С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 778
  • 805
  •   1
Отговори
# 345
А да бе, в две стаи шест човека плюс новородено и жената току що се прибира. Хайде няма нужда, ще полудееш.
Ще дойдат по късно. Кажи, че доктора е казал на бебето да не се носят вируси.

# 346
Стига с това изписване.И аз съм си го представяла нещо официално и липсата ми да не се вземе за недоброжелателство.Защото не знаех за какво става дума.Конвейер ,не знаеш ни ден ни час ,зависи от състоянието, една казали ,друго стане.
Кажете си направо как е сега,да знаят. Ако разберат че  е едното нищо, ще изчакат  ден -два да видят бебето.Тогава  е неудобството ви да станете навреме ,да ги посрещнете,надявам се си носят храната, да хапнете два  залъка за здраве и обратно. И да знаят ,че на 40 дни  ще се прави нещо си там или не.И въобще да знаят ,че сте се погрижили за дрешки ,креватче и всичко и от тях не очаквате. Или очаквате ето това онова. При  разумни хора  и разговор без изненади няма да има проблеми.

# 347
  • София
М.Ч., това означава ли, че сватовете ще спят заедно в една стая? Shocked
Моят баща никога и по никакъв повод няма да се съгласи да спи със свекървата и свекъра в една стая. Той сам ще предложи да дойде да види по-късно бебето, когато е удобно. За майка си в минало време няма смисъл да споменавам, защото ще кажете, че я идеализирам, защото не е между живите.

# 348

Aaaаа, тогава директно си казваш, че няма да ти е комфортно да се блъскате 7 души в 2-стаен апартамент и не искаш да се стресираш след раждането. Ако искат да дойдат на изписването - ОК, стига после да намерят къде да нощуват - хотел, например. Да, сега ще чуя вой до небесата какво студено и ужасно въплъщение на негостоприемното зло съм,

По-скоро воят ще е  как ще им разреши да присъстват на изписването.

# 349
  • София
Това с изписването, само в България е голяма дандания.
Да кажат чужбинските мами, но по света няма такова нещо. Просто хората си тръгват от болницата, както при изписване след лечение и толкова.

# 350
  • при късмета
Повечето баби и дядовци, все са мернали бебето още докато е в родилнаото и ако няма проблем. Така, че да се тръшкат, че няма да ги поканят на гости на изписването си е лигавщина

# 351
  • София
Това с изписването, само в България е голям празник.
Да кажат чужбинските мами, но по света няма такова нещо. Просто хората си тръгват от болницата, както при изписване след лечение и толкова.
Аууу, а замисляли ли сте се, чужбинските С как ли оцеляват, ако не видят и не наснимат "златния вързоп" още в родилното?  Mr. Green

# 352
Ами не е вярно. Ходят още в родилното с балони и играчки, че и при бебето се пъхат. Като почнете с тая чужбина...

Нищо лошо няма, че искат хората да посрещнат майката и бебето, но няма къде да спят, защото е тясно, а са от друг град.

# 353
  • София

Нищо няма да им стане на свекърите, ако видят "златния вързоп" след няколко дена. Ако родилката не се чувства добре и не иска да вижда никой това си е нейно право. Как пък един път не се спомена, че майката  /родилката/ и тя има желания и нужди и те са по-важни от тези на който и да чифт родители? Някои родители обаче не са от същия град и се "налага" да преспят в дома на бебето, а понякога това се отича със седмици, някой са от същия град, но са също толкова самоуверени, че трябва да стоят месец примерно. Само желанията на С са важни, другите - да се съобразяват Sick

Глупости на търкалета. Mr. Green

# 354

Aaaаа, тогава директно си казваш, че няма да ти е комфортно да се блъскате 7 души в 2-стаен апартамент и не искаш да се стресираш след раждането. Ако искат да дойдат на изписването - ОК, стига после да намерят къде да нощуват - хотел, например. Да, сега ще чуя вой до небесата какво студено и ужасно въплъщение на негостоприемното зло съм,

Аз не съм казала,че забранявам да дойдат.Споделих,че се притеснявам от това колко хора ще се съберем в две стаи.Не съм раждала до сега нямам си и идея как се чустват родилките.Обаче като си знам каква съм шаш и паника за всичко,предпочитам първият ден да сме само с ММ.Пък после както беше написала някоя от вас да идват едни по едни за по няколко дни нямам нищо против.

# 355
Преди десетилетия се изписваше групово  и някак си мислиш,че твоите деца  ще се чувстват сами и  изоставени. Просто в 10 часа примерно всички бебета се изнасят и даваш пита ,китки и квото носиш на персонала. Сега не е така.Персоналът е друг ,не  разраждалите ,изписват и нощем ,зависи болницата коя   е,дават ти вързопа и  моите си ходиха с подарък доста по-късно. Не  знаех как става и съм ги мислила и аз.То  трябва да питаш ,ама  и да има кого.Най-лесно е  твоите да ти обяснят как стоят нещата,няма очакване,няма бутане.
За  протокола ме извикаха  и  часа се промени,можеше и  деня да променят в последен момент. Та  поседях  и не у тях.Сватовете не можаха да дойдат на изписването,на други я ден всички за час-два се събрахме  и кой откъде.

# 356

Аз не съм казала,че забранявам да дойдат.Споделих,че се притеснявам от това колко хора ще се съберем в две стаи.Не съм раждала до сега нямам си и идея как се чустват родилките.Обаче като си знам каква съм шаш и паника за всичко,предпочитам първият ден да сме само с ММ.Пък после както беше написала някоя от вас да идват едни по едни за по няколко дни нямам нищо против.

Ще изчистят къщата, ще сготвят, ще се съберете, ще хапнете и после кой от къде е. Не си представям, че имат намерение 6 човека да се тъпчат в двете стаи.

# 357
  • София
Ами не е вярно. Ходят още в родилното с балони и играчки, че и при бебето се пъхат. Като почнете с тая чужбина...

Нищо лошо няма, че искат хората да посрещнат майката и бебето, но няма къде да спят, защото е тясно, а са от друг град.

Някъде може и с балони да си ходят, обаче на други места изписват и след по-малко от 24 часа, ако няма усложнения, дори съм чела и за същия ден. Кога има време за организиране на родата?

# 358
 Това беше.

Последна редакция: вт, 09 май 2017, 00:13 от Анонимен

# 359
Две семейства да чистят две стаи едва ли се налага.
От опит казвам на авторката, на която и е за първи път, че повече хора повече натоварват. Организирайте го да пристигнат в същия ден, да видят бебето , почерпвате ги и с вечерния влак.
Като се посъвземеш и си влезеш в релси, ще приемаш и по-дълги посещения.

Ако не може за един ден - направо им кажете, че не е удобно да се преспива и толкоз . Аз и не виждам къде ще ги сложиш.

Общи условия

Активация на акаунт