Ноемврийки 2016 - Тема 2

• 82 430
  • 418
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте и от мен Simple Smile
И нашият рожден ден мина, беше изключително приятно. Доволна съм! Simple Smile
Имаме си осем зъба, четири хранения дневно и две спанета. От около две седмици нощите са спокойни. Преди това ставах поне по два пъти, заради водичка или изпусната биберонка, но вече си спи през цялата нощ.
Ходи сам само когато има къде да се държи или държейки го за ръчичка. В лазенето е като стрела, лети.
Проявява инат, хитрее, актьор го играе. Маймунка е!
Като цяло вече нещата са като при по-голямо дете, по-спокойно е Simple Smile
Другата седмица сме на ваксина, много неприятно.

# 301
  • Някъде в Матрицата
И моето момиче вече навърши годинка. Беше много приятно с наборчетата и техните майки. Simple Smile
Чакаме си резултатите от изследванията и изобщо подготовката за ясла тече с пълна сила. Обачееее, снощи вечерта към 10 - изненада. Моето момиче се събуди с температура и пъпки по телцето. Веднага заподозряхме, че е шарка, но на лекар ще ходим утре сутрин. Днес трябваше да сме при него на консултация, но му се обадихме, споделихме подозренията си (тук пиша в множествено число - мъжът ми говори с лекаря, но от името на всички възрастни у нас. Smiley )и трябва да отидем при него утре рано сутринта. Малко ми е притеснено, не за друго, ами се ошари на следващият ден след празненството и не знам дали по време на празненството е била заразна.
Тръгването на ясла ще се отложи още малко.

# 302
  • Бургас
Ph0enix как сте? Шарка ли е? Аз онзи ден сънувах, че сме болни от шарка Smile
Тео вече се пуска да върви сам на леглото, но на земята още не. Нощтите се редуват - едната почти не се събужда, на другата е кукуряк. Иначе е много послушен, повтаря всичко, което му е интересно, разбира вече някои неща. Зъбите от 2 месеца спряха да излизат, чакаме.. И хапе така зверски, направо до кокъл Rolling Eyes  При вас как е, какво ново?

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 13:33 от Kofichka

# 303
  • Някъде в Матрицата
Ами оказа се, че не е шарка, а някакъв вирус Коксаки. За първи път го чувам. После отворих за малко нета да се просветя, и този вирус го класифицират към т.нар. летни. Open Mouth Е, като е летен, какво търси при детето ми през Ноември. Smirk Докторът не ни изписа нищо. Каза да я ограничаваме от храни - алергени като яйца, мляко, цитруси. Обрива бавно и славно изчезва. Като цяло детето е в настроение. Но напоследък започнахме нощните купони. Просто ѝ се иска да си поиграе посред нощите. Laughing Е, на другият ден мама започва да клюма на работното си място, особено към края на работното време, но и това ще се преживее.

# 304
  • Казанлък
Здравйте! Стели все така няма зъби. Долните два обаче вече ще се появат надявам се. Ходи по 10-12 крачки, но е далеееч от безопасно предвижване. Утре е големият ден за нас. Лудницата ще е пълна. Сред гостите ще има доста шарконосители. Опитвам се да я уча на разни неща, ама нещо не й хващам интереса. Комшийчето от другия етаж, 2 месеца по-голямо, направо ми скри шапката колко неща знае Flushed
Вечер често се събужда със силен плач. Коса като за момиче - никаква. Белички яко. Баща й я гледа миналата вечер за час и не са минали безаварийно. Едва не се е задушила с някакъв найлон намерила и налапала. Трудно се приспиваме. Абеее знаете какво е. Стискайте палци за утре. Хубав ден на всички:kissing_face:

# 305
  • Някъде в Матрицата
Моето момиче вече трети ден е на ясла. За сега само до обяд. Като за начало, изглежда обещаващо. Като я предавам в групата не плаче - или поне аз не я чувам. По обяд, когато я прибират, ни казват, че е била спокойна, че е яла. Аз ѝ слагам в чантата шише с вода, защото тя от чашка не може да пие - казват, че ѝ дават, но шишето все си стои пълно. Днес го напълних до 100 мл., да видя аз ползват ли го или не. Smirk
Стискам палци, имунната ѝ система да е силна, защото знаем каква е скоростта на обмен на вируси и бацили в детските групи. Но съм психически подготвена и за предстоящите болести. Надявам се, да не са много. Mask

# 306
Успех!!!
Отдавна не съм писала, нямам много време.
За яслата: лично аз съм много доволна, че тръгна, там му харесва, даже започна да спи повече, вкъщи беше голямо гевезене, както се казва.
Единственият минус е боледуването, при нас е с пълна сила, на моменти губех надежда. Осъзнавам, че трябва да го израсте и изкара, за да има имунит и, че държейки го вкъщи нищо не променям. Напротив, само отлагам боледуването.
Около мен, повечето майки си вземат и втората година майчинство, разбирам ги, но аз лично не исках.

Сложихте ли коледни украси?
Малкият развива някакви умения за катерене и е станал много опасен, катери се по легла, дивани и секунда не мога да го оставя без надзор.  Simple Smile

# 307
  • Някъде в Матрицата
Моята мома продължава да се движи, хваната за ръчичка. Явно детето психически не е готово да се пусне. Има моменти, в които, като се заиграе, забравя, че я държа - пусне се за малко, но в момента в който реши да направи крачка и се хваща за мен. Иначе не спира - ходене, катерене. Много е смешна с това катерене - вдига крака нагоре и се опитва да достигне до желаната височина от раз. Хладилникът ни се е превърнал в магнитна дъска. Свалила съм надолу магнитие, които няма опасност да счупи или сдъвче и тя ги подрежда, хвърля, крие под него или под килимчето.
С ходенето на ясла - ами добре е. Дай боже така да продължава. Спокойна била, заигравала се. Все още ходи само до обяд.

# 308
  • Бургас
Здравейте. Честита Коледа, живи и здрави. Честит имен ден на всички именници.
Днес Тео вече се пусна както се казва. От 2 3 дни се пускаше по-малко, но днес бая си походи. Решихме да направим прощъпулник, но в неделя. Вие правихте ли вече, как мина при вас?

# 309
Здравейте и Весели празници и от мен!

Честити краченца, Kofichka! Да стъпва смело малкия Тео и да ви радва с все по-интересни изпълнения от тук нататък! Grinning
Ние правихме прощапулник на 22.10 в тесен кръг, мина добре, само че в началото Ния много се ошашка и не искаше да се отлепи от мен Grinning Отне ни известно време да се отпусне, но след това категорично си изрови едни 5 лв, които бях заровила под другите неща, които предпочитах да хване Grinning Толкова категорична беше обаче, че половин час не ги пусна, стискаше здраво и внимаваше някой да не й го отмъкне... Grinning Питката я поръчахме от Вита, 7 лв, мноооого вкусна и прекрасна на вид, надписана с името и с крачета в средата Simple Smile

Аз да ви се похваля в петъка преди празниците в яслата имаше коледно парти,получихне снимки и видео от празника, мислех, че Ния ще се уплаши много от Дядо Коледа ама не Grinning Всичко е било много приятно, чак аз се развълнувах... Като цяло ми изглежда, че й харесва много там, занимават ги с много неща, а тя е много любопитна.

Върнах се на работа на 11.12, голяма лудница е сутрин докато излезем, но май взехме да свикваме, не се оплаквам... И двамата с ММ работим много близо до вкъщи (луд късмет за стандартите на София!), така че поне се прибираме до 5.30.

При вас как върви? Как бяха празниците? Simple Smile

# 310
  • Пловдив
Здравейте и честити празници на всички!
Моят син също се пуска вече прави няколко крачки ,но се олюлява и предпочита за ръчичка като съм заета тръгва сам затова чак към края на януари мисля да правим прощупулник да е по уверен и стабилен.

# 311
И малкият проходи, но няма да правя прощъпулник, не вярвам в такива безсмислени ритуали, за ужас на свекървата и собствената ми майка : )Simple Smile
Празниците минаха с боледуване на всички, затова НГ вкъщи на спокойствие.
Весели на всички и много здраве през новата година!

# 312
Честито на всички рожденничета!
Весело посрещане на новата година. Мишоранка спи много неспокойно и май излизат 3-4 зъба на веднъж.
От друга страна плаче , ако не няма. Близките ми са в ужас и ще поотложа работата.
Отгоре на всичко още кърмя и нито на мен , нито на детето му се иска да спре.
Лека по лека ще променяме нещата.
Стопява ми силите с шетането из къщи и само чакам да се постопли.

# 313
  • Казанлък
Здравйте! Весели празници!
При нас - за по-малко от месец 3 зъба и чакам четвърти всеки момент. Малко е болна. На суметролим и сироп за кашлица е.
За прощъпулника- моите родители се убиха да мрънкат да направя. Душата ми извадиха. Обяснявах им 100 пъти, че това се прави, когато детето ходи СТАБИЛНО и САМО, но според тях явно се прави за да проходи така. Резултатът: ставах в 5 да меся питка, постарах се всичко да е както си му е реда, с предметите, бяла постелка,гости...абе всичко и на края ми заявиха, че много съм била четяла в интернет. Значи преди месец детето се пускаше да ходи сега НЕ МЕ ПУСКА. Не е падала, но видимо изпада в страх и ужас, като я накарам да ходи сама. 95% от времето прекарваме държейки ме за пръста да я водя да обикаля.
Весело посрещане на Новата Година желая на всички! И нека през Новата всички бебоци да са много здрави и послушни! Kissing Heart

# 314
  • Някъде в Матрицата
Честита Нова Година, момичета!
Да сте живи и здрави, усмихнати, мечтаещи, шарени, и топли. Kissing FaceKissing FaceKissing FaceKissing Face
Дечицата също да са усмихнати и веселички.

Моята Буболина и тя не е проходила самостоятелно. Разхожда ме навсякъде, държейки се за пръстта ми. Като започне да обикаля в кръг е най-страшно, защото на вторият оборот вече ми се е завило свят. Stuck Out Tongue Closed Eyes Иска ми се да ме пусне. Знам, че пак ще си ходя по нея, но е по-различно. Голям интерес и към катеренето проявява.
Като дойде време за прощъпулник, ще видя какво ще сложа. Доколкото си спомням, близнаците хванаха едни неща, сега проявявят интерес в съвсем различни сфери. В крайна сметка, всеки сам определя пътя си. Wink А прощъпулника е още един повод за празнуване. Smiley

Общи условия

Активация на акаунт