Ноемврийки 2016 - Тема 2

• 82 425
  • 418
  •   1
Отговори
# 225
viki gudi, направила си най-доброто в този момент и за теб, продължавай напред.

Как сте, всички, озъбено ли е положението?

Аз ще го записвам на детска кухня като стане на 10м Simple Smile

# 226
  • Бургас
Тео вече е християнче Blush
Вечер непрекъснато се събужда, зъбките го мъчат сигурно. От няколко дни не го свърта на едно място, не иска седнал, легнал, на ръце, а само да върви. Като види паяка и изпада в екстаз Grinning  Все рита с краката, като бесен е. За кухня мислех от септември, но имам да въвеждам телешко, свинско и риба, и май ще отложим за октомври, ще видим. Онзи ден бяхме на консултация 7.800 73см. само 100гр. е качил за почти 3м. Сега е на 9м.1/2, но пък си хапва... Вие как вървите с мерките?
Вики  Kissing Heart

# 227
  • Пловдив
Здравейте и аз вече си имам християнче.
На малчо вчера му проби и 4 зъбче
Вики Kiss.
Сега остава да стегна багажа за морето.Animal Whale

# 228
Viki gudy Wine Glass
Пийни едно и се успокой.
Живот и здраве имаш си две слънчица за отглеждане

# 229
Дайте идеи за закуска, мисля от 10м вече и закуската да не е АМ, т.е. ще остане вечер само.
Ще пробвам кускус, да видим, попарата се отхвърля категорично.
За зъбите, вечер му давам панадол, ако е много зле положението, обаче ден с ден не си приличат. Пълна шизофрения, един ден безпроблеми, друг-ад, киселене.

# 230
  • Казанлък
Благодаря ви!
Много ни затихна групата тука. Сигурно сте активни във ФБ, ама аз като нямам.
Стелина зъби няма. Пълзи като стрела из цялата къща и само се изправя навсякъде където има възможност и не знае как да седне на земята и започва да мрънка като умалее. Вчера даже падна и си издрънча зелката. Скоро някоя мама трябва да се хвали с проходило човече. Особено октомврийчетата които избързаха Simple Smile
Помбер нищо не мога да се сетя да ти кажа. Сигурно си гледала в нета... и аз мисля скоро да махна 1 мляко. Ние сега сме на 6ч АМ+кърма 9.30АМ+кърма 13чПюре+ плодове за десерт 17ч каша 21ч АМ+кърма. Ама гледам до седмица сигурно ще ми свърши кърмата и се чудя дали второто мляко да го направя попара, или нещо друго. Вижте колко подробна бях. Казвайте и вие как са бебоците Simple Smile))

# 231
  • Шумен
Помбер, и аз не мога да предложа идеи . Попарата при нас много се тачи, трепери от кеф и се ухилва като види купичката 😁. Ние сме на АМ 150 мл 3 пъти, 1 попара, 1 зеленчуково/месно и малко плодово следобед. И мисля така да си остане до годинка, че само едно АМ на ден ми се вижда малко. Следобед сме на консултация, да видим лекарката какво ще каже по въпроса.
Малката падна от спалнята преди десетина дни, нищо й няма слава Богу. Това май ни е "постижението", не пълзи, с проходилката обикаля, но без нея не мърда. С лявото краче стъпва на пръсти, а с дясното както трябва, гледах ги - еднакви ми изглеждат, та не знам защо така. От вчера я слагам на гърне да свиква, засега само барабани по него 😁
Зъби освен първите два няма избили други, от месец уж я мъчат други ама нищо на хоризонта.
Давате ли на вашите бебоци нещо за гризкане - солета, бисквита и т.н. Хем искам да пробвам, обаче много ме е шубе да не се задави.
Честито на новите християнчета!

# 232
Ние имаме четири зъба и още два се задават. Виждат се, но още не са пробили, въпрос на дни.
Малчо не обича мляко и не яде мляко. Кърма не иска, АМ не иска, кисело мляко не иска, изобщо никакво мляко не иска. Криво ми е, ама какво да се прави Simple Smile
Та ядем всичко друго без мляко. 5 пъти на ден по 250мл.
Солети и бисквити ме е страх да давам, за да не се задави. Има време да яде такива работи.
Още не лази. Днес си бях оставила домашните чехли около него и понеже са едни розовки му станаха интересни, та пролази до тях, бавно и несигурно. Та и тази ще стане скоро Simple Smile

# 233
И аз още не давам бисквити и солети. Имам мрежичка за плодове и понякога й давам през нея да си дъвче банан, пъпеш или нещо такова.

Зъбчета има две - пробиха преди месец, но други сякаш не се белеят още. Иначе зверски я сърбят, не признава "дъвкалките", ходи да се чеше все в ръба на масата или в болтовете на столчето на хранене Grinning

Вече все по-уверено се движи, държи се само с една ръчичка за дивана и го обикаля по цял ден Grinning Пълзи със светкавична скорост, но мисля, че има поне месец-два до прохождане.. Все пак тази седмица прави 9м, от късните ноемврийчета сме Simple Smile

Помбер, ние още не сме заместили закуската, но идеите, които ми идват са овесени ядки с плодове, грис с тиква и канела, лимецови макаронки (от Фантастико ги взимам) с масло или дом сос и сирене, кус кус, има в Кауфланд едни буквички от елда и ориз (давам ги за следобедно) пак с плод или АМ, филийка с пасирани авокадо и сирене или авокадо и жълтък, просо или киноа (варя също за СЗ - 2-3 супени лъжици и добавям сурови плодове и много се харесват за сега) Simple Smile

Хубав ден на всички!

Последна редакция: вт, 22 авг 2017, 13:51 от Ani909

# 234
Началото на септември е на педиатър, ще слушам какво казва, все пак вече ще е на 10 месеца. Simple Smile
Солети и бискивити не давам, още се куми като има по-едри парченца пюрето, затова смесвам с гладко пасирано и яде  всичко.

# 235
И моята госпожица се дави от малко по- едри парченца. . За сега ще пасирам и това е.
Беба от няколко дни се скъсва да реве без мен. И до ВЦ не мога да отида. А за оставяне на бабите направо е вече провал.

# 236
Беба от няколко дни се скъсва да реве без мен. И до ВЦ не мога да отида. А за оставяне на бабите направо е вече провал.

И ние сме вече в този период. Планувахме през отпускта да оставим малката на бабата за един ден и да отскочим за един плаж до Гърция (без преспиване). Каква ти Гърция, само като ми видеше гърба и изпадаше в див ужас!!! Grinning Мислех, че е от смяната  на обстановката, но май навлизаме в тази фаза, в която не признават друг освен мама Grinning Как ще я записвам на ясла не знам,а то време не остана... Живеем в София и за набор 2016 има 0 места Grinning Писах на две частни до нас,  на по-сносни цени, но не ми отговарят, май ще трябва да ида лично...

В понеделник ми беше много криво, студ и мрак в София, влизам в магазина - вместо дини и пъпеши, тикви и грозде Grinning (Аз по тиквите разбирам, че лятото е минало). Миналата година така я чаках тази есен, обаче тази хич не ми се иска да идва...

Наоплаках се едно хубаво, ама така и така повечето майки се загубиха, мога да помрънкам и за тях Grinning

Последна редакция: ср, 23 авг 2017, 12:30 от Ani909

# 237
  • Казанлък
Споко мами и ние сме така. Бях на кафе с една приятелка, отивам до тоалетната и се връщам и заварвам вече я извадила от количката и я друса а наща пищи в див ужас"мамааааааа...мамоооооо" И в къщи не признава тати. На него май му става гадно, ама така е. Сутринта беше вкученясана от студ и я взех при нас да я гушнем да я затоплим и баща й я гушна и тя буквално изсумтя "ъъъъ" и го бутна е се обърна към мен. Започва се явно при всички с този така хем мил хем ужасен "мама" период.

# 238
  • Бургас
При нас пък е обратното - за баща си умирааа, мама кучета е яли Joy Супер е така, мога да си излизам без него, но проблема е че няма кой да го гледа. Тати на работа, бабите и те, така че не мога да се възползвам Rolling Eyes

# 239
  • Шумен
Питах педиатърката ни за заместване на трето хранене, но по нейна препоръка оставаме с две заместени и три АМ засега.
Малката я оставям на баба й за по час, два, три и  много й се радва, сега петък/ събота за първи път ще са двете сами, ние с ММ отиваме на рокфеста в Миндя. Искаше ми се да я вземем и нея, само че няма къщи за гости в самото село, а на палатка в тази шумотевица абсурд да заспи. Много ми е свито, обаче от друга страна трябва да свикваме ( и тя и аз). Повече ми е притеснено свекито как ще издържи 😁 Тя добре се грижи за нея, но едно е за няколко часа, друго за два дни и половина...Дано мине без големи драми, то че ще има рев - ще има...

Общи условия

Активация на акаунт