С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 820
  • 805
  •   1
Отговори
# 270
Какви гости след изписването...като се прибрах от болницата, хем се чувствах все едно не съм раждала, първата ми и единствена мисъл беше да си легна след петте нощи будуване и предстоящата нова подобна. Защо да изтрайвам някой? Родителите ми и свекърите отидоха на заведение да се почерпят за наше здраве, не им е и хрумнало да създават каквото и да било неудобство на родилка.

# 271
  • при късмета
Смесихте самото изписване, с оказване на помощ, ако е поискана такава в известен период като бебето се прибере у дома. А не е едно и също. И да, все пак майката е по-добре да избира кой ще помага, защото се помага на нея самата. Повече от ясно е, че би се стиковала по-бързо и по-лесно със собствената си майка.
Ако изобщо се иска помощ в тази насока.
Що се отнася да изписването, то е ясно, че ако присъства едната баба би трябвало да присъства и другата. А за трапези и посрещане на гости пак трябва да се съобразят с родителите.
И не защото се е родил престолонаследника, а защото те трябва да свикват с новото положение, а не старите. Някои предпочитат да сами през първоначалния период и имат пълното право на това. Не може упражняването им на това право да бива определяно, като лигавщина

# 272
  • София
На мен ми стана странно, че при факта, че само жени пишете тук, се чудите защо една родилка би предпочела собствената си майка за помощник пред свекърва си. В смисъл...сериозно ли се чудите, или просто е така си пишете?

Разбира се, че в повечето случаи, е нормално да искаш майка ти да ти помага.
И си мисля, че реакцията не е от факта, а от реакцията и начина на изразяване на родилките.
Винаги можеш да кажеш човешки, че предпочиташ майка ти да понесе и бушуващите ти хормони, и притесненията ти, че и чисто физическото неразположение, защото и да изнервничиш, и да си повишите тон, няма да се почувствате наранени.
При нормален човек насреща ти, няма да има засегнати и нацупени.

# 273
Смесихте самото изписване, с оказване на помощ, ако е поискана такава в известен период като бебето се прибере у дома. А не е едно и също. И да, все пак майката е по-добре да избира кой ще помага, защото се помага на нея самата. Повече от ясно е, че би се стиковала по-бързо и по-лесно със собствената си майка.
Ако изобщо се иска помощ в тази насока.
Що се отнася да изписването, то е ясно, че ако присъства едната баба би трябвало да присъства и другата. А за трапези и посрещане на гости пак трябва да се съобразят с родителите.
И не защото се е родил престолонаследника, а защото те трябва да свикват с новото положение, а не старите. Някои предпочитат да сами през първоначалния период и имат пълното право на това. Не може упражняването им на това право да бива определяно, като лигавщина
Не, K.A.G. беше определила родилката, която не иска да ù се бъркат старите, като лигла. Трябва да видя коментара ù пак, но мисля, че "лиглата" беше жената на сина ù, а синковецът, разбира се, нямаше вина.

Последна редакция: пн, 08 май 2017, 13:21 от Spring is my season

# 274
  • София
На мен ми стана странно, че при факта, че само жени пишете тук, се чудите защо една родилка би предпочела собствената си майка за помощник пред свекърва си. В смисъл...сериозно ли се чудите, или просто е така си пишете?

Разбира се, че в повечето случаи, е нормално да искаш майка ти да ти помага.
И си мисля, че реакцията не е от факта, а от реакцията и начина на изразяване на родилките.
Винаги можеш да кажеш човешки, че предпочиташ майка ти да понесе и бушуващите ти хормони, и притесненията ти, че и чисто физическото неразположение, защото и да изнервничиш, и да си повишите тон, няма да се почувствате наранени.
При нормален човек насреща ти, няма да има засегнати и нацупени.
При нормален човек насреща, въобще няма да се наложи да се обяснява нещо толкова логично и нормално, като предпочитанието на всеки към собствената му майка. Щом се е наложило да се обясняваш точно за такова нещо, значи човекът срещу теб не е толкова нормален.

