За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 70 564
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • София-Младост
И аз така действам, изчиствам горния слой и ползвам останалото. Е опитвам все пак, ако мирише и/или е вкиснато е ясно къде отива.
След това нали минава термична обработка, не мисля че ще навреди на бременна.

# 586
Мерси, за отговорите Simple Smile, много вкусно мирише вече ще ям Simple Smile

# 587
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
всичко мухлясало хвърлям. с изключение на сирената с мухъл....
надолу може да не е мухлясало, но плесента се е  разпространила.

мисля, само сладко/мармалад можеше да се изгребва, но доста, т.е. поне 1-2 пръста под мухъла.

# 588
Скъпи дами , виждам , че тук има големи кулинарки ( за разлика от мен  Blush ) . Много се старая , но някои неща хич не ми се получават . Срам несрам ще ви попитам следното - как готвите пиле с ориз . Аз го правя на фурна , ако не го покрия с фолио някои зрънца ми хрускат , а като го покрия - става като сварен  ooooh! . Знам , че това е елементано ястие , но просто не ми се получава  hahaha . Фурната ми е старичка , когато я наглася на горен и долен реотан е много слаба и нищо не изпича , когато е само на горен - изгаря отгоре яденето , а ако пък е само на долен - отдолу изгаря . Много Ви моля за съвет  Hug

# 589
# 590
Това е любимата ми кулинарна страничка , когато търся някоя рецепта първо там гледам  bouquet

# 591
  • Sofia
Днес ми е много,много каръшки ден в готвенето,нищо не ми се получи както трябва  Close
Вчера сложих бъз в 5л.туба вода,но забравих да сложа лимони и като го прецедих и пробвах имаше много различен вкус от сиропа,който трябва да бъде...леко и на прокиснато ми замириса....Има ли начин как да го оправя?

# 592
  • под тепетата
 kothi, на отворено доматено пюре наливам на повърхността олио колкото да го покрие. По този начин не позволявате досег с въздух и не мухлясва.

# 593
  • София
kothi, на отворено доматено пюре наливам на повърхността олио колкото да го покрие. По този начин не позволявате досег с въздух и не мухлясва.
Точно! Винаги се налива олио да го покрие и в хладилник. Държи дълго време  без проблем. Даже и да хване мухъл от страни на кутийката, където  няма олио, той не е проникнал навътре и се ползва безпроблемно.

# 594
  • WonderLand
Това с олиото не го знаех, а ще ми е мноог полезно. Заради постоянното изхвурляне на пюре спрях да купувам, но това вече ще се промени Simple Smile

# 595
Това е любимата ми кулинарна страничка , когато търся някоя рецепта първо там гледам  bouquet

благодаря за доверието пък аз Simple Smile Това е ориза, който децата ми  се научиха да правят, след като се посмяха с посвещението. Но се справят.

SilverDream, при мен доматен сос, или доматено пюре като останат, заминават в камерата - замразявам ги, до следващо готвене. Уж малки бурканчета правя, по 0,400кг, но все ползвам половинките, а ако видя, че мухлясва ме е жал за труда, който съм вложила. Не се доверявам на мухлясалото, дори на сладко да е. Само на сиренето  Mr. Green

# 596
Много е полезна тази тема! Hug
За олиото върху доматеното пюре и аз не го знаех, благодаря на Биляна и Марчева, че споделиха! Hug
Ориз се научих да готвя от Пепчо. Готвила съм и за домашните, и за поводи, всички много го харесват. Благодаря, Пепчо! Hug

Да докладвам: Сварих сладкото от бели череши както Марчева писа,. много добре се получи, доволна съм. Марчева, благодаря! Hug
Сложих бели череши да се сушат, но много бавно върви процесът, имам чувството, че сливите миналата година се изсушиха по-бързо.

# 597
  • София
...................................

Да докладвам: Сварих сладкото от бели череши както Марчева писа,. много добре се получи, доволна съм. Марчева, благодаря! Hug

bouquet Hug

# 598
  • под тепетата
Аз затова купувам от най-малките опаковки пюре. Хубав  и вкусен ден на всички  bouquet

# 599
  • München, Deutschland
Съншайн 90, специално за пилето с ориз тук имаше една тема само за тази манджа, нещо не я откривам обаче. Там всеки беше споделил как го приготвя, бяха доста различни рецептите, честно казано, чак се учудих в различните краища на малката ни страна и в различните домове, че толкова варианти са измислили.

Едит: ето, сега прочетох на Пепчо рецептата и тя пък има съвсем друг начин на приготвяне... Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт