сирене може да се използва тежест, като чиния, за поддържане на потапяне под повърхността. Важно е редовно наблюдение на сиренето, но при това количество няма риск от замърсяване, тъй като ще бъде консумирано преди да започне да развива плесен.
-
Как мога да направя маскарпоне бисквитена торта с малка кутия маскарпоне?
-
Как да направя ягодови тарталети, ако не мога да намеря глазура за торта?
-
Как да направя солен кекс без олио? Мога ли да използвам масло и зехтин вместо това?
-
Как да направя бисквитна торта с маскарпоне и какъв вид сирене трябва да използвам?
Друг вариант да го разделиш на 2 и в половината да добавиш още крема или маскарпоне - около 1:2 съотношение сметана:сирене става за намазване. Или с него да мажеш между блатовете (пак бих сложила или още сирене или нишестен), пандишпановите поемат влагата, а отгоре да мажеш с друго.

слагай, както ти казаха с плодове и бисквити/бишкоти и готово. И търди до седмица в хладилника.