# 275
  • София
Да, основно проблемите идват, когато младите живеят в друг град, не в този на близките си.
Преди повече от 20 години от родния ни град за София имаше само нощен влак, т.е. който пристигне е в София ок. 7 сутринта и чак в 8-9 вечерта може да си тръгне обратно. И така ако двата броя баби и дядовци решат, че непременно трябва да видят бебето в деня на изписването, то 4 възрастни души трябва да седят при младите цял ден и да се съобразяват с тях. Ако жилището е голямо - някак си, ще се получат нещата, но ако е гарсониера (стая и кухня в нашия случай) как да се получат нещата? Или трябва родилката да се съобразява с възрастните, да им слуша данданията и да притичва до банята за тоалет и къпане или да ги изгони и те да трамбоват по улиците на София, докато дойде време за влака.
Не е ли все едно дали ще видиш бебето на 7 дни или на 14? За мен е все едно, обаче за свекърва ми беше нещо немислимо и обидно. Тя държеше да види бебето на изписването и да си правим снимки на щастливо семейство, аз исках само да се махна от болницата и да се добера до леглото. Понеже на нея не й пукаше как се чувсвам и какво искам, за всяко нещо вдигаше скандали. Е как да искаш такъв човек в къщата си, че и да ти помага? Просто не го искаш, обаче после пак снахата крива.
И тъй като на мен в прав текст са ми казвали, че не са случили на снаха, вече си правя каквото реша.

# 276
  • София

Не става въпрос, че сме родили престолонаследник, а че ни е дошло до гуша от някакви обичаи от едно време. Ако свекърва ми ме сметне за лигла, така да бъде, изобщо не ме интересува, важното е да не ми се изсипят на главата сума ти роднини, които искат да видят бебето и то точно в момент, когато искам да си почивам, а не да посрещам гости.

П.П.: що за жена я е страх от бебе и/или не иска да го къпе? Това за мен е абсолютна лигавщина.

Става въпрос за набор от проявени качества.
Като почнеш с манията за величие, следствие от снасянето на златното яйце, та завършиш до темерутлък от най- висока класа.
От теб зависи да кажеш, кога ще посрещнеш гостите, искащи да видят бебето.
Никой не те кара насила, от изписването да ги поведеш вкъщи.
Тези обичаи от едно време, от които ти било дошло до гуша, повеляват майката и детето да си почиват 40 дни и чак тогава да се съберат с роднините и да покажат златото.
А слагането на софра в деня на изписването и извървяването на куп народ, без да си дават сметка, че могат да го разболеят, е ново и модерно виждане.

# 277
  • София

При нормален човек насреща, въобще няма да се наложи да се обяснява нещо толкова логично и нормално, като предпочитанието на всеки към собствената му майка. Щом се е наложило да се обясняваш точно за такова нещо, значи човекът срещу теб не е толкова нормален.

Това също е ненормална реакция- твоето.
Нормално е и да схванеш, че другата майка също ти предлага услугите си, както и твоята, а не после да я олайваш тук, че не се била интересувала, не искала да помага, ами само приказвала колко очаквала внучето.

# 278
  • София

Това също е ненормална реакция- твоето.
Нормално е и да схванеш, че другата майка също ти предлага услугите си, както и твоята, а не после да я олайваш тук, че не се била интересувала, не искала да помага, ами само приказвала колко очаквала внучето.

А така Абсурт - аз мога да приема, че тя си предлага услугите, обаче тя защо не може да приеме, че аз ги отказвам newsm78 Или пак снахата трябва да приема желанията на възрастните, а те нейните - не.

# 279
Скрит текст:

Не става въпрос, че сме родили престолонаследник, а че ни е дошло до гуша от някакви обичаи от едно време. Ако свекърва ми ме сметне за лигла, така да бъде, изобщо не ме интересува, важното е да не ми се изсипят на главата сума ти роднини, които искат да видят бебето и то точно в момент, когато искам да си почивам, а не да посрещам гости.

П.П.: що за жена я е страх от бебе и/или не иска да го къпе? Това за мен е абсолютна лигавщина.

Става въпрос за набор от проявени качества.
Като почнеш с манията за величие, следствие от снасянето на златното яйце, та завършиш до темерутлък от най- висока класа.
От теб зависи да кажеш, кога ще посрещнеш гостите, искащи да видят бебето.
Никой не те кара насила, от изписването да ги поведеш вкъщи.
Тези обичаи от едно време, от които ти било дошло до гуша, повеляват майката и детето да си почиват 40 дни и чак тогава да се съберат с роднините и да покажат златото.
А слагането на софра в деня на изписването и извървяването на куп народ, без да си дават сметка, че могат да го разболеят, е ново и модерно виждане.
Уж е така, ама това, което описваш като "ново и модерно", е от поне 20 години, това за мен е от едно време.
А иначе за 40-те дена, ако се спазваше,  нямаше да има такива разправии, не мислиш ли?

# 280
Добре де..
Колкото и да сте скапани,нали от болницата отивате в дома на бебето,позяпат го половин един час и си отиват да купонясват другаде..
Непонятно ми е,сигурно трябва с носилка да са ме върнали у дома,че да не мога да изтрая хората..
П.п.
Нали,не говорим за аху-иху в дома на бебето,това разбира се е глупост.
Майката има нужда от спокойствие,тишина,комфорт..това е ясно..
Ама да ми обяснявате коооолко па сте уморени,та нямате сила за оше два часа...
Не го вярвам,мисля,че е наистина превземка..
И кво като почнат да дуднат кое-как..Любезно кимам с глава,да добре,после всички по живо и по здраво и се действам както аз си знам..
Абе има ли желание ,има и начин,няма ли желание,се намират причини.Това е.

# 281
Аз да попитам нещо хипотетично.
Щото вече ми настръхна козинката и реших , когат о се роди моето внуче/ дай боже, някой ден/ , отивам до болницата , виждам го и никакво мяркане после  Laughing докато не ме поканят.Има скайп , имаме камери , ще го гледам на екрана и това е. Но няма ли да  се счете за пълно неглижиране това поведение от моя страна ? И как става - аз ли трябва да попитам кога мога да видя бебето , има ли нужда от мен снахата , или тя трябва да си каже  newsm78
Ами ако и задам тези въпроси и тя отговори "когато и както ти решиш " Shocked

# 282
  • София

А така Абсурт - аз мога да приема, че тя си предлага услугите, обаче тя защо не може да приеме, че аз ги отказвам newsm78 Или пак снахата трябва да приема желанията на възрастните, а те нейните - не.

Нищо не е длъжна снахата, освен ако може, да не реагира като простакеса.
Ти самата казваш, че майка ти е била починала, когато са се раждали децата и затова, може би, свекърва ти е настоявала да се нанесе за да помага.

Както вече отбелязах, по онова време, в което тя е раждала, си имаше нужда от помощ- само комплектите пелени, които се перяха, сушаха и гладеха, искаха един човек, посветен на дейността.
На мъжете не се даваше отпуска.

Ако си преценила, че нямаш нужда от помощ, мъжът ти е този, който трябва да ѝ каже, че ще поеме вместо нея.
И да го направи, разбира се.

# 283
Щото вече ми настръхна козинката и реших , когат о се роди моето внуче/ дай боже, някой ден/ , отивам до болницата , виждам го и никакво мяркане после  Laughing докато не ме поканят.Има скайп , имаме камери , ще го гледам на екрана и това е. Но няма ли да  се счете за пълно неглижиране това поведение от моя страна ? И как става - аз ли трябва да попитам кога мога да видя бебето , има ли нужда от мен снахата , или тя трябва да си каже  newsm78
Ами ако и задам тези въпроси и тя отговори "когато и както ти решиш " Shocked
Да ти отговоря хипотетично. Ако искаш направи като повечето С - отиваш на изписването със сака /твои дрехи и принадлежности/ и след това в дома на младите за поне месец. Кой ще го къпе, осолява и маже с мас това бебе ако не ти? Иначе никаква свекърва не си Naughty Ама отиваш с мъжа си и по възможност и другите родители да са там, за да е по-весело и задружно да помагате. И да не забравиш при всяко ревване бебето да връхлиташ в спалнята на младите, понеже то е там, дори и посред нощите да е, няма значение Mr. Green.

# 284
Щото вече ми настръхна козинката и реших , когат о се роди моето внуче/ дай боже, някой ден/ , отивам до болницата , виждам го...

Грешка! И такъв кусур имаше намерен, нещо в духа на "какво толкова ще му гледат на бебето, какви снимки, това са селянии и простотии, аз бързам да се прибера вкъщи и никой и нищо не ми трябва, бебето ще дойдат да го видят когато аз ги поканя след някой и друг месец, евентуално" и т.н. в този дух.
Та... Седиш на тръни и чакаш покана. Като ти свирнат "идвай", търчиш с пачката напред. Като не ти свирнат, си траеш и гледаш да не нервираш снахата с телефонни и друг тип разговори. Влизаш във форума да си свериш часовника и четеш: "Пък моята свекърва нито дойде на изписването да види бебето, нито вкъщи да помага, нито по телефона даже се сеща да попита как сме...".
Та така, свиквай отсега, че все ще си без шапка.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт