С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 847
  • 805
  •   1
Отговори
# 405
Много моля, планът ми вече е изпробван. Като беше бебе Нейна Кифленска Светлост, синът ми заяви, че ще си слага презервативи и на очилата и най-рано на 40 ще има деца. Като потрасна сестричето, той вдигна възрастта на 50. Преди няколко месеца, като я гледаше как кифлее, направо заяви внучета от него да не чакам. Така че, Контеска, има хляб в думите на мъжа ти. Laughing

# 406
Уиш, не ми се вярва да проработи при нас.

Е, успокоихте ме и вие. hahaha

Последна редакция: вт, 09 май 2017, 00:17 от Анонимен

# 407
Е, стига де! Колко му е да хвръкнат до Канада, да видят бебето за час-два и после кой откъде е?  Laughing

# 408
  • където ми харесва
Искам да помоля най-учтиво КАГ и Абсурт да ми отговорят на следния въпрос!
Смятате, че родилката трябва да направи компромис с двата чифта родители, да дойдат на изписването и после кой от къде е. Вие, бихте ли разкарвали своите и мъжовите родители 400км във всяка посока, за 20 минутно даване на букети и снимки с внучето?
Мисля, че това което иска тя е изключително разумно- да дойдат една след друга двете двойки у тях, да поседят два-три дни, да имат възможност да се порадват на бебето, а младите родители малко да са се съвзели. Все пак, вие може и да не помните, но раждането на нов човек не е като ваденето на зъб.
Та, кое му е лицемерното на това момиче? Какво толкова каза и направи, че Абсурт да я залее така с помия?
Защо КАГ веднага се заобяснява че било лигавщина да искаш да се прибереш у дома след изписването само с таткото и бебето?
Вие сте майки, как може да говорите така на бременна жена? Толкова ли сте изплискали легените?

# 409
  • София

Ама да се знае, че ако някога се поддам, свекърви и свекри не ща.  Crossing Arms
Нито на изписвания, ни за гено-подаватели, нито за виждания  hahaha baby_neutral Joy Ама ха!

Ти се навий, пък за другото не мисли! Ако трябва ще завардим летището пиле да не прехвръкне, а пък свекърва до Канада - никакъв шанс Hug

# 410

Ама да се знае, че ако някога се поддам, свекърви и свекри не ща.  Crossing Arms
Нито на изписвания, ни за гено-подаватели, нито за виждания  hahaha baby_neutral Joy Ама ха!

Ти се навий, пък за другото не мисли! Ако трябва ще завардим летището пиле да не прехвръкне, а пък свекърва до Канада - никакъв шанс Hug
Не се лъжа вече така лесно Simple Smile
Почти съм сигурна, че 101% няма да за-искам 2ро дете.

Не я разбирам КАГ какво се е вкопчила в тези ежедневни срещи и гостувания.

Аз нямам търпение детето да поотрасте и да си гледам себе си и мъжа. Въобще няма да държа да ме виждат всеки ден, всяка седмица, да ме карат по доктори, да ме забавляват с живота си и да си запълвам празнотите с внуците. И тайничко се моля да не ме ангажират много с внуци Simple Smile

Ама иначе друго казвам, че да не ме помислят за лоша тъща от сега.. hahaha

# 411
Аз мога да споделя при нас как се стекоха нещата, та да успокоя момичето. Моите родители са в един град, ние с ММ в друг, свекърва ми в трети, където и раждах. В деня на изписването бяхме с ММ, нашите кумци и свекърва ми, която така или иначе си работи в болницата. После аз, ММ и бебето си потеглихме за нашия град. Моите родители дойдоха след 3-4 дни да си видят внучето. С майка се разбрахме по телефона, че е безумие да пътуват 500 км общо за деня, заради едното изписване, като можеха да изчакат до почивните дни и да останат по-дълго с бебето. Иначе в работен ден, трябваше да бързат да се прибират рано рано.  

# 412
Деси ,ама сте говорили как да стане,не да се чудят какво да правят.
Баронесо ,повечето свекърви   говорят като теб да не ги помислят за лоши и  тайно си мислят друго.Е, има изключения...

# 413
Боряна, а не. Аз на щерката съм й казала много добре какво да очаква. Знае ми мнението.

Иначе ако се наложи не само ще й гледам детето, но и хоро ще играя ( да сме живи и здрави само), но предпочитам да не не се налага и да си гостуваме приятно и без ексцесии.  bowuu

Последна редакция: вт, 09 май 2017, 00:18 от Анонимен

# 414
Боряна, естествено, че сме го обсъдили, защото то и не се знаеше кога ще ни изпишат. Можеше и в уречения ден да се променят нещата и да не можем да си тръгнем от болницата. Определено не исках баби поне първия ден у дома. Нямах нито сили, нито нерви за да търпя когото и да било, пък нека съм лигла. Само аз си знам как ми минаха тези 20 дни преди да се приберем у дома.

# 415
  • София
Искам да помоля най-учтиво КАГ и Абсурт да ми отговорят на следния въпрос!
Смятате, че родилката трябва да направи компромис с двата чифта родители, да дойдат на изписването и после кой от къде е. Вие, бихте ли разкарвали своите и мъжовите родители 400км във всяка посока, за 20 минутно даване на букети и снимки с внучето?
Мисля, че това което иска тя е изключително разумно- да дойдат една след друга двете двойки у тях, да поседят два-три дни, да имат възможност да се порадват на бебето, а младите родители малко да са се съвзели. Все пак, вие може и да не помните, но раждането на нов човек не е като ваденето на зъб.
Та, кое му е лицемерното на това момиче? Какво толкова каза и направи, че Абсурт да я залее така с помия?
Защо КАГ веднага се заобяснява че било лигавщина да искаш да се прибереш у дома след изписването само с таткото и бебето?
Вие сте майки, как може да говорите така на бременна жена? Толкова ли сте изплискали легените?

Най учтиво ще ти отговоря.
Не мога дори да си представя, да не обсъдя с родителите ни как да стане виждането на бебето.
Предвид факта, че имаме двустайно жилище, а и двата чифта живеят по на 400 километра.
И при твърдението, че свекърите ме приемат като своя дъщеря.
А, собствените ми родители, също не са дебили.

Само че, тук имаме първи пост, в който снахата не споменава и дума нито за 400- те километра, нито за 2- те стаи.
Тя се втурна в темата с категоричното си нежелание да дойде някой на изписването и съответно, у тях.
Когато ѝ се предлага варианта с 15 минутното присъствие пред родилното и кой откъде е, пак каза, че просто не ще.

И когато казах какво мисля за този тип държание, бях обвинена в злоба, бях квалифицирана кат отхвърлена свекърва и самотна озлобена жена.
Е, съжалявам, ама само заради бушуващи хормони, не мога да правя мили очи на лицемерно същество, което ходи по форумите да търси съвет, а щом не намери единомислие, кълве като дърта свекърва.

# 416
  • при късмета
И на нас изписването се проточи. Трябваше да е по първоначална информация около 8.30ч., а ни изписаха чак към 10.30ч.
За протокола имахме гости и то с мое съгласие. Освен бабата и дядото бяха още хора, семейството на девера, сестрата на мъжа ми и кумувете, че даже и леля ми. Мъжа ми и майка ми си бяха подготвили масата, а мъжа ми и леглото на детето и принадлежностите. От болницата ни изюркаха да слизаме а на бебето тъкмо му беше време да яде и го прибрахме плачещо от глад. Снимки и разни подобни бяха сведени до мининум по тази причина. Аз си нахраних детето, после с баща му го преоблякохме и преобухме, изведохме го за малко да го видят спокойно и си го отнесохме в спалнята. Скарах се на мъжа ми, че е оставил гостите, а той каза, че от тук присъстващите никой не е на гости и ако е спешно ще се самообслужат, ако не е ще чакат. Майка ми и сестра ѝ бяха в стаята в този момент и бебето тъкмо тръгна да се унася. Аз докато се усетя мъжа ми ги беше изкарал, че бебето да спи. То като заспа аз се изкъпах и седнах при гостите.
Бяхме се разбрали с мъжа ми нямах проблем с това, както по принцип нямам проблем с гости, даже напротив.
Но напълно разбирам родилки, които искат всичко да протече по друг начин. Не го считам за лигавщина, а смятам, че с родилката трябва да се съобразяват всички в такъв момент, даже и бащата на бебето. Не е нито каприз, нито лигавщина, а всяка познава себе си и знае как ще се чувства най-добре

# 417
Ехххх КАГ, ама как умееш да ги извърташ нещата. Не се съмнявам кой всъщност е в дъното на твоите неразбирателства със снахата.
А снахата като дойде в новата къща моментално трябва да забрави, че има родители, защото тия от мъжката страна са по-важни, започва да казва майка на непозната до вчера жена, не само това ами трябва и с чувство да го казва. Родната и майка кучета я яли, децата се кръщават само на свекърите и ако посмее да си изрази мнението снахата бива оплювана и е наричана неблагодарница, лигла и за каква се мисли тая дето е родила златното яйце.
Както виждаш отношението е едно и също и от двете страни, ама уж по-възрастните са по опитни и по-мъдри а пък пак изпадат до едно и също  положение.

е
Веселке_Вели, това дето го описваш, може и да го има някъде по твоя край, поради преобладаващото население, поизостанало с около 2 века.

В останалата част от страната, никой не е длъжен да мамосва когото и да е, но представи си, мъжете също биха могли да казват " майко" и "татко" на непознати до вчера, хора.
И Веселке_Вели, в 21- ви век, снахата може да си каже мнението за всичко, не е длъжна да кръсти децата си на свекърите, и никой не забранява да се вижда с майка си, че и мъжът ѝ също.

И Веселке_Вели, най- важното е, че никой не кара насила снахата да дойде в къщата на свекърите. Mr. Green

Пожелавам ти, да прекрачиш в нашия век, че е жалко да тънеш в заблуди и норми от времето на турското робство.

Ох бе Абсурд  hahaha,
добре че си ти да ме светнеш как живее България в 21 век. Всички като ги гледам са едни самостоятелни едни независими. И как имат право да си изберат и местоживеенето и имената на децата. Защото гледам СО не прелива от въпроси по тия теми.
Вземи се освести и се огледай наоколо.

# 418
  • където ми харесва
Абсурт, още в първия си пост, авторката казва, че родителите и на двамата живеят в други градове.
И допълва, че няма нищо против, да дойдат да видят бебето, но след 2-3дни.
Ти направо й изопачи думите.
Значи, ти имаш право да я обидиш и квалифицираш, но щом тя ти отвърна със същото, започна да я наричаш "лицемерно същество" и смяташ, че си в правото си да я обиждаш? На база какво?
Скрит текст:
Чета ви от известно време и най-после събрах смелост да се включа.
Аз съм в почти същото положение като
mandarincheto
Живи и здрави ще ставам майка за първи път.И нашите и родителите на ММ живеят в други градове.Но свекърите са по близо.Разбирам се добре с тях,мога да кажа,че са ме приели като дъщеря.Но въпреки всичко се опасявам,че като се роди първородното внуче(и от двете страни)ще почнат да възникват спорове.Свекърва ми още от първите месеци почна да ме убеждава,че трябва да се пренеса да живея при тях с бебето.Аз многократно казах,че това няма как да стане и последва коментар колко съм била лоша поднесен под формата на майтап.За мен детето трябва да се гледа от родителите.Също не желая гости в деня на изписването.Може да е жестоко и егоистично,но искам ММ сам да ме вземе от болницата,а след 2-3 дни да заповядат и нашите и техните.Не искам също така да се качват снимки на бебето във фейсбук или да се показват на тоя и оня(поне първите месеци).От там ще дойде първият проблем със свекърва ми Simple Smile.

# 419
Оф, остави, Адел, тя Абсурт направо се оля този път. Ама като котка на гърба си не пада, няма да си признае, че е сгрешила.

Общи условия

Активация на акаунт