С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 890
  • 805
  •   1
Отговори
# 285
Скрит текст:
Аз да попитам нещо хипотетично.
Щото вече ми настръхна козинката и реших , когат о се роди моето внуче/ дай боже, някой ден/ , отивам до болницата , виждам го и никакво мяркане после  Laughing докато не ме поканят.Има скайп , имаме камери , ще го гледам на екрана и това е. Но няма ли да  се счете за пълно неглижиране това поведение от моя страна ? И как става - аз ли трябва да попитам кога мога да видя бебето , има ли нужда от мен снахата , или тя трябва да си каже  newsm78
Ами ако и задам тези въпроси и тя отговори "когато и както ти решиш " Shocked
Да ти отговоря хипотетично. Ако искаш направи като повечето С - отиваш на изписването със сака /твои дрехи и принадлежности/ и след това в дома на младите за поне месец. Кой ще го къпе, осолява и маже с мас това бебе ако не ти? Иначе никаква свекърва не си Naughty Ама отиваш с мъжа си и по възможност и другите родители да са там, за да е по-весело и задружно да помагате. И да не забравиш при всяко ревване бебето да връхлиташ в спалнята на младите, понеже то е там, дори и посред нощите да е, няма значение Mr. Green.
Аз с две ръце, два крака, две очи, едни мозък ....с каквото се сетите, се моля      newsm20   бъдещите ми снахи да нямат нужда от мен.    Laughing    По никакъв начин НЕ желая да се местя, да живея на друго място, за да "помагам".Има си мъж, да си се гледат тримата с бебето и да си помагат.Нямам нищо, ама абсолютно нищо против да си поканят сватята да им "пере пелените", стига и синът ми да няма против да поживее с тъща си.
На мен ми стига отвреме-навреме да се радвам на внука/внуците за час-два.Повече не ща.   Grinning

Не съм от всеотдайните и прилепчиви майки, не съм и от тези баби.Не ставам за подобна роля.
Обичам си живота такъв, какъвто е, обичам си спокойствието, никак не желая да нарушавам установената хармония.
Обаче, като знам как на човек му се "пада" все това, което мрази, направо ме е страх...    Mr. Green  

# 286
Щото вече ми настръхна козинката и реших , когат о се роди моето внуче/ дай боже, някой ден/ , отивам до болницата , виждам го и никакво мяркане после  Laughing докато не ме поканят.Има скайп , имаме камери , ще го гледам на екрана и това е. Но няма ли да  се счете за пълно неглижиране това поведение от моя страна ? И как става - аз ли трябва да попитам кога мога да видя бебето , има ли нужда от мен снахата , или тя трябва да си каже  newsm78
Ами ако и задам тези въпроси и тя отговори "когато и както ти решиш " Shocked
Хаха, стреснахме те май, а  Laughing предварително ще говориш с младите, те ще ти кажат искат ли помощта ти, или не. Ако толкова те притеснява да не разтълкуват поведението ти като неглижиране, кажи им го, обясни им, че не искаш да им се натрапваш и това е.

# 287
Скрит текст:
Щото вече ми настръхна козинката и реших , когат о се роди моето внуче/ дай боже, някой ден/ , отивам до болницата , виждам го...

Грешка! И такъв кусур имаше намерен, нещо в духа на "какво толкова ще му гледат на бебето, какви снимки, това са селянии и простотии, аз бързам да се прибера вкъщи и никой и нищо не ми трябва, бебето ще дойдат да го видят когато аз ги поканя след някой и друг месец, евентуално" и т.н. в този дух.
Та... Седиш на тръни и чакаш покана. Като ти свирнат "идвай", търчиш с пачката напред. Като не ти свирнат, си траеш и гледаш да не нервираш снахата с телефонни и друг тип разговори.
Влизаш във форума да си свериш часовника и четеш: "Пък моята свекърва нито дойде на изписването да види бебето, нито вкъщи да помага, нито по телефона даже се сеща да попита как сме...".
Та така, свиквай отсега, че все ще си без шапка.  Laughing
Е те точно от това се плаша  Joy. Колкото до  ходенето в болницата , то ще е инцидентно и ПРЕДИ изписването.  Водя си записки в темата с възможни грешки  Mr. Green Ужас просто - няма правилно свекървенско поведение и това е то.  Crossing Arms
Сега прочетох и коментара на Амур- и аз не съм много ентусиазирана , да не кажа хич , ама нали пък искам да съм правилна свекърва  Laughing
Spring is my seaso , чудесни съвети , аз досега точно така си го представях , но явно не е толкова проста комуникацията  Sad

# 288
Голям е шансът да ти се падне нормална снаха. Не като пишещите тук.

# 289

Аз с две ръце, два крака, две очи, едни мозък ....с каквото се сетите, се моля      newsm20   бъдещите ми снахи да нямат нужда от мен.    Laughing    По никакъв начин НЕ желая да се местя, да живея на друго място, за да "помагам".Има си мъж, да си се гледат тримата с бебето и да си помагат.Нямам нищо, ама абсолютно нищо против да си поканят сватята да им "пере пелените", стига и синът ми да няма против да поживее с тъща си.
На мен ми стига отвреме-навреме да се радвам на внука/внуците за час-два.Повече не ща.   Grinning

Не съм от всеотдайните и прилепчиви майки, не съм и от тези баби.Не ставам за подобна роля.
Обичам си живота такъв, какъвто е, обичам си спокойствието, никак не желая да нарушавам установената хармония.
Обаче, като знам как на човек му се "пада" все това, което мрази, направо ме е страх...    Mr. Green  
И аз така.  Grinning И отсега си знам, че пак ще съм "лоша".  

# 290
Дори нямам и намек от желание да съм правилна свекърва.....    Laughing
Аз май съм писала и преди....не давам мнение, не настоявам, не изисквам.Ако ме питат, отговарям, като не ме питат, си мълча.Ако ме канят-ходя, като не ме канят, все тая.Имам други забавления.
Не ми е цел първа да се "отдам" на внуците и "плетенето на тЪрлЪци".    Laughing

# 291
  • при късмета
tays, предполага се, че няма да видиш снахата за сефте на изписването на бебето, нали? Все ще имате някакви отношения преди това. Води се по тях. И предварителните разговори, водят до разбирателство. Иначе може да си питаш дали и с какво да помогнеш, ако приемат, не пречи. Само да приемеш отговора им.
Не е трудно

# 292
  • София
 Amour* и  luna - горките ви внучета, как ли ще израснат като не искате да се пренесете да поживеете с тях и да си ги осолявате и мажете с мас Thinking или пък да си ги вземете и да ги гледате за следващите 10- 12-15 години. А, и ще оставите снахите ви, да ги гледат както си искат - пълно безхаберие от ваша страна Laughing.

# 293
tays, предполага се, че няма да видиш снахата за сефте на изписването на бебето, нали? Все ще имате някакви отношения преди това. Води се по тях. И предварителните разговори, водят до разбирателство. Иначе може да си питаш дали и с какво да помогнеш, ако приемат, не пречи. Само да приемеш отговора им.
Не е трудно
Така е , а и тук ще питам - и тема ще си пусна Laughing
Синът ми има връзка с една девойка в момента , от около година , в перфектни отношения сме , защото си живеят отделно и идват рядко на гости. В друг квартал са , а и на момичето майката е в друга държава , така че ще съм две в едно /евентуално/. А и наистина си имам и работа , и социален живот, та... Чета и си уча засега отдалеко.  Mr. Green
Просто не смятах , че е проблем да се изпише бебока от най-близките . Май ще си бия камшиците след снимките ,  Joy . Разигравам си варианти , ако имам зор , ще се консултирам тук.

# 294
  • София

Хаха, стреснахме те май, а  Laughing предварително ще говориш с младите, те ще ти кажат искат ли помощта ти, или не. Ако толкова те притеснява да не разтълкуват поведението ти като неглижиране, кажи им го, обясни им, че не искаш да им се натрапваш и това е.

Въобще не е толкова просто!
Тук имаше и такова оплакване- хем ѝ казали, че ще я викат при нужда, хем снаата се оплакваше, че свеки не се обажда да пита имат ли нужда..........

