С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 900
  • 805
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Абсурт, и аз това имах предвид - че не е сигурно, че ще има кой да я измие както трябва и затова по-добре да не се рискува с остатъчна сол Peace Някои градски баби са виждали мас само в магазина, а пък да са мили някога - въобще не вярвам.

И някои снахи стават отвратителни.  Чудо голямо, че ще родят бебе. Внуче, при това.
То щото пък някой свекърви не стават отвратителни, все е едно те ще раждат и бебето ще тяхно - непрекъснато непоискани съвети за сол, за мас, за обличане, за ядене, за всичко. Все едно това бебе майка си няма. А повечето многознаещи свекърви и 1 дете не са отлгедали, защото традицията е повелявала свекървата да гледа децата. Сега тези С искат да си наваксат с внуците, а и "нали такава е традицията", ама някои майки искат да бъдат майки, а не просто жената която го е родила. Това обаче бърка в здравето на повечето свекърви. Как така някаква си там пикла ще си позволи да гледа тяхното внуче, както тя прецени за добре, много важно, че го е родила и че е нейно дете?! Mr. Green

Баш така си е, обаче свекървите в темата често клонят към 19 век само и само да са на въпреки Mr. Green

Смешното е ,че всеки има зор да глеад бебе.Не разбирам защо..Сега момчетата ми са големи и много по-приятни за общуване ,но никой не ги иска.

Данче, и аз много често им се чудя на бабите за това. Голям зор да се гледа бебе! То нито те поглежда, нито му пука за тебе, нито нещо сладко ще ти каже. Всичко му е толкова първосигнално - ядене, спане, акане, чат-пат малко будуване. С големите винаги е по-интересно.

# 211
  • София
С големите е трудоемко, а бабите стареят- не се подмладяват.
Някои жени още по на 50 не са в кондиция- да тичат подир препускащо дете, да имат очи и на гърба си, да не се спъне, да не навре в устата нещо, да не счупи друго.
По- лесно е, като е в креватчето и или спи, или го люлеят на ръце, че да не могат родителите мир да видят по нощите като се разреве. Simple Smile

# 212
  • София
А повечето многознаещи свекърви и 1 дете не са отлгедали, защото традицията е повелявала свекървата да гледа децата. .... Това обаче бърка в здравето на повечето свекърви. Mr. Green
Баш така си е, обаче свекървите в темата често клонят към 19 век само и само да са на въпреки Mr. Green
Дрън-дрън, та пляс, както се казваше в 19 век. Или другояче казано - bullshit

# 213
  • София
Cuckoo,  bullshit ама друг път.  Laughing Не си чела прочувствените постове на КАГ (покрай раждането на Кали мисля беше) как и бабите имали чувства и как едва ли не изживявали по-емоционално от самите майки раждането на бебето ooooh! И едва ли не имат право на това да са неизменно до бебето в първите дни Tired
И моята свекърва имаше такива мераци, но аз й казах, че е след майка ми и затова тя си взе подаръка, който ми беше донесла за раждането /беше някаква дреха/, а пък после като не й разреших да се разпорежда с бебето, си поиска златото дето ми го е дала на годежа. Върнах й го в едно с всичките дрънкулки дето ми беше подарила. Беше комична ситуация - връщам й аз златната пара и дрънкулките /буквичка и други неща, не помня вече какви/, а тя си взема парата и ми връща дрънкулките и ми казва: Аз си исках само парата, другите неща не ги искам. Казах й, че и аз не ги искам, ако иска да ги хвърли. Все ми е тая Sick

# 214
  • София
Не, честно казано, не съм ги чела. Но съм сигурна, че и аз като тъща ще се вълнувам много.
Ами какво толкова, че ще види бебето и ще е до него? Тя си излива тук чувствата, не ходи сигурно да ги изсипва на снаха си, щом все още й оставят децата.
Коя от нас не е изпитвала чувства, които знае, че са погрешни, но просто така го усеща?

# 215
  • София
Не, честно казано, не съм ги чела. Но съм сигурна, че и аз като тъща ще се вълнувам много.
Ами какво толкова, че ще види бебето и ще е до него? Тя си излива тук чувствата, не ходи сигурно да ги изсипва на снаха си, щом все още й оставят децата.
Коя от нас не е изпитвала чувства, които знае, че са погрешни, но просто е така?

Виж, аз съм мъжка майка. Нямам момиче. Но това не ми пречи да разбирам, че майките на раждащите жени се притесняват много повече за децата си, отколкото аз бих се притеснявала.
Аз също бих се вълнувала, но по-скоро за младото семейство като цяло, а не както тъщата за дъщеря си. Различно е и който твърди, че не е различно е лицемер.

# 216
  • при късмета
Е никой не може да ме убеди, че свекървата е по-притеснена и по-емоционална от тъщата, при раждането на внуче. Все пак снахата е в рисковата ситуация и е нормално всичко това, тъщата да изпитва по-силно от свекървата

# 217
  • София
И аз имам син, но свекърва се надявам да стана минимум след 20 години.
Не съм чела, може и да е прекалила, но какво толкова, нали те живееха всички накуп или поне в един двор?
Има си и такива хора и вярвам, че се вълнува ако не за снахата - поне за детето.
Нали ти казвам, понякога човек може да ревнува сина си, да иска децата да са повече при него, да не одобрява снахата, но да не им го казва. Форумът може да е мястото, където - ако не друго - поне да се разтовариш.

Не убеждавам, че снаха и свекърва еднакво се вълнуват, но в крайна сметка - не е изключено тъщата да е по-студена и неемоционална, а свеки да е по-ектроверт.

# 218
  • София
Е никой не може да ме убеди, че свекървата е по-притеснена и по-емоционална от тъщата, при раждането на внуче. Все пак снахата е в рисковата ситуация и е нормално всичко това, тъщата да изпитва по-силно от свекървата
Бас?  tooth Сигурна съм, че тази свекърва е била по-притеснена от тъщата – https://vesti.bg/lyubopitno/pyrviiat-bremenen-myzh-se-ozheni-otn … shte-deca-6054518

# 219
  • София
Чакай, че не схванах кой какъв е и защо такъв е.
Ахаа, ама тя свеки си е била жива тъща.

# 220
  • София
Мда, била, ама след хормоналната терапия и какво беше още, станала свекърва  Laughing

# 221
  • София
Cuckoo,  bullshit ама друг път.  Laughing Не си чела прочувствените постове на КАГ (покрай раждането на Кали мисля беше) как и бабите имали чувства и как едва ли не изживявали по-емоционално от самите майки раждането на бебето ooooh! И едва ли не имат право на това да са неизменно до бебето в първите дни Tired

Това възмущение не го разбирам!
Когато щерката тръгна да ражда, аз вече бях минала на 2 пъти по този път и бях наясно, и колко боли, и че винаги има риск, и да! беше ме страх за нея повече, отколкото когато я раждах.

Бих се вълнувала и би ме било страх, и за снаха- първо, че е жена, после, че е любимата на сина ми, и майка на детето му.
Не за това, че детето ми се пада внуче- на мен за всяко дете би ме било грижа, за всяка позната майка, също.

Що се отнася до виждането, че на бабата мястото ѝ е първите дни при родилката, сме говорили много и би могло да се разбере, защо първия подтик и на КАГ е бил такъв- раждала е и тя без упойки, че и шита без упойки, никой по онова време не правеше секцио по желание,  а освен ако не е силно наложително.
Та, която изтегли късата клечка, да се замъчи по 24 и отгоре часа, като не може да си седне на задника после, а на бащата за сватба се даваха 3 дни от отпуската, ама за раждане- не, става ясно защо ѝ трябваше помощ.

# 222
  • София
А повечето многознаещи свекърви и 1 дете не са отлгедали, защото традицията е повелявала свекървата да гледа децата. .... Това обаче бърка в здравето на повечето свекърви. Mr. Green
Дрън-дрън, та пляс, както се казваше в 19 век. Или другояче казано - bullshit
Kaкво дрън дрън като мине се не мине и се появи история за мъж гледан от баба си, последната е няколко поста по-назад - на данчето свекърва й - ясен пример и масово явление е било едно време детето да се отглежда изцяло от баби и свекърви. Освен във форум и на живо около мен има такива примери.

# 223
  • София
Това, че ти скачаш като бик на червено на всяка такава история, не означава, че наистина са толкова много.
Освен това помощта не значи задължително - изцяло отглеждан.
 А жени, гледани от бабите си, няма ли? Или те са приемливи?

# 224
  • София
Това, че ти скачаш като бик на червено на всяка такава история, не означава, че наистина са толкова много.
Освен това помощта не значи задължително - изцяло отглеждан.
А жени, гледани от бабите си, няма ли? Или те са приемливи?
И да има какво? Да не би да е нормално да ти вземат детето  и да ти обясняват, че нямаш думата по отглеждането му, понеже си някава пикла, влязла в тяхното (?!?) семейство? И не аз скачам като "бик на червено", а има доста такива примери, колкото и невероятно да ти се струва. Говоря за деца едно време отглеждани с години от бабите си - баби свекърви, не за помагане за 2 часа веднъж в месеца. За мен това не е нормално, но явно за теб е, щом така реагираш.

Общи условия

Активация на акаунт