С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 958
  • 805
  •   1
Отговори
# 195
ами аз принципно гледам да избягвам тези теми, но те питат. Интересуват се, и някакси да кажа - да да добре и после да ме видят, че друго правя, ми се струва по грубо отколкото да се опитам да си изкажа гледната точка спокойно. А и както споменах досега не сме имали конфликти(не че това мога да го нарека конфликт де).  Аз не пренебрегвам солта и маста заради това , че е село или не е модерно, а просто дори тук като чета, както и по други групи за майки, се усеща, че доста от тях са имали някакви проблеми при използването им при кожата на бебета. Наясно съм, че може заобикалящите фактори да са причинили нещо, но няма как да знам.  А относно кучето- ясно е че винаги ще има два фронта по този въпрос, за него оплакването ми по скоро беше, че досега нито думичка не бяха обелвали за нея ( имаме я от три години) и сега почнаха..да им я пратя няма как, защото те като трябва да я гледат се пренасят у нас(два пъти се е случвало за три години) . Вероятно заради космите или да не се стресира. Не са и предлагали да я взимат. Ние не сме от хората които ще я изхвърлят навън. Както и те не са такива. Един път ги провокирах и ги питах - какво би следвало да направя? Да я хвърля ли? И те казаха не. Те също са на мнение, че като си го взел трябва да го гледаш. Тогава защо правят тези тъпи коментари ???  Сякаш те са по стресирани от нас, че ще очакваме бебе. Не сме финансово зависими от тях по никакъв начин. Така че не е да се шашкат заради пари. Просто исках да чуя дали нечии други свекъри при поява на бебе са ставали толкоз .. странно дразнещи да го нарека.

# 196
Да  и дума да не обелим свекървите си дразним.И се дразним,че не ни разбират.Просто се притесняваме и говорим.
Не  бях на раждането ,майка и беше отдолу ,не са я пуснали вътре.Само таткото.И все пак така е редно ,долу,но там ,нейното дете е в риск.Но  треперех  и ми тракаха зъбите докато се обади сина,че всичко е  минало. Съпреживяваме,страдаме ,дори да не вярвате. Дори да не  е обич за снахата,всичко рефлектира и  в нас.Засяга ни всякак.
Та  приемете,че  и ние  участваме.Докато  е приказки ,думи , е нормално.Като ти вземе бебето от ръцете и го натопи  във вода със сол  е проблем.

# 197
  • София
Мандаринче, за неща, които ще се случат в бъдещето не се обяснявай. За отглеждането на бебето и мазането с мас, например казвай: има време или нека да се роди живо и здраво, или каквото не знам ще питам педиатъра и подобни. С нищо не се съгласявай, но гледай и да не се конфронтираш излишно, за да хабиш нерви. Сега ти трябва спокойствие. За двуседмичното пренасяне говори с мъжа си. Нали сега има и отпуск по бащинство, мъжът ти ще бъде с теб в началото. Трима души, ако всичко е наред с раждането, няма какво да правите с едно бебе.
Ако много те притискат да обсъждате кое и как с бебето, кажи в прав текст, че тия теми сега те напрягат и ти е неприятно да ги обсъждате.
Солта и маста са категорично вредни за бебето. Маста може да се използва в краен случай през зимата и то само ако е много добре измита, защото тя се консервира със сол, която може също да натрови бебето. Ако трябва разпечатай статии от нета и им раздай да четат за домашно Laughing

# 198
  • София
Скрит текст:
ами аз принципно гледам да избягвам тези теми, но те питат. Интересуват се, и някакси да кажа - да да добре и после да ме видят, че друго правя, ми се струва по грубо отколкото да се опитам да си изкажа гледната точка спокойно. А и както споменах досега не сме имали конфликти(не че това мога да го нарека конфликт де).  Аз не пренебрегвам солта и маста заради това , че е село или не е модерно, а просто дори тук като чета, както и по други групи за майки, се усеща, че доста от тях са имали някакви проблеми при използването им при кожата на бебета. Наясно съм, че може заобикалящите фактори да са причинили нещо, но няма как да знам.  А относно кучето- ясно е че винаги ще има два фронта по този въпрос, за него оплакването ми по скоро беше, че досега нито думичка не бяха обелвали за нея ( имаме я от три години) и сега почнаха..да им я пратя няма как, защото те като трябва да я гледат се пренасят у нас(два пъти се е случвало за три години) . Вероятно заради космите или да не се стресира. Не са и предлагали да я взимат. Ние не сме от хората които ще я изхвърлят навън. Както и те не са такива. Един път ги провокирах и ги питах - какво би следвало да направя? Да я хвърля ли? И те казаха не. Те също са на мнение, че като си го взел трябва да го гледаш. Тогава защо правят тези тъпи коментари ???  Сякаш те са по стресирани от нас, че ще очакваме бебе. Не сме финансово зависими от тях по никакъв начин. Така че не е да се шашкат заради пари.
Просто исках да чуя дали нечии други свекъри при поява на бебе са ставали толкоз .. странно дразнещи да го нарека.
Нормално е да се променят, даже самите родители се променят. Просто не трябва да се залита в крайности, което съм виждала и при баби, и при майки.
Въобще не е нужно да обсъждаш с тях как ще гледате детето с бащата – това са неща, които решавате двамата с бащата.

# 199
И някои снахи стават отвратителни.  Чудо голямо, че ще родят бебе. Внуче, при това.

# 200
  • София
И някои снахи стават отвратителни.  Чудо голямо, че ще родят бебе. Внуче, при това.
То щото пък някой свекърви не стават отвратителни, все е едно те ще раждат и бебето ще тяхно - непрекъснато непоискани съвети за сол, за мас, за обличане, за ядене, за всичко. Все едно това бебе майка си няма. А повечето многознаещи свекърви и 1 дете не са отлгедали, защото традицията е повелявала свекървата да гледа децата. Сега тези С искат да си наваксат с внуците, а и "нали такава е традицията", ама някои майки искат да бъдат майки, а не просто жената която го е родила. Това обаче бърка в здравето на повечето свекърви. Как така някаква си там пикла ще си позволи да гледа тяхното внуче, както тя прецени за добре, много важно, че го е родила и че е нейно дете?! Mr. Green

# 201
  • Насред хаоса
Мандаринче, една моя учителка ми даде много добър съвет, като тръгнах да се омъжвам: "Ако почне да ти дудне свекървата, отговаряй "да, добре" и си прави, каквото си знаеш ти". След като сте в добри отношения, няма смисъл от развалянето им с безсмислени спорове и дрязги.
Що се отнася до кучето - родителите ни все се притесняват я за нас, я за нашите деца. Моите дъщери са по на 18 и 13, а като взехме кучето преди година, майка ми сума време ми намилА защо сега куче при децата, косми щяло да има, па зарази можело да донесе и все такива. Е, кучето така или иначе си е с нас, а тя малко по малко миряса, че и се чуди как да му угажда, като го водим у тях. Строга хигиена на кучето и вкъщи и няма да има проблеми.

# 202
  • София

Маста може да се използва в краен случай през зимата и то само ако е много добре измита, защото тя се консервира със сол, която може също да натрови бебето.

Това, определено не е вярно. Peace
Поради факта, че след години близък контакт с химикали, развих алергия към всякаква козметика, единственото което ми понася е зехтин, етерични масла и мас.
Който знае как да я пречисти, го прави и за да не граняса, точно защото няма стабилизатор, се държи в хладилник..
А, солта не натравя, а дехидратира, което е вредно за детето, разбира се, ако тръгнат да го осоляват като херинга.

# 203
Като бях бременна свекърва ми ми разказа ужасяваащ разказ ,за това как нейната свекърва е осолявала ММ като сланина в качЕ (обилно с едра сол),как детето се е скъсвало да плаче ,а заедно с него и тя е ронила сълзи ,но нА.Не смеела да каже и дума ,защото е била на 16 години и свекърва й е знаела кое как се прави.Много болезнен спомен  й беше останал ,но все пак това не й попречи да дойде натоварена с ДВА буркана мас през май месец ,за да маже синът ми  Mr. Green Това естествено не се случи.НА МАндаринката бих казала да несе пали отсега ,да си гледа бременността и да се примири ,че за една седмица свеки ще идва след раждането.Това е положението !

# 204
  • София
Скрит текст:
Като бях бременна свекърва ми ми разказа ужасяваащ разказ ,за това как нейната свекърва е осолявала ММ като сланина в качЕ (обилно с едра сол),как детето се е скъсвало да плаче ,а заедно с него и тя е ронила сълзи ,но нА.Не смеела да каже и дума ,защото е била на 16 години и свекърва й е знаела кое как се прави.Много болезнен спомен  й беше останал ,но все пак това не й попречи да дойде натоварена с ДВА буркана мас през май месец ,за да маже синът ми  Mr. Green Това естествено не се случи.НА МАндаринката бих казала да несе пали отсега ,да си гледа бременността
и да се примири ,че за една седмица свеки ще идва след раждането.Това е положението !
Хич не е задължително това да е положението.

П.П. На 16 г? Или на 26?

# 205
  • София
Данче, твоята свеки е известна и призната. Кажи още нещо от нея, да се поразвеселим Laughing
Тя явно е компенсирала, тъй като нея са я мачкали, сега тя е искала да си върне със внучето. Вместо да се поучи да не прави така със снаха си, тя е продължила "хубавата" традиция.
Всъщност и Екатерина ІІ е била така - предишната императрица й е взимала децата да ги гледа, съответно са й били абсолютно чужди, синът й я е мразел, защото Екатерина е продължила тази политика, като си е взимала внуците (неговите деца).

Какво пречи да е била на 16?

# 206
  • София
Много рано.

# 207
  • Варна
Мандаринчето да използва, че сега мъжът й я гледа в очите за всичко и да го накара да очертае ясни граници с родителите си за седмиците след раждането. Изобщо пък не е задължително да се примирява, че свеки искала да идва. Тя и много още неща може да иска ама това не ги прави закон божи. А за маста да каже, че ще следва стриктно съветите на педиатъра, който пък го забранява категорично и толкоз.

# 208
Миленка ,точно на 16 години е била и точно защото е била дете,всички решения относно бебето са се вземали от бабата.Сега ще кажете пак ,че всички мъже все бабите са ги гледали ,ама ММ до 14 годишна възраст е живял в една стая с баба си ,при родителите си не е спал и една нощ! И затова свеки си мислеше ,че сега ще се изживява като майка -орлица ,но уви ! Родих на преклонната възраст от 25 години .Смешното е ,че всеки има зор да глеад бебе.Не разбирам защо..Сега момчетата ми са големи и много по-приятни за общуване ,но никой не ги искаСвекърите ги строяват пред телевизора или таблета и искат тишина ,а майка ми е толкова строга и изискваща баба,че повече от час не могат да издържат децата с нея.Като цяло и двамата са зажаднели за баби и много страдам ,че нямам една "класическа" баба под ръка - да е наоколо с топла усмивка и мекици ,да е търпелива с внуците си и т.н.и т.н.

# 209
  • София
Миленка ,точно на 16 години е била и точно защото е била дете,всички решения относно бебето са се вземали от бабата.Сега ще кажете пак ,че всички мъже все бабите са ги гледали ,ама ММ до 14 годишна възраст е живял в една стая с баба си ,при родителите си не е спал и една нощ! И затова свеки си мислеше ,че сега ще се изживява като майка -орлица ,но уви ! Родих на преклонната възраст от 25 години .Смешното е ,че всеки има зор да глеад бебе.Не разбирам защо..Сега момчетата ми са големи и много по-приятни за общуване ,но никой не ги искаСвекърите ги строяват пред телевизора или таблета и искат тишина ,а майка ми е толкова строга и изискваща баба,че повече от час не могат да издържат децата с нея.Като цяло и двамата са зажаднели за баби и много страдам ,че нямам една "класическа" баба под ръка - да е наоколо с топла усмивка и мекици ,да е търпелива с внуците си и т.н.и т.н.
Доста неприятно за свекърва ти, откъдето и да го погледнеш.

При нас никой не се беше натискал да идва – само попитаха дали имаме нужда от помощ, отказах и с това се приключи.

Общи условия

Активация на акаунт