С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 837
  • 805
  •   1
Отговори
# 240
  • Най-красивата страна
ММ е бил точно от тези деца отгледани от баба си до 7 годишна възраст-в малък град близо до Варна.
Майка му и баща му са ходили в събота и неделя за да го видят.
После се е върнал във Варна за да започне първи клас.Но са го изпратили при другата му баба в друг апартамент.Тя го водела на училище,тя ходела на родителски срещи.
Той беше много привързан и към двете си баби.Обаче те починаха отдавна.
Случвало се е да питам свеки за елементарни неща,а тя да не може да ми отговори.
Като например дали е боледувал от шарка като дете ...Не знае жената.
И съпруга ми не е изключение.

Не е нормално според мен.

# 241
КАГ, бързо да продаваш къщите и двора и да купуваш кооперация в центъра на София.  Laughing
Скрит текст:
Майтапя се. Важно е не дали на мен и форума, а дали на вас ви харесва да живеете така. Щом ви харесва, мнението на другите няма значение.

# 242
КАГ, отиде ти социалния живот ... Joy Joy Joy Joy

# 243
  • София

И моята свекърва имаше такива мераци, но аз й казах, че е след майка ми и затова тя си взе подаръка, който ми беше донесла за раждането

Ако и моята снаха е толкова проста, да ми каже такова нещо, ще си разделим куклите и парцалите.
Съгласна съм,значи майката на мъжа ти е по-малко баба от твоята майка?
Моята свекърва е майка на мъжа ми и колкото майка ми ще бъде баба,толкова и тя...не бих ги делила,но и с нея си имаме взаимно уважение.

Не е по-малко баба, но след раждането на бебето не може и двете баби да се нанесат при младите. Трябва да е последователно. Е, аз помолих първо да е майка ми, пък свекърва ми се тръшна, че било редно да е тя, щото била от мъжката страна newsm78. Аз пък исках майка си, по-комфортно ми беше с нея. Чак пък толкова нечувано нещо да съм поискала? Не смятам. В края на краищата и моят комфорт на родилка е важен. А то тогава това не беше единствената им претенция - бебето да е кръстено на свекъра, те първи да го гледат, а пък и въобще защо са тия претенции да раждам в София. Трябвало да отида да раждам в родния ми град (ние с мъжа ми сме от един град), да живея в техния апартамент и те да казват как да се гледа бебето Crazy
Трещерица, от твоя страна определението проста е комплимент. Слабичко е за възможностите ти. Сигурна съм, че можеш и повече Mr. Green

# 244
А защо изобщо е задължително някой да дойде чак да живее у вас след раждането? Аз бих викнала и двете баби да се покефят, че имат внуче и после кой откъде е. Под малко помощ разбирам да ми покажат как се къпе бебе, например, или някой друг факирски номер (бабите ги бива в много неща), не да висим като в дядовата ръкавичка. Определено не бих казала на едната баба, че е по-малко баба. Това ми звучи много обидно. Сигурна съм, че са те мислили - може би не като собствено дете, но ти си жената на сина им, с неговото бебе, тяхното внуче - едва ли са били свръх спокойни, докато раждаш. 

# 245
Под малко помощ разбирам да ми покажат как се къпе бебе, например

По-добре точно това да не ти го показват. Първо, че обикновено са забравили вече как става този номер, второ, има периодични моди в тази работа и е напълно вероятно да "сгазят лука" с най-добри намерения.
По-добре питай акушерките в родилното, педиатъра или някоя приятелка с бебе.  Simple Smile

# 246
  • София
Мда, в родилното показват.

Я да видя дали владея четенето с разбиране. Жълто цвете не твърди, че едната баба е повече баба от другата, а че е искала първо майка й да отиде в тях след раждането. Правилно ли разбрах или греша?

# 247
Под малко помощ разбирам да ми покажат как се къпе бебе, например

По-добре точно това да не ти го показват. Първо, че обикновено са забравили вече как става този номер, второ, има периодични моди в тази работа и е напълно вероятно да "сгазят лука" с най-добри намерения.
По-добре питай акушерките в родилното, педиатъра или някоя приятелка с бебе.  Simple Smile
Може би си права.  Mr. Green

Като цяло имах предвид, че бих им направила кефа да се почувстват полезни и че са дали акъл. Пък после вече ще се спасявам, както мога. Grinning

# 248

Я да видя дали владея четенето с разбиране. Жълто цвете не твърди, че едната баба е повече баба от другата, а че е искала първо майка й да отиде в тях след раждането. Правилно ли разбрах или греша?
И аз така го разбрах. В крайна сметка напълно нормално е собствената ти майка за теб да е преди тази на мъжа ти. Както и обратното- за дъщеря ми да ми пука в пъти повече отколкото за която и да било друга жена на този свят, включително и снаха.

# 249
  • Оптимист по принуда
Правилно ли разбрах или греша?
Естествено, че си разбрала правилно.

КАГ, за звънеца не съм сигурна кой е 'ощетен'. Снаха ти сигурно си умира от удоволствие да и' звънят хора, търсещи теб всеки път. Не го приемай като заяждане, просто друга гледна точка. Peace

# 250

И аз така го разбрах, но не разбирам защо трябва да има първи и втори, и нанасяне. Да дойдат, да видят, да се изредят с даването на акъл и многото съвети, да погукат над кошарата и да изкажат как по-сладко бебе няма на света, а после вече хайде вкъщи, за да може младото семейство да се отпусне и да се видят като родители. Таткото също да може да се включи - да се почувства баща.

# 251
  • София
На нас майка ми ни показа. В Майчин дом въобще нищо не ни показаха и обясниха. На третия ден мъжът ми грабна бебето и каза: Сега аз ще го къпя. Майка ми се ошашка обаче се дръпна на страна и стисна зъби, за да не каже нещо. В същото време чупеше ръце, аха да грабне бебето от ръцете на мъжа ми, ако е нужно, обаче удържа  Joy Беше забавна гледка, защото тя иначе беше серт жена и обичаше да командва и тя. Когато дойде свекървата, мъжът ми беше вече факир в къпането и свекървата само седеше от страни и се тюхкаше как можело така мъж да къпе бебе, не го ли било страх и други подобни. Аз деца съм къпала само, когато мъжът ми отсъства или е болен.
А да - моята майка също се опита да ми пробута номерата със сол във водата и орехова шума (това за какво беше, не помня вече). Аз я попитах: Ние бебето ще го къпем или ще го готвим? hahaha Освен това най-авторитетно й обясних, че в книгите не пише такова нещо. Тогава имаше само две книги за бебета: на Лоранс Перну и на д-р Спок. И тя млъкна, защото най-голямото й желание беше да бъде модерна баба и за нищо на света не би сринала имиджа си с настояването заради някакви бабини деветини. Абе забавно си беше като си спомня Joy

Гугъл, майка ми седя 7 дена общо, 2 от които аз бях в болницата и те с мъжа ми бяха почистили и подредили за бебето. Свекървата пък си беше подготвила един месец отпуска да седи, обаче не я огря. Тя като дойде на втория ден ми вдигна скандал за една глупост и понеже вече беше сърдита и много обидена и нямаше как да остане повече, вдигна победоносно байрака и си отиде да се жали из града от снахата ooooh! Никой не е искал да седят по повече.

# 252
Благодаря за съветите на всички. Ще се опитам наистина да го карам по спокойно, както са ме посъветвали. Вероятно може наистина и на мен да ми е по изнервено и затова да ги приемам навътре нещата. Хубаво е обаче, когато имаш възможност да виждаш и други гледни точки. Благодаря отново. 😘😘😘

# 253
Не е по-малко баба, но след раждането на бебето не може и двете баби да се нанесат при младите. Трябва да е последователно.

Не си представях, че съвременна млада жена с претенции устройва такива циркове. Та едното баба, та другата.

# 254
ММ е бил точно от тези деца отгледани от баба си до 7 годишна възраст-в малък град близо до Варна.
Майка му и баща му са ходили в събота и неделя за да го видят.
После се е върнал във Варна за да започне първи клас.Но са го изпратили при другата му баба в друг апартамент.Тя го водела на училище,тя ходела на родителски срещи.
Той беше много привързан и към двете си баби.Обаче те починаха отдавна.
Случвало се е да питам свеки за елементарни неща,а тя да не може да ми отговори.
Като например дали е боледувал от шарка като дете ...Не знае жената.
И съпруга ми не е изключение.

Не е нормално според мен.

Това е ужасно! Захвърлен при бабите.
Хора, които не искат да се грижат за децата си подобаващо, защо изобщо ги правят? Да си минат от реда, нали, да се отчетат с едно-две деца, пък после грижите по тях ги прехвърлят на старите. Sad

Общи условия

Активация на акаунт