Съжителство след развод

• 29 571
  • 336
  •   1
Отговори
# 180

Друго, друго... иска да е по-важна от детето. В първия си пост го пише. Т.е. да се жертва времето с детето, за да са само двамата. Уикендите били много.
Имаше много добри предложения детето да се взима през седмицата. Не им се обърна внимание. Wink
Мъжът, че има трески за дялане - видимо има. Ама излезе най-черният и мързелив човек.
Пак да питам - ситуацията с взимането всеки уикенд започна преди или след да се съберете да живеете заедно?

Постът, в който авторката обясни, че майката не е съгласна да се взима детето през седмицата, е над твоя.
И обяснението защо е взимал детето преди.
Не искаш да четеш нищо, което би оборило стройната ти теория за кофти мащехата, нали?
Посмали малко. Wink
Не съм видяла поста. Пишела съм докато е публикуван, но през телефона не ми е излязло съобщение за ново мнение.
Сега се връщам да чета.

Едит: Валериа, съгласна съм, че си удобна на мъжа. Все още съм на мнение, че не е редно да изискваш да разрежда срещите с детето си.
Дали те обича, не бих се наела да коментирам. Обаче видино двамата не можете да се нагодите в ежедневието. Ти искаш нещо, което той не може да ти даде. Повече време, повече пари, повече внимание.
Взели сте се прекалено рано. Необмислено и бързо сте се събрали да живеете заедно. При вас има намесени деца. Безотговорно сте постъпили като сте прибързали.
Защо обаче смяташ, че ситуацията може да се промени? Ако не можете да си разместите графиците, тогава го изпрати у тях си и поживейте отделно. Ако още се искате след време и в един момент видите, че ситуацията не е като сегашната, пробвайте пак.
Но сега сте родители и имате ангажимент към децата си да живеят в спокойна семейна среда. Вашата не ми звучи така.

Последна редакция: вт, 02 май 2017, 20:12 от Emerald_eyes

# 181
  • на изток от рая
Всеки петък вечер той си изпълнява задълженията като баща,съответно аз трябва да сготвя за вечеря,защото не яде какво да е,капризно е,съответно вместо да се наспим поне съботата и тогава да го вземе,то се взема още от вечерта,всяка сутрин става в 7.Е,по цяла седмица блъскаме като идиоти и да ставаме отново рано на кой би му харесало,кой би се примирил???
И двамата ли ставате сутринта? Май да. Защо? Бащата не може да му приготви закуска?

# 182
Четох само до 7-ма страница, да си кажа.

Честно казано, не мога да проумея и за секунда как така искането да се ограничат дните на другото детенце с баща му е нормално. Не мога. Някой направи много хубава сметка - от 1 месец, да го сметнем 28 дни за по-лесно, нейното дете е с нея през седмицата + 2 уикенда, тоест 24 дни. Неговото дете е с него 8 дни и се иска да останат само 4? Откъде-накъде? Какво като тя е жена/майка и в общия случай получава децата, затова е нормално да са при нея през по-голямата част от времето? И двамата са родители, би трябвало да се сложи равенство. От тук бих тръгнала аз в разрешаването на казуса - тия 8 дни да не се пипат и точка, да се приеме като "зададено"/константно в задачата и отговор да се търси от там.
Добра беше идеята да се сменят дните просто, може той да го вземе за през седмицата и така ще му остане един уикенд свободен Simple Smile
(Също така неговата бивша си живеела живота? Абе, верно ли? Все пак детето й е при нея останалите 20 дни в месеца.)

Някой спомена как в различна ситуация обичайно би имало баба и т.н. Ами... не е различна ситуацията - това първо. Човекът има 8 дни, няма да го хвърли на баба му. Второ - не всички имат баби, много от приятелите ми са отраснали без. Аз си имах две и двете бяха на значително разстояние, при едната ходех лятото за две седмици - месец, през останалото време съм била с нашите 24/7 и ми е отделяно много внимание, нашите не са били от тези родители, които ми намират занимание, за да ги оставя на мира. Имам и сестра с неголяма разлика. Далеч не съм изключение.

До 7-ма страница не видях да е споменато тези деца на колко са години. Какво й пречи на авторката да прекарва вечер време с мъжа си, когато нейното дете спи вече или си гледа нещо в стаята? Желание винаги може да се намери, тя просто се е вкопчила в това детето да не идва и четирите уикенда и не търси друго решение.

Финансовия аспект не се наемам да коментирам, само ще кажа, че деленето е много грозно. Щом за сладолед се издребнява... Все като съм била дете и в компания някъде, никой не ни е делял. Баба ми е купувала и за мен, и за сестра ми, и за останалите деца (доста братовчеди на сходна възраст сме!), пенсионерка беше още тогава жена, не ги рине с лопата. Като съм си канела приятелчета вкъщи е било по подразбиране, че ще получат обяд, десерт, билет за кино - каквото там се е случвало през деня.

И въпрос във връзка с финансите - мъжът от колко време е разведен и как е поемал преди финансовата част от виждането с детето, ако сега авторката е тази, която я поема? Скорошен развод? Не е виждал детето си преди?

# 183
Дете на три може да угаси любовния пожар дори на Ромео и Жулиета и на Тристан и Изолда. Наистина си е ангажимент. Авторката да си гледа своето, да го остави с тригодишното да се оправя сам битово и логистично и да видим дали ще станат нещата.

# 184
  • София
bambinnah, да беше допрочела преди да се изкажеш. То всички знаем, че чукча иска да е писател, не читател, обаче като вземаш отношение по някоя тема е добре да си я прочела преди това, иначе само си чешеш клавиатурата.

Всеки петък вечер той си изпълнява задълженията като баща,съответно аз трябва да сготвя за вечеря,защото не яде какво да е,капризно е,съответно вместо да се наспим поне съботата и тогава да го вземе,то се взема още от вечерта,всяка сутрин става в 7.Е,по цяла седмица блъскаме като идиоти и да ставаме отново рано на кой би му харесало,кой би се примирил???
И двамата ли ставате сутринта? Май да. Защо? Бащата не може да му приготви закуска?

Е как защо? Защото той е "грижовен" баща, а тя е егоистка и вместо да си почине от работа, става да гледа детето на "грижовния" баща.

Последна редакция: вт, 02 май 2017, 20:28 от Жълто Цвете

# 185
Ето прост пример от днес....Чуваме се по телефона и ми казва...."нали тези дни очакваш издръжка за детето...." Това защото пак са три почивни дни и детето както и предните три ще е при него от петък вечер до понеделник,та стана въпрос,че нямаме възможност пред заплата сме и двамата и финансите ни са ограничени.И по този повод ме чопли за издръжката на моето дете.
Дааа,правилно...децата са на 10 и 3 Simple SmileМоето е голямото.
Ама наистина ли? Претенции към издръжката на твоето дете? valeria81, ти си много търпелив и толерантен човек. Изключително нагло от негова страна! Мисля, че този човек те манипулира доста умело.
На твое място, не бих му казала, че парите от издръжката са изплатени. Да видиш какво би предприел, ако има и капка себеуважение. Мъж е, в крайна сметка!

# 186
  • където ми харесва
Искам да попитам нещо-вие във твоето жилище ли живеете, или в неговото? И издръжката на твоето дете само ти ли я поемаш?

# 187
Авторката е отговорила на тези въпроси. По няколко пъти.

# 188
  • където ми харесва
Ами аз казах, че съм прочела само първа и седма страница, ще се върна тогава да изчета всичко, че да видя къде е отговорила.
Прочетох, че живеят в нейно жилище.
Значи тя е приела този мъж в живота си, заедно с неговото дете. Поканила го е да живее в нейния дом, заедно с нейното дете. Тя не вижда нищо лошо в това, този мъж да прекарва всеки ден с НЕЙНОТО дете, но смята че е ужасно неудобно за нея, когато същия този мъж прекарва 2 дни със СОБСТВЕНОТО СИ?
И накрая така извъртя нещата, че освен себе си като жертва, изкара човека използвач и манипулатор.
Ма ти, Валерия, наистина не го обичаш и изобщо не знам какво правиш с този лош човек...

Последна редакция: вт, 02 май 2017, 20:43 от Adellle

# 189
  • София
Валерия, много мъчно ми стана за твоето дете и за тебе.
Тоя хрантутник с бюджет 150лв/месечно много добре се е наместил.
Аз не бих го търпяла нито ден, но това съм аз. Моето дете е на първо място. Мъже много....
Щом и на издръжката прави сметка - би изхвърчал от моя дом на момента.
Трябвало е още като сте решили да дойде у вас да му поставиш точни и ясни условия.
Първо - да се спазва съдебното решение за вземане на детето. Докато е с него аз не бих се ангажирала. Ще си излизам с моята кукличка, ще се глезим.
А и хладилника не бих зареждала за тези дни. След като е у нас и го храня - ще слуша. Ако не - да се маха. Бившата му да си поеме детето - то е ясно, че след развода майката е основен фактор и не би трябвало да разчита на другата жена. Ами и ти ако имаше кредит и внасяше по 150 лв? ата
Връзка с бащата - да, но не за сметка на друго дете и майка му.
За да не изпаднем с дъщеря ми в подобна ситуация много държахме и си избрахме неженен, без деца мъж.
Вярно, че е помогнал за отглеждането на 19 племенника. Но в момента, в който влезе в дома ми кранчето към тях спря.
Ние с дъщеря ми сме му единствени, устройва ме. Не слугувам на чужди деца. Пък нека отворените ССФта да ми се подиграват за стария ерген.

# 190
Скрит текст:
Винаги ми е било изключително неприятно това желание на вторите жени да отделят баща от дете. Като не го умеете, що се хващате на това хоро..
Авторката, търси си богат ерген и да е сирак..
Неприятно е и не е редно, но пък аз тук не видях желание у авторката да ги разделя. Тя друго иска.
Друго, друго... иска да е по-важна от детето. В първия си пост го пише. Т.е. да се жертва времето с детето, за да са само двамата. Уикендите били много.
Имаше много добри предложения детето да се взима през седмицата. Не им се обърна внимание. Wink
Мъжът, че има трески за дялане - видимо има. Ама излезе най-черният и мързелив човек.
Пак да питам - ситуацията с взимането всеки уикенд започна преди или след да се съберете да живеете заедно?

Прочети пак постовете на авторката  и ще разбереш проблема.

Беше ми интересно да прочета множество различни мнения,за което ви благодаря за отделеното време.Напълно мненията на АБСУРД се припокриват с моите мисли и най-точно ме разбира.
Преди да заживеем заедно той не ми е споменавал,че прекарва толкова време с детето.Да,вземаше го,но твърдеше,че няма какво да прави сам всяка седмица.През делничните дни е говорил с майката,но тя не е съгласна да нощуват детето при баща си.
Когато той е с неговото дете,съответно тогава купува с   играчки,книжки,една камара плодове и сладки.В следващия момент,когато децата са заедно в къщи,пазарувам неща,които са за двете деца,по равно,че и често изпращам лакомства за прибирането при майка му.
За празници моите роднини купуват поравно и на моето и на неговото дори и само лакомства да е или дребни играчки,макар за толкова кратко време сме заедно,но е ФАКТ.

Парите,които внася в къщи са може би около 150 лв.,не повече.Това е разпределено около 4-5 пазарувания в супермаркета.Нищо повече!Ако аз съм сама с детето,разходите и ще са значително по-малко.

Ето прост пример от днес....Чуваме се по телефона и ми казва...."нали тези дни очакваш издръжка за детето...." Това защото пак са три почивни дни и детето както и предните три ще е при него от петък вечер до понеделник,та стана въпрос,че нямаме възможност пред заплата сме и двамата и финансите ни са ограничени.И по този повод ме чопли за издръжката на моето дете.
Постоянно говори как нещата ще се променят,колко ме обича,изненадва ме с дребни жестове,помага ми в къщната работа,ноооо това не може да му купи хляб примерно или салам.Искал да ми даде много,но в момента няма тази възможност...Обърквам се тотално вече.

Дааа,правилно...децата са на 10 и 3 Simple SmileМоето е голямото.
Това е отвратително. Но добре те манипулира. Ти защо не му се скараш, че е грозно да харчи неполучена издръжка на която той няма права, а твоето дете има. Точно това в прав текст му кажи.
Защо още не си го изритала?
Егати и плужека. И храната на капризното дете трябва той да я приготвя. Я се опомни. Време ти е наистина да станеш егоист.

# 191
Валерия, а ти знаеше ли какви са доходите на този човек преди да заживееш с него?
Мъж, който може да остави на жена си 150 лв. месечно, не създава семейство. Намира начин да изкарва пари, после се задомява. Ако е неспособен принципно да изкарва пари, не създава семейство - тази преценка трябва да бъде направена и от жената, особено щом веднъж е била семейна. Три месеца познанство са малко. 150 лв. са нищо.

# 192
Прочетох само първите страници, но темата на авторката още веднъж затвърди повода ми, че голяма част от днешните мъже нямат никакво чувство за чест и достойнство.
Аз, дето съм жена, и като бях съвсем младо момиче ми беше кофти момче да ми плаща кафето. Какво остава да съм мъж, да си търся оправдания с ниски доходи, да чакам партньорката ми да поема разходите, че и претенции към издръжка й да имам. Ами като не може да си подобри положението, да не се излага да се събира с жена, на чиято шия да виси.
И жените трябва да имаме малко повече самоуважение, мисля. Сори, но не бих търпяла дълго подобна ситуация. Разбирам, мъжът да изпадне в някаква временна трудност, но на този явно не му пречи все така да си кара. Винаги, още при първа среща, съм забелязвала как процедира мъжът при плащането на сметката, как се държи, какъв кавалер е. Оттам си личи и какъв ще е в бъдеще, при евентуално развитие на връзката.

# 193
Божеее,само 150лв внася, та то само за тока няма да стигнат,ами наем ако трябваше да плаща,храна,вода, телефони,кабелна,дрехи да купува...
Ама иначе кола изплаща.... Да го видим със 150лв  как ще продължи да води детето на кино,да му купува дрехи и книги, да го храни...
Авторке, направо храниш не 2 ,а 3 деца...!!!! И в бавачка си се превърнала...,много е зор с 3 годишно - имам такова в къщи, то готвене,занмавки, а като не е и твое,не можеш да му се скараш и да го ограничиш...,няма почивка,нонстоп трябва да сте с него.... Според мен приятеля ти си търси бавачка за детето и касичка - която да плаща за него..
Аз не бих седяла и секунда при такъв мъж...,няма ли срама така нагло да използва жена.... Shocked Shocked Shocked

# 194
Гарантирам, че ако получи по-добра платената работа пак ще дава толкова  Peace
Е, може и вместо 150 да дава 200. Егати и плужека.

Общи условия

Активация на акаунт