С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 359
  • 805
  •   1
Отговори
# 495
Честно не разбирам какво го дъвчете този случай толкова.
М.Ч., ти пък намери за какво да се притесняваш. Като не искаш да идват на изписването, не им казвате кога ще бъде и толкова. Последно съм раждала преди 7 г. Тогава най-често казваха предния ден и то на самата родилка, че ще я изписват, така че всичко трябваше да се организира много набързо. Не се дава такава информация на лели, баби и други. Инструктираш мъжа си да казва, че още не се знае кога е изписването, той идва сам, взимате, отивате си вкъщи. После се обаждате на всички по отделно, казвате, че вече сте вкъщи и кога да заповядат да видят бебето. След това се оправяте и с наранените им чувства, ако има такива. Толкова. Голяма драма. Важно е мъжът ти да е съгласен с теб и да не се изпусне.

ПП На мен ми харесваше да дойдат всички на изписването и после вкъщи. Но това съм аз и живеех в един град с всичките си роднини.  

# 496
  • при късмета
Ааааа, никой не е определил родители, на които се налага да пътуват за да видят внуците, като простовати. Не знам от къде го извади този извод. За несъобразителни съм съгласна

# 497
  • Пловдив
За първото дете винаги става голяма навалица, особено ако е първо внуче за родата. За второто намалява. А за третото у нас на изписването дойде мъжът ми с двамата по-големи сина (на 2 и на 4 години тогава) и то не искаха да се снимат, та ги няма на снимките. Едновременно с нас изписваха едно бебе като малка сватба, много съжалително ни гледаха Laughing Laughing Laughing Laughing

# 498
Янтра,
аз въобще не разбирам как изписването може да е такъв проблем. Не искаш да идва никой, не казваш кога е. Защо ти е необходимо обществено одобрение на отказа ти от страна на форума?
Аз така исках да си тръгна от болницата, че ми беше все едно кой ще дойде. То пък и двата пъти дойдоха всички. Вторият път дори мъжа ми питаше не мога ли да остана още един ден в болницата, да ме изпишат в събота, че е почивен ден, ама аз - не, искам да си ходя.

# 499
  • Пловдив
Аз толкова исках да си ходя, че подписах и драснах на третия ден след секцио. Мхм. Неонатолозите като казаха, че бебето е ок, аз драснах. Изписаха ме вечерта. Този ми син беше  4 и 200-300, голямо, наперено бебе, и аз офейках с песен.

# 500
Искам да помоля най-учтиво КАГ и Абсурт да ми отговорят на следния въпрос!
Скрит текст:
Смятате, че родилката трябва да направи компромис с двата чифта родители, да дойдат на изписването и после кой от къде е. Вие, бихте ли разкарвали своите и мъжовите родители 400км във всяка посока, за 20 минутно даване на букети и снимки с внучето?
Мисля, че това което иска тя е изключително разумно- да дойдат една след друга двете двойки у тях, да поседят два-три дни, да имат възможност да се порадват на бебето, а младите родители малко да са се съвзели. Все пак, вие може и да не помните, но раждането на нов човек не е като ваденето на зъб.
Та, кое му е лицемерното на това момиче? Какво толкова каза и направи, че Абсурт да я залее така с помия?
Защо КАГ веднага се заобяснява че било лигавщина да искаш да се прибереш у дома след изписването само с таткото и бебето?
Вие сте майки, как може да говорите така на бременна жена? Толкова ли сте изплискали легените?
Четейки темата от първия пост на М.Ч. до тук, и аз това си мислех.....с какво това момиче заслужи критиката, особено от Абсурт?!
Не е раждала досега, няма как да знае как ще се чувства в деня на изписването (може бебето да е кротко агънце, а тя да си е отпочинала за няколко дни в родилното, но напълно възможен е и варианта бебето да е ревливо кълбо от нерви, съответно и тя), та защо да не иска да се прибере САМО с бебето и мъжа си у дома, да се настанят, да имат няколко дни/седмици са установят някакъв ред и режим? И когато дойдат бабите да видят бебето, тя да е спокойна и да е преодоляла първоначалните грижи и тревоги?
Сякаш е поискала бабите да подадат официална молба за посещение, така й реагирахте.
А тя всъщност има особено разумно предложение.

# 501
  • където ми харесва
Щото, Краси, явно й липсва човещина.
Не четеш бре, бе четеш. Щом някой е бил ок цялата рода да се изсипе да гука на бебето, значи всички родилки трябва да са ок. Иначе не са хора и няма грам човещина в тях.
Казвам ти аз, на думи се изхвърлят, ама май са забравили как са се чувствали наистина след първото си раждане.
Аз бях пастет. Не можех да ходя нормално, придърпваше ме от всякъде, беше ми лошо, уморено, имах чувството че гърдите ми ще се пръснат, течах от всякъде, но майната ми-трябвало е да извикам всички да видят бебето, щото няма човещина в мен.

# 502
Скрит текст:
Не четеш бре, бе четеш. Щом някой е бил ок цялата рода да се изсипе да гука на бебето, значи всички родилки трябва да са ок. Иначе не са хора и няма грам човещина в тях.
Казвам ти аз, на думи се изхвърлят, ама май са забравили как са се чувствали наистина след първото си раждане.
Аз бях пастет. Не можех да ходя нормално, придърпваше ме от всякъде, беше ми лошо, уморено, имах чувството че гърдите ми ще се пръснат, течах от всякъде, но майната ми-трябвало е да извикам всички да видят бебето, щото няма човещина в мен.
Не знам дали и как чета, ама изхождам от това кой как се чувства в КОМЕНТИРАНИЯ момент.А е неоспорим факт, че родилката се чувства най-зле.Дори раждането, и престоя в болницата, и бебето да са песен, все пак тя е отнесла най-големия товар.Другите около нея са за купона.Нали?   Laughing
Значи, тя като потърпевша има правото да си реши кое как иска да се случи.

# 503
Казвам ти аз, на думи се изхвърлят, ама май са забравили как са се чувствали наистина след първото си раждане..

Уважаема,много избирателно четете .. Laughing

Или е трудно да се допусне,че има хора за които най-близките им не са "тълпа" и са готови,колкото и да са уморени,да споделят радостта,а не да ги карат да чакат..
Все пак..Дете се е родило,не покупка на нова кола..
Цитат на: Какво? =topic=976341.msg34976830#msg34976830 date=1494332244

Как ли пък няма да ги отсвиря,че се лигавят и съм уморена,като знам колко тревоги отнесоха,с какъв трепет чакаха..Със секцио раждах при това..

# 504
  • София
Много еднопосочна човещина. Защо не се очаква такава и към родилката, а само от нея?

# 505
Не знам дали и как чета, ама изхождам от това кой как се чувства в КОМЕНТИРАНИЯ момент.А е неоспорим факт, че родилката се чувства най-зле.Дори раждането, и престоя в болницата, и бебето да са песен, все пак тя е отнесла най-големия товар.Другите около нея са за купона.Нали?   Laughing
Значи, тя като потърпевша има правото да си реши кое как иска да се случи.

Това е и моето мнение.

# 506
  • София

Четейки темата от първия пост на М.Ч. до тук, и аз това си мислех.....с какво това момиче заслужи критиката, особено от Абсурт?!
Не е раждала досега, няма как да знае как ще се чувства в деня на изписването (може бебето да е кротко агънце, а тя да си е отпочинала за няколко дни в родилното, но напълно възможен е и варианта бебето да е ревливо кълбо от нерви, съответно и тя), та защо да не иска да се прибере САМО с бебето и мъжа си у дома, да се настанят, да имат няколко дни/седмици са установят някакъв ред и режим? И когато дойдат бабите да видят бебето, тя да е спокойна и да е преодоляла първоначалните грижи и тревоги?
Сякаш е поискала бабите да подадат официална молба за посещение, така й реагирахте.
А тя всъщност има особено разумно предложение.

За кой ли път да напиша- критиката ми е за нежеланието да дойдат на изписването родителите, да ги изтърпи едни 15 минути, докато ѝ поднесат цветята и се снимат с внучето.
Нищо повече.
И да,  липса на човещина е да вирнеш нос и да не направиш жест към тези, които са те родили и отгледали.
Както съм отбелязала, аз съм от старомодните и чак на 40 дни направих данданията по представянето на бебето.

# 507
  • Бургас
Важното е родилката да не се прави на важна, да не се лигави и да прояви човещина и разбиране към всички. Разбира се, към нея не се очаква същото, да не са длъжни.....
Аз родих супер лесно, без шевове и т.н., все пак малката беше 1750 гр. 2 часа след раждането сядах без проблем, разхождах се и т.н. Съкилийничките ми в стаята не ми повярваха, че съм родила преди 2 часа. Бях в идеална кондиция, чисто физически. Психически - притеснявах се дали детето ми е ок, все пак се роди 2 месеца преди термин. Но така или иначе, нямаше какво да направя по въпроса аз лично, не ми даваха да я храня, да я гушкам и т.н., виждах я за по 20 минути вечер, докато бях в болницата, т.е. 3 дни. След това ме натириха да си ходя и ми казаха да си избера 1 ден в седмицата за свиждане. Вечерта след като ме изписаха ходихме на гости у много близки приятели в София, където и преспахме /изписаха ме късно следобед/ и на другия ден се прибрахме в Бургас.
И пак не съм тръгнала да обяснявам на други жени, че видиш ли, лигавели се и не знам какво си. Абе оставете хората сами да решават те как се чувстват и какво на тях им е ок! То пък бива арогантност и безпардонност, бива, ама се оливате вече. Уж не сме в 19 век, а вече колко страници четем упреци към желанията на снахата и как не уважавала родителите и прочее. Голям зор, голямо нещо. Скоро очаквам такива напъни и за присъствие на зачеването на драгоценното внуче. То навремето чаршафи са вели, та няма да светят ли.... И да, на майките се подигравате, че родили златното яйце, пък за бабите напиращи за златното внуче, нищо не казвате. Нали и те много се радвали ,чакали, притеснявали се..... Също като майката, ама за нея ирония и сарказъм - майка-орлица била, темерут, какво беше там още. Да се чудиш наистина, защо така от зрели жени, уж с претенции. Някой спомена назад нещо за неосъществени мераци, май ще се окаже прав.....

# 508
  • където ми харесва
Какво! Много добре те чета-продължаваш да смяташ, че понеже при теб така, и при другите тоже!
За разлика от теб, аз не смятам нечии, включително и моите родители за някаква си там тълпа, не ми изопачавай думите! Казах, че в онзи момент, последното от което съм имала нужда е тълпа от ХОРА да се навре над голото ми бебе и да ми брои пръстите. Ти си чети каквото ти изнася-готова си за свекърва!

# 509
Много еднопосочна човещина. Защо не се очаква такава и към родилката, а само от нея?

Peace И то при положение, че тя е в най-кофти състояние...Странна нетолерантност се изказва спрямо родилки и то не за пръв път. Много ми е интересно колко биха се изтърсили при току-що излязъл от болница роднина, който е заявил, че иска да се наспи след преживяното. Или това, че има бебе в картинката автоматично означава, че трябва да стискаш зъби за кефа на родата. Два часа - какво толкова. Пък че тия 2 часа за почивка може и лукс да са, голям праз.

Общи условия

Активация на акаунт