С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 703
  • 805
  •   1
Отговори
# 465
Според мен най -разумното е да се питат родителите какво искат и да не се натоварват родителите на момичето/ съпругът/партньор/ как ще се процедура с изписване , снимки и т.н . , все пак заставам зад това да се уважава мнението на родителите , моите възгледи са ирелевантно , ще питам, за да не обиждам и причинявам дискомфорт в най-хубавите моменти.

# 466
А какво точно ще се случи , ако се публикуват снимки на детето в Интернет , обяснете ми моля ви?

Тъй като темата е за свекърви, ще дам пример с моята екс свекърва. Беше качила гола снимка на детето като беше 2- годишен- от морето. Ами не ми е приятно да му се развява пишока из фейса. Махна я де, след като я помолих.

Педофили разни има, на много хора не им е приятно да им се размятат снимките на децата в нет пространството.
Ами...Да речем..Суеверна и простовата съм и вярвам в уроки и магии.
Редно е бабата,обаче,ако има претенции за интелект, просто да се съобрази с моите "безпочвени капризи",без да задава дълбокомъдрени въпроси от типа на "Какво толкова ще стане" .
И щом съм казала без снимки,то значи без снимки.
В крайна сметка има хора които не желаят децата им да бъдат звезди у фейса,където всеки изрод може да се самозадоволява гледайки снимка на детето ми.
Просто не ме кефи идеята.

# 467
Усещате ли, че заради свекървите в темата, жена на която ѝ предстои раждане, нещо за което само се питаше как ще стане, вече сериозно се притеснява? Па тая баба да не се разсърди, па оная баба как ще реагира, па как да ги прати на хотел?  ooooh! Все едно си няма други притеснения и за какво да мисли. И всички заради "благородните, отдадени и разбиращи" свекърви в темата
Айде молим...
Чак пък "всичко"..
Прости женици ба тоя свят има бол.. Първо стават снахи,па после и свекърви..
Или..викаш докато са във фазата "снаха",простотията не се брои,валидна е само като станат свекърви? newsm78
В какво точно се изразява простотията на снахата, в желанието ѝ с мъжа ѝ да сами с бебето, първите няколко дни?
Не знам и не съм твърдяла,че непременно в 100% от случаите е "простотия",има случаи когато снахата с право не може/не иска да приеме гости в тая ситуация.

А поста който цитираш,го написах като отговор на твърдението ти,че за "всичко" са виновни свекървите в тая тема..Не търси под вола теле,ако обичаш.

# 468
Какво?, точно същото мисля и аз. Всякави откаченяци има.

За това имаме усти, да говорим, да обсъдим...разумни и възпитани хора няма начин да не се разберат. Другото е инат и опит за надмощие. Но и не малко народ изтрещява рязко с появата на наследник в къщата.

# 469
  • при късмета
Скрит текст:
Усещате ли, че заради свекървите в темата, жена на която ѝ предстои раждане, нещо за което само се питаше как ще стане, вече сериозно се притеснява? Па тая баба да не се разсърди, па оная баба как ще реагира, па как да ги прати на хотел?  ooooh! Все едно си няма други притеснения и за какво да мисли. И всички заради "благородните, отдадени и разбиращи" свекърви в темата
Айде молим...
Чак пък "всичко"..
Или..викаш докато са във фазата "снаха",простотията не се брои,валидна е само като станат свекърви? newsm78
В какво точно се изразява простотията на снахата, в желанието ѝ с мъжа ѝ да сами с бебето, първите няколко дни?
Не знам и не съм твърдяла,че непременно в 100% от случаите е "простотия",има случаи когато снахата с право не може/не иска да приеме гости в тая ситуация.

А поста който цитираш,го написах като отговор на твърдението ти,че за "всичко" са виновни свекървите в тая тема..Не търси под вола теле,ако обичаш.
Не си разбрала. Свекървите в темата са виновни бременна жена да е заливана с помия, за свое конкретно и аргументирано решение. Не за всичко в темата по принцип

# 470
Скрит текст:
Айде молим...
Чак пък "всичко"..

Не си разбрала. Свекървите в темата са виновни бременна жена да е заливана с помия, за свое конкретно и аргументирано решение. Не за всичко в темата по принцип
Напротив.
Разбрах те.
Освен Абсурд,не видях никой друг да залива "помия" върху авторката,ама не знам тя дали е свекърва ..Thinking

# 471
  • при късмета
Абсурт сама се представя като бъдеща свекърва. И снаха си имала, ама не баш, че сина ѝ не бил женен, само живеел с нея.
Иначе КАГ покрай терзанията на авторката окачестви родилки, които искат първоначално да са само с мъжа и детето като лигли, държащи се като родили златния наследник и прочие

# 472
Нечия свекърва не се ли е порязала, ровейки в боклука? Whistling

# 473
  • София
Като чета какви претенции небесни има - страх ме хваща. Нали и те имат дъщери, ще вземе моят син да налети на някоя такава и.... #2gunfire
Дано дотогава ценностите се пооправят. А може дотогава да стане модерно да си пишем мейлове и да не виждаме реално внучето до 1 клас - да не го разболеем. Не знаете ли, че свекървите са носители на такива страшни вируси - ум да ти зайде...Това, че таткото на детето също ходи сред хора и може по същия начин да го зарази - някак се неглижира.
Виж, тъщите са нещо друго, маминка е по-по-най.

# 474
Абсурт сама се представя като бъдеща свекърва. И снаха си имала, ама не баш, че сина ѝ не бил женен, само живеел с нея.
Иначе КАГ покрай терзанията на авторката окачестви родилки, които искат първоначално да са само с мъжа и детето като лигли, държащи се като родили златния наследник и прочие
Ами,че те са си точно такива,ако говорим за родата от съседния квартал,дето ще минат за час-два,ще поцъкат с език,ще погугат,ще си изпеят репертоара за солта и маста и кой откъде е...
Колкото и да е "уморена" от изписването,60 мин.се изтрайват.
Не за друго,ми щото ги разбирам хората..И те 9 месеца чакат събитието,и те се вълнуват..
Абе до човещина е..
И не,не става дума за софри и месечни престои.
Говорим за това бебето да се посрещне в болницата и да се съпроводи до дома му,където да го разповият,родата да прецени носа и палците на краката от кой са наследени,и айде кой от където е дошъл..
Тежки раждания,операции,болести и пр.не влизат в сметките
Тогава много ясно,че нещата са други..
Каг говореше за сбирка у нейната къща,а не при бебето и родилката.
Тя описва същата ситуация за която и аз казвам,че е превземка.
Здрава родилка,здраво бебе,роднините искат да съпроводят заедно бебето от болницата до дома му,да му се порадват малко и след това отиват да си купонясват у Каг.
Ми лиготия си е от страна на снахата да отсече "не може,уморена съм" у толкоз..

П.п.Случая на МЧ е различен,обаче и няма място за сравнение

Не знам,ама по радио Ереван съобщиха,че една снаха се е порязала,докато е ровела в коша за банковото извлечение от пенсията на свркървата..
Било прецедент.
Обаче им звъннах,и ги успокоих,че и снахата ще стане свеки някой ден,и няма да е прецеден,а ще си влезе в стандарта  Grinning

Последна редакция: вт, 09 май 2017, 13:59 от Какво?

# 475
.

Последна редакция: вт, 09 май 2017, 20:35 от kati_v

# 476

...

Не знам,ама по радио Ереван съобщиха,че една снаха се е порязала,докато е ровела в коша за банковото извлечение от пенсията на свркървата..
Било прецедент.
Обаче им звъннах,и ги успокоих,че и снахата ще стане свеки някой ден,и няма да е прецеден,а ще си влезе в стандарта  Grinning

Вечерта си личи по утрото.  Joy
С напредване на годините, недостатъците ни стават по-очеизвадни и нетърпими, особено ако намерим и върху кого да ги проектираме.

П.П. По коментирания случай с изписването, че даже и по други някакви хипотетични, не бих определила като глезотия нито един мотив на някой, който не желае гости, свиждане или каквото там още се сетите, в момент, който си е негов. За личното му пространство говоря.  Grinning Хората са различни. Всеки с различна нужда, всеки с различна нагласа.

Последна редакция: вт, 09 май 2017, 14:15 от luna

# 477
  • София
Какво?, точно същото мисля и аз. Всякави откаченяци има.

За това имаме усти, да говорим, да обсъдим...разумни и възпитани хора няма начин да не се разберат. Другото е инат и опит за надмощие. Но и не малко народ изтрещява рязко с появата на наследник в къщата.

Виж, че майките изтрещяват мога да го разбера - хормони, майчински инстинкт, нова роля в живота и т.н.
Въпросът е обаче защо бабите изтрещяват? Честно, не го разбирам това втурване към бебето.
По принцип не се натискам твърде много да ставам баба, макар че предвид факта, че имам пълнолетен син трябва да съм психически подготвена, че това ще е в обозримото бъдеще. Обаче четейки тази тема вече взе да ми се приисква, ей така, дори и само да разбера, дали и аз ще изперкам и ще се втурна като невидяла към внучето, състезавайки се с бъдещите сватя и снаха. newsm78

# 478
  • където ми харесва
Предтавих си я КАКВО как се втурва към родилното да се обяснява на изтормозената и изтощена снаха, че е лигла, щото не иска тълпа хора да броят пръстчетата на бебето, като го приберат вкъщи.

# 479
  • София
Явно е най-добре да се ожениш за сирак - жив роднина да няма.

Общи условия

Активация на акаунт