За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 70 578
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
Ще се посгъсти ли поне малко разбити заквасена сметана и рикота? Разбих ги първо с пасатор,после с миксер,но е много рядко,дано се стегне малко в хладилника.

# 556
  • WonderLand
Ще се посгъсти ли поне малко разбити заквасена сметана и рикота? Разбих ги първо с пасатор,после с миксер,но е много рядко,дано се стегне малко в хладилника.

За съжаление няма да се сгъсти, може малко желатин да добавиш или кокосово брашно (ако нямаш нищо против кокосовия аромат). То поема страшно много течност.

# 557
  • Sofia
Е,късно е вече.
Направих нещо като суров ядков чийзкейк...основата е от смлени кашу,бадеми,зърна какао,фурми и кокосово масло.Сметана и рикота трябваше да е кремът и отгоре обилно пресни ягоди...все ще се изяде,с лъжица ако не стегне крема  Laughing

# 558
  • София
Няма да стегне. особено пък щом си го минала и с пасатор

# 559
Стевия къде бих могла да открия? По био магазините или newsm78

# 560
И в такива, където продават храни за диабетици.

# 561
  • Пловдив
Мисля, че и в Кауфланд съм виждала стевия.

# 562
Благодаря, ще погледна и Метро.

# 563
Стевия къде бих могла да открия? По био магазините или newsm78
Ако си в Бг-Билла,Кауфланд,Метро.
Иначе в аптеки и био,здравословни магазини .

# 564
Ще правя сладко от бели череши. Как е по-добре да го направя, да сваря захарен сироп и да сложа черешите или да ги засипя и така да варя? След като е готово сладкото и в двата случая ли се оставя, за да се напоят черешите? Благодаря! bouquet

# 565
  • София
Ще правя сладко от бели череши. Как е по-добре да го направя, да сваря захарен сироп и да сложа черешите или да ги засипя и така да варя? След като е готово сладкото и в двата случая ли се оставя, за да се напоят черешите? Благодаря! bouquet
Аз си го правя стандартно. От вечерта ги засипвам със захар и ги оставям . Не добавям вода. Варя до готовност. Ванилия и лин. к-на. Насипвам в горещи бурканчета. Черешите ми останаха цели, не се разкашкаха. Доволна съм.

# 566
Благодаря, Марчева, и аз така ще го направя. Hug

# 567
  • Русе

http://ipeychev9.blogspot.bg/2016/06/blog-post_22.html

Скрит текст:

# 568

http://ipeychev9.blogspot.bg/2016/06/blog-post_22.html

Скрит текст:

Благодаря! Чудесна рецепта, ще я пробвам със следващата партида.

# 569
За вкусни кебапчета каймата кога е добре да се обърка - от предната вечер и да поеме ароматите или може и преди да се пекат?

Общи условия

Активация на акаунт