От друга страна, аз също никога не съм налитала нито да си сменям къщата, нито до тичам от единия край на града, за да помагам и после обратно, хем ми е дъщеря, та се питам.
Ами ако снахата смята за редно свекървата да изяви желание, че да бъде с кеф изрязана, кво прайм? Joy

# 295
Аз май съм писала и преди....не давам мнение, не настоявам, не изисквам.Ако ме питат, отговарям, като не ме питат, си мълча.Ако ме канят-ходя, като не ме канят, все тая.Имам други забавления.
Не ми е цел първа да се "отдам" на внуците и "плетенето на тЪрлЪци".    Laughing
Аз нямам проблем да съм неправилна снаха, стига да съм си правилния човек, какво остава и  занапред да опитвам да стана правилна за някого... Simple Smile
Amour* и  luna - горките ви внучета, как ли ще израснат като не искате да се пренесете да поживеете с тях и да си ги осолявате и мажете с мас Thinking или пък да си ги вземете и да ги гледате за следващите 10- 12-15 години. А, и ще оставите снахите ви, да ги гледат както си искат - пълно безхаберие от ваша страна Laughing.
Аз предпочитам себе си да мажа с мас. Тъкмо се надявам, тогава да имам време повечко.
В годините, в които детето има нужда от майка си денем и нощем, едва ли  аз, незаменимата, мога да дам нещо повече от нея. Достатъчно е да знаят, че вратата ми е отворена денонощно за тях и съм насреща, ако искат.

# 296
Скрит текст:
quote author=Amour* link=topic=976341.msg34970950#msg34970950 date=1494242055]
Аз май съм [писала и преди....не давам мнение, не настоявам, не изисквам.Ако ме питат, отговарям, като не ме питат, си мълча.Ако ме канят-ходя, като не ме канят, все тая.Имам други забавления.
Аз нямам проблем да съм неправилна снаха, стига да съм си правилния човек, какво остава и  занапред да опитвам да стана правилна за някого... Simple Smile
Amour* и  luna - горките ви внучета, как ли ще израснат като не искате да се пренесете да поживеете с тях и да си ги осолявате и мажете с мас Thinking или пък да си ги вземете и да ги гледате за следващите 10- 12-15 години. А, и ще оставите снахите ви, да ги гледат както си искат - пълно безхаберие от ваша страна Laughing.
Аз предпочитам себе си да мажа с мас. Тъкмо се надявам, тогава да имам време повечко.
[/spoiler]В годините, в които детето има нужда от майка си денем и нощем, едва ли  аз, незаменимата, мога да дам нещо повече от нея. стаДотъчно е да знаят, че вратата ми е отворена денонощно за тях и съм насреща, ако искат.
[/quote]
Ето, това засега е и моето символ верую Rolling Eyes

# 297
Скрит текст:

Въобще не е толкова просто!
Тук имаше и такова оплакване- хем ѝ казали, че ще я викат при нужда, хем снаата се оплакваше, че свеки не се обажда да пита имат ли нужда..........

От друга страна, аз също никога не съм налитала нито да си сменям къщата, нито до тичам от единия край на града, за да помагам и после обратно, хем ми е дъщеря, та се питам.
Ами ако снахата смята за редно свекървата да изяви желание, че да бъде с кеф изрязана, кво прайм? Joy
Ами, моите определено ще има дооооста да почакат.....    Mr. Green

# 298
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
quote author=Amour* link=topic=976341.msg34970950#msg34970950 date=1494242055]
Аз май съм [писала и преди....не давам мнение, не настоявам, не изисквам.Ако ме питат, отговарям, като не ме питат, си мълча.Ако ме канят-ходя, като не ме канят, все тая.Имам други забавления.
В годините, в които детето има нужда от майка си денем и нощем, едва ли  аз, незаменимата, мога да дам нещо повече от нея. стаДотъчно е да знаят, че вратата ми е отворена денонощно за тях и съм насреща, ако искат.
Ето, това засега е и моето символ верую Rolling Eyes
[/quote]
[/spoiler]
И сега ще бъдете разкостени от другите С, че разваляте имиджа на една всеотдайна ССС Laughing А де да бяха повечето като вас.

ПП: ССС - средно статистическа свекърва.

# 299
Аз , доколкото разбрах , сме само потенциални. После може и друга песен да запеем  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт