Съжителство след развод

• 29 554
  • 336
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Въобще не виждам причина да нападате Валерия и да я наричате егоистка. Тя просто като дава, съвсем нормално иска и да получи нещо в тази връзка.
Проблемът не е, че приятелят й иска да е с детето. Проблемът е, че не му пука въобще за жената, с която живее и не иска да обсъди с нея неща, които я притесняват. Според мен той не държи на нея. Кой прясно влюбен мъж няма да иска да прекара 1-2 вечери в месеца с любимата жена, без деца? Ако държеше на нея, щеше да я изслуша и да вземе под внимание доводите й. Вместо всеки пълен уикенд да взема детето с преспиване /това от петък вечер до неделя вечер ли се случва?/, може когато детето на Валерия е при баща си, той да взема неговото само през деня в неделя, а събота и събота вечер да прекарват заедно. В другите уикенди пък ще гледат децата заедно и тогава Валерия ще е много по-готова да се раздава. Освен това този баща не иска ли да прекара някакво време насаме с детето? Защо трябва и тя да присъства? Трябва му готвачка и гледачка ли? Нека в неделята вземе детето и сам го забавлява, а Валерия да прави нещо за себе си.
И предлагам следващият уикенд, когато Валерия трябва да плаща, за да може приятелят й да се покаже като "добър" баща, да му каже, че няма пари, защото събира, за да отидат една вечер на ресторант и да прекарат време като двойка. По реакцията му окончателно ще й стане ясно този човек иска ли да е с нея или не.

# 166
  • Бургас
Прочетох първа и последна страница. Жена, която нарича собственото си дете ремарке, няма право да мрънка, че гаджето й всеки уикенд прекарва време със своето дете. Явно за него, неговото не е ремарке.
Ужас Sick
Аз и на моите двама им казвам ремарке понякога. А кучето е полуремаркето. На какво имам право?

# 167
Да Жълто Цвете, егоист няма да гледа чуждо дете. Така че тези обвинения са нелепи. Егоистът е мъжът.
Ама тя дори не трябва да му дава обяснения като откаже да плаща. Той да се оправя. Някак е срамно и жалко този мъж да изисква авторката да купува и плаща всичко за детето му, че и за него.
Трябва да откаже следващия път. И не само. Да си планира хубав и приятен уикенд с нейното дете, а той да се погрижи за собственото си. По този начин не мисля, че накърнява правото на бащата да бъде с детето.
Иначе аз от Валерия така и не получих отговор на въпроса той какво дава в този дом и въобще купува ли нещо? Или минава тънко като ритне малко топка с детето да отбие номера.
И Валерия, следващия път когато той ти игнорира детето, когато неговово е там, му върни жеста като игнорираш неговото напълно + спри да им купуваш каквото и да е.
Може дори да дадеш твоето дете някой да го гледа уикенда, а ти отиди някъде да разпуснеш без да уведомяваш "милото", защото той си има ангажимент с неговото дете.

# 168
  • където ми харесва
Абсурт,
Ще ти го кажа така-аз съм намерила за себе си златната среда-мъжа ми няма други деца, освен нашето общо и моето.
Преценила съм, че възможността нечие дете да е "конфликт на интереси" във връзка, не е опция за мен. Аз съм майка, не мога с лека ръка да игнорирам интересите на своето дете в полза на чуждото, нито съм такъв егоист, че да искам мъжа ми да игнорира своето дете в моя полза. За мен това е нередно и умишлено не съм се набила в такава ситуация.
Ако все пак ми се беше случило така-съвсем честно ти казвам-бих си пренаредила цялата програма, за да мога да прекарвам достатъчно време с мъжа до мен, БЕЗ да му отнемам времето за неговото дете. Това е гадно и егоистично и не е моя начин на поведение. Не бих се и обвързала с човек, който ми мрънка, че моето дете живее с нас, вместо да го гледа баща му, пък аз да го взимам от време на време.

# 169
Не зная откъде разбрахте , че детето на авторката е на 10 , а на бащата-3 годишно.
Но ако това е така , този мъж съвсем добре си е подредил нещата. С тригодишно , ако Валерия не готви и не обгрижва фъстъка , едва ли би бил толкова охотен любящ баща. Я тя да го остави да му приготвя храната , да стои с него по два дни ,без помощ от жена , че да го видим. Пак пиша-само голата любов към детето не е достатъчна. Тук се хванахте за това ,че искал да си е с детето. Ами да си е- защо и Валерия да е съпричастна всеки път. Дори когато нейното дете го няма.
Добре се е уредил този юнак , няма спор.

# 170
Винаги ми е било изключително неприятно това желание на вторите жени да отделят баща от дете. Като не го умеете, що се хващате на това хоро..
Авторката, търси си богат ерген и да е сирак..

# 171
Не зная откъде разбрахте , че детето на авторката е на 10 , а на бащата-3 годишно.

и горе написах - предположих го въз основа на думите й и лентичките в подписа й - може и да греша

# 172
Винаги ми е било изключително неприятно това желание на вторите жени да отделят баща от дете. Като не го умеете, що се хващате на това хоро..
Неприятно е и не е редно, но пък аз тук не видях желание у авторката да ги разделя. Тя друго иска.

# 173

и горе написах - предположих го въз основа на думите й и лентичките в подписа й - може и да греша
Аз като виден клюкар и разгледах профила , при подпис-нищо няма , ама съм новобранец  Embarassed
"Лентички в подписа " ми е като китайско писмо  Shocked. нищо де. Тя ще си каже.
Ако е така , още повече ми дожалява за нея.

# 174
  • У дома... някъде
Беше ми интересно да прочета множество различни мнения,за което ви благодаря за отделеното време.Напълно мненията на АБСУРД се припокриват с моите мисли и най-точно ме разбира.
Преди да заживеем заедно той не ми е споменавал,че прекарва толкова време с детето.Да,вземаше го,но твърдеше,че няма какво да прави сам всяка седмица.През делничните дни е говорил с майката,но тя не е съгласна да нощуват детето при баща си.
Всеки петък вечер той си изпълнява задълженията като баща,съответно аз трябва да сготвя за вечеря,защото не яде какво да е,капризно е,съответно вместо да се наспим поне съботата и тогава да го вземе,то се взема още от вечерта,всяка сутрин става в 7.Е,по цяла седмица блъскаме като идиоти и да ставаме отново рано на кой би му харесало,кой би се примирил???
Когато той е с неговото дете,съответно тогава купува с   играчки,книжки,една камара плодове и сладки.В следващия момент,когато децата са заедно в къщи,пазарувам неща,които са за двете деца,по равно,че и често изпращам лакомства за прибирането при майка му.
За празници моите роднини купуват поравно и на моето и на неговото дори и само лакомства да е или дребни играчки,макар за толкова кратко време сме заедно,но е ФАКТ.

Парите,които внася в къщи са може би около 150 лв.,не повече.Това е разпределено около 4-5 пазарувания в супермаркета.Нищо повече!Ако аз съм сама с детето,разходите и ще са значително по-малко.

Ето прост пример от днес....Чуваме се по телефона и ми казва...."нали тези дни очакваш издръжка за детето...." Това защото пак са три почивни дни и детето както и предните три ще е при него от петък вечер до понеделник,та стана въпрос,че нямаме възможност пред заплата сме и двамата и финансите ни са ограничени.И по този повод ме чопли за издръжката на моето дете.
Постоянно говори как нещата ще се променят,колко ме обича,изненадва ме с дребни жестове,помага ми в къщната работа,ноооо това не може да му купи хляб примерно или салам.Искал да ми даде много,но в момента няма тази възможност...Обърквам се тотално вече.

Дааа,правилно...децата са на 10 и 3 Simple SmileМоето е голямото.

# 175
Неприятно е и не е редно, но пък аз тук не видях желание у авторката да ги разделя. Тя друго иска.
Друго, друго... иска да е по-важна от детето. В първия си пост го пише. Т.е. да се жертва времето с детето, за да са само двамата. Уикендите били много.
Имаше много добри предложения детето да се взима през седмицата. Не им се обърна внимание. Wink
Мъжът, че има трески за дялане - видимо има. Ама излезе най-черният и мързелив човек.
Пак да питам - ситуацията с взимането всеки уикенд започна преди или след да се съберете да живеете заедно?

# 176
  • София

Точно това правят разведените, пишещи тук.
И ако някоя будала реши, че би могла да приеме някой с дете, но и тя да бъде зачитана като човек, скачат отгоре ѝ с обвинения, че искала да " отдели баща от дете".

На мен, толкова цинизъм и егоизъм, ми иде в повече. #2gunfire

# 177
  • София
С тригодишно , ако Валерия не готви и не обгрижва фъстъка , едва ли би бил толкова охотен любящ баща. Я тя да го остави да му приготвя храната , да стои с него по два дни ,без помощ от жена , че да го видим.

Е това имах предвид и аз. Друга песен ще запее, ако всеки уикенд сам трябва да върши всичко, че и да си плаща сметките на детето.

# 178
Валерия, този планира издръжката на ТВОЕТО ДЕТЕ ОТ НЕГОВИЯ БАЩА newsm78 ooooh!
И ти още не си го изритала.
Никога не съм се изразявала толкова цинично за повече от десетилетие в този форум, но сега ще го направя: тъпкачи много, но детето ти е едно.
Мисли за детето си.  newsm10

# 179
  • София

Друго, друго... иска да е по-важна от детето. В първия си пост го пише. Т.е. да се жертва времето с детето, за да са само двамата. Уикендите били много.
Имаше много добри предложения детето да се взима през седмицата. Не им се обърна внимание. Wink
Мъжът, че има трески за дялане - видимо има. Ама излезе най-черният и мързелив човек.
Пак да питам - ситуацията с взимането всеки уикенд започна преди или след да се съберете да живеете заедно?

Постът, в който авторката обясни, че майката не е съгласна да се взима детето през седмицата, е над твоя.
И обяснението защо е взимал детето преди.
Не искаш да четеш нищо, което би оборило стройната ти теория за кофти мащехата, нали?

Общи условия

Активация на акаунт