За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 641
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
  • Мнения: 10
Здравейте!

Мисля да направя тази бобена торта, но ми се иска да сложа някакви плодове. Какви ще са подходящи според вас?

http://vkusen-svyat.blogspot.bg/2015/03/blog-post.html

С череши ще е най добре. Ева. Или със сушени червени боровинки.
Има една дама Ева Николова в liveinternet.ru. Надявам се, че не сте Вие, а е само съвпадение на имената?
Дa се представя: Аз съм Вaлентина от vkusen-svyat.blogspot.com

# 376
  • под тепетата
  • Мнения: 11 322
SilverDream, това ми е любимата торта с бял шоколад
 http://passionscooking.blogspot.bg/2012/02/blog-post_08.html
Кремът е гъст, не ти трябва форма. Блатовете на тази торта са сочни, вероятно ще се наложи да сиропираш твоите леко.

# 377
  • Мнения: X
Genni, според мен може да го стегнеш ако добавиш по-гъст пудинг или обикнновен домашен крем с повече брашно newsm78 Друг вариант да го разделиш на 2 и в половината да добавиш още крема или маскарпоне - около 1:2 съотношение сметана:сирене става за намазване. Или с него да мажеш между блатовете (пак бих сложила или още сирене или нишестен), пандишпановите поемат влагата, а отгоре да мажеш с друго.

# 378
  • У дома
  • Мнения: 4 204
Благодаря... мисля да го изхварля ще направя обикновен маслен bouquet

# 379
  • Мнения: X
Защо ще го хвърляш? Сложи го в чашки с леко напоени бишкоти, или ако е много воден - какаови Закуска. Отгоре сладко от боровинки или някакви плодове, ще стане.

# 380
  • Мнения: 172
Някои знае ли откъде мога да купя тиква (за предпочитане бяла) в София  по това време на годината?

Последна редакция: чт, 25 май 2017, 13:59 от mama776

# 381
  • Мнения: 9 493
този крем няма да ти стане за измазване на торта. Ако си сложила бита сметана и клрема сирене със захар - да. Такъв със заквасена сметана и крема сирене често правя в чаши с ядки, бисквити/блат и плодове, ако е между блатовете, да му сложиш желатин - ще стои
Може ли точната рецепта за кремчето което правиш в чашки  Praynig

никак не е точна, примерна е, продуктите ако спазиш, пропорциите са около...http://pep-4o.blogspot.bg/2013/06/blog-post_20.html  Когато имами озстанали сметани, марскарпоне, крема сирене, сметана за разбиване... ги влагам в такива десерти
ето това е и с извара и подобно http://pep-4o.blogspot.bg/2011/02/blog-post.html

Благодаря... мисля да го изхварля ще направя обикновен маслен bouquet

как ще изхвърлиш труд и продукти  Naughty слагай, както ти казаха с плодове и бисквити/бишкоти и готово.  И търди до седмица в хладилника.

ЗА измазване ти предлагам маслен, но швейцарски маслен крем - лесно се прави, а е и вкусен, не тежък като масления, заради белтъците http://www.kulinarno-joana.com/2009/06/flowers-and-butterflies/ тук при йоана го намирам, аз съм правила от другаде, още търся, ще редактирам, ако намеря http://www.kulinarno-joana.com/2009/06/flowers-and-butterflies/

намерих http://ivaneivane.blogspot.bg/2012/05/blog-post.html т.4 е за масления крем с белтък

Последна редакция: чт, 25 май 2017, 13:58 от пеп-4o

# 382
  • София
  • Мнения: 13 438
Знаете ли дали в някоя от веригите или в някое малко магазинче в София продават сръбски каймак? Или да сте пробвали по някоя рецепта да си направите сами такъв, който да е подходящ за плескавици?

# 383
  • София-Младост
  • Мнения: 24 101
Търся рецепта за торта с бял шоколад. Имам готови блатове, но не и форма с която да стегна тортата. Тоест крема трябва да е достатъчно гъст, че да не се разлива отстрани като наредя отгоре блатовете. Или пък мога някак да я укрепя временно? Мислех си дали няма да се получи ако първо направя борд от бита сметана... изобщо вие как процедирате когато правите торта без форма?
Задължително ти трябва гъст крем, който нанасяш върху блата почти до края. От тежестта на следващия блат крема малко ще слегне. И вече накрая можеш да измажеш отстрани, като напълниш и останалите места между блатовете...с пош/шприц, или просто с плосък нож за измазване.
Пробвай с маскарпоне мус между блатовете и ганаш от бял шоколад за отгоре и измазване на тортата.
Ето ти и вариант за маскарпоне мус и  бял шоколад
https://www.evatoneva.com/index.php?option=com_content&view= … tki&Itemid=13

# 384
  • Русе
  • Мнения: 6 359
Търся рецепта за торта с бял шоколад. Имам готови блатове, но не и форма с която да стегна тортата. Тоест крема трябва да е достатъчно гъст, че да не се разлива отстрани като наредя отгоре блатовете. Или пък мога някак да я укрепя временно? Мислех си дали няма да се получи ако първо направя борд от бита сметана... изобщо вие как процедирате когато правите торта без форма?

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/02/blog-post_18.html

За глазурата с бял шоколад - по тази рецепта

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/09/blog-post_11.html

# 385
  • Мнения: 2 816
Нещо различно от супа може ли да се направи с глава от толстолоб?
Свиди ми да я хвърля  Embarassed, но нищо не измислям  newsm78.

# 386
  • София
  • Мнения: 4 978
Искам да приготвя свинско месо с картофи на фурна с микс от зеленчуци (4 сезона включващ :моркови ,карфиол ,грах,броколи -който съм закупила от кауфланд на фирма Bonduelle) но се чудя :кога да извадя от фризера зеленчуците за да стане по вкусно ; колко време да задушавам всичко (картофи ,зеленчуците и месото -питам защото разбрах за метода ,,су вид "но дали важи и за картофите и зеленчуците ) Rolling Eyes

# 387
  • Мнения: 5 692
За родопски клин какви кори са най-подходящи? По-тънки или по-дебели?

# 388
  • Мнения: 631
Методът "су вид" е готвене във вакуум и ти трябва уред за вакуумиране. Има информация в нета.

За родопски клин какви кори са най-подходящи? По-тънки или по-дебели?
Аз лично си точа корите, не ползвам готови, но бих ти препоръчала по-дебелите кори. Продават се по 3 бройки в пакет в някои магазини, кръгли са, печени, мисля, че бяха.

# 389
  • Мнения: 35 645
Искам да направя пресни картофки, печени в йенски съд, но да имат хрупкава коричка, а не да стоят сварени. Идеи как да ги сготвя??

Общи условия

Активация на акаунт