За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 640
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
  • София
  • Мнения: 1 921
Здравейте, суперготвачи  chef ! Приготвих се да правя торта с готови блатове и домашен крем, обаче се оказа, че нямам нито натурален сок, нито компот за напояването на блатовете. Какво мога да използвам вместо тези течности?

# 361
  • София
  • Мнения: 10 825
Здравейте, суперготвачи  chef ! Приготвих се да правя торта с готови блатове и домашен крем, обаче се оказа, че нямам нито натурален сок, нито компот за напояването на блатовете. Какво мога да използвам вместо тези течности?
захарен сироп, подсладено прясно мляко, по-течен крем

# 362
  • София
  • Мнения: 12 258
Да, разбира се, но трябва ли да чакам и още едно втасване.
То е късно вече, но трябва да знаеш за друг път, че се оставя за около 30 мин да втаса, намазваш с яйце, примерно и после се пече.

# 363
  • Мнения: 6 173
Да, разбира се, но трябва ли да чакам и още едно втасване.
То е късно вече, но трябва да знаеш за друг път, че се оставя за около 30 мин да втаса, намазваш с яйце, примерно и после се пече.
Благодаря, и аз така направих. Реших, че няма да му навреди  Simple Smile

# 364
  • Мнения: 22 867
Здравейте, суперготвачи  chef ! Приготвих се да правя торта с готови блатове и домашен крем, обаче се оказа, че нямам нито натурален сок, нито компот за напояването на блатовете. Какво мога да използвам вместо тези течности?
захарен сироп, подсладено прясно мляко, по-течен крем

Сироп:
1 чаша захар
1-2 с.л. чисто масло;
1 ч. ч. вода;
50 гр. алкохол

Захарта се карамелизира. Към нея с бъркане се прибавя чистото масло и алкохола. Към тях се прибавя около 1 ч. ч. вода, бърка се докато стане сироп.

Сироп:
2 ч.ч. пр. мляко
3 с.л. какао
1 ч.ч. захар
Всичко да заври и се сваля от котлона.

Когато се сиропира - блата студен, а сиропа топъл! /това за печени блатове, за готовите не е задължително/

Вкъщи харесваме повече първия сироп за готови блатове. Peace

# 365
  • Мнения: 35 645
Аз понякога сиропирам с мляко с ванилова захар.

# 366
  • У дома
  • Мнения: 4 204
Здравейте кулинарки, имам въпрос: направих си крем със заквасена сметана(35%масленост 100гр +300 гр 18%),крема сирене (300гр), захар(8с.л.) и ванилия, не съм бъркала с миксер, за да не го разводня, исках да ми стане стегнат крем за измазване на една торта "кукла" за утре, ама като го гледам какъв е редкаш.... дайте идеи с какво да го стегна, с желатин не мисля че ще е ок, защото става много стегнато и няма да мога да го мажа.... мислех си масло или разтопен на водна баня бял шоколад newsm78 Помагайте, една огромна купа е не искам да иде в коша ooooh!

# 367
  • Мнения: 9 493
този крем няма да ти стане за измазване на торта. Ако си сложила бита сметана и клрема сирене със захар - да. Такъв със заквасена сметана и крема сирене често правя в чаши с ядки, бисквити/блат и плодове, ако е между блатовете, да му сложиш желатин - ще стои

# 368
  • Мнения: 1 777
Здравейте! Правя торта "Естерхази" и не намирам дали захарта в блатовете е кристална или пудра. Няколко рецепти проверих в нета - не е уточнено. Каква захар да сложа? Продуктите за блата са следните: 
8 белтъка (240 г)
200 г смлени бадеми
170 г захар
3-4 капки бадемова есенция

# 369
  • У дома
  • Мнения: 4 204
Мерси Пеп4о, освен на др. да го правя (вече го оцветих син Laughing Laughing), дайте ми идеи за рецепта за някакъв крем за измазване, но наистина да е стегнат bouquet Мисля с пандишпанови, по-дебели блатове да е тортата, сметана и шоколад като пълнеж (правих пробно доста е стегнат), но за измазване ми се искаше нещо по-леко, като вкус затова пробвах тоя с крема сирене и заквасена сметана Rolling Eyes

# 370
  • Мнения: 15 115
Здравейте! Правя торта "Естерхази" и не намирам дали захарта в блатовете е кристална или пудра. Няколко рецепти проверих в нета - не е уточнено. Каква захар да сложа? Продуктите за блата са следните: 
8 белтъка (240 г)
200 г смлени бадеми
170 г захар
3-4 капки бадемова есенция

Правила съм Династия (тя е с орехи, вместо бадеми) с кристална захар. Peace

# 371
  • Русе
  • Мнения: 6 359
Здравейте! Правя торта "Естерхази" и не намирам дали захарта в блатовете е кристална или пудра. Няколко рецепти проверих в нета - не е уточнено. Каква захар да сложа? Продуктите за блата са следните: 
8 белтъка (240 г)
200 г смлени бадеми
170 г захар
3-4 капки бадемова есенция


Тук е с кристална захар.

https://www.youtube.com/watch?v=NvtIEvKjc7A

# 372
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Търся рецепта за торта с бял шоколад. Имам готови блатове, но не и форма с която да стегна тортата. Тоест крема трябва да е достатъчно гъст, че да не се разлива отстрани като наредя отгоре блатовете. Или пък мога някак да я укрепя временно? Мислех си дали няма да се получи ако първо направя борд от бита сметана... изобщо вие как процедирате когато правите торта без форма?

# 373
  • Мнения: 1 777
Благодаря за отговорите!  Блатовете са готови, макар че се получиха 5 вместо 6 Simple Smile  Сега проблемът е в крема - стана прекалено гъст. Мога ли да го втечня леко с малко прясно мляко /без да минава през котлона/? 

# 374
  • София
  • Мнения: 4 978
този крем няма да ти стане за измазване на торта. Ако си сложила бита сметана и клрема сирене със захар - да. Такъв със заквасена сметана и крема сирене често правя в чаши с ядки, бисквити/блат и плодове, ако е между блатовете, да му сложиш желатин - ще стои
Може ли точната рецепта за кремчето което правиш в чашки  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт