С какво ви дразнят свекървите- 81

• 78 773
  • 805
  •   1
Отговори
# 315
  • София

Когато не знаеш и/или няма какво да кажеш е по-добре да замълчиш.

newsm10 smile3501

# 316
Репликата на Афродита беше към Таис и мен. Нито ме подразни, нито нарани нежната ми психика, като гледам - и Таис е в добро настроение та искрено се чудя, каква нужда се запълва със заядливост на страничен зрител за объркан цитат на друг потребител, след като на всеки четящ му става ясно кой какво писал. Ама понякога наистина има нужда от малко самоуважение, ако не друго.

А свекървенското хороскопче е забавно. Направо си се представих как търча да обгрижвам и на преклонни години маминото ми, недорасло момченце, че и жена му да ми подражавала... hahaha

Последна редакция: пн, 08 май 2017, 16:49 от luna

# 317

Не, K.A.G. беше определила родилката, която не иска да ù се бъркат старите, като лигла. Трябва да видя коментара ù пак, но мисля, че "лиглата" беше жената на сина ù, а синковецът, разбира се, нямаше вина.

Хайде пак свободни съчинения! Къде съм казвала, че ЛИГЛА  се отнася за снаха ми и какво общо пък има сина ми?! Казах го за тези, които  не искат бабите и дядовците в деня на изписването, а не за последващата помощ. 

# 318
Не, K.A.G. беше определила родилката, която не иска да ù се бъркат старите, като лигла. Трябва да видя коментара ù пак, но мисля, че "лиглата" беше жената на сина ù, а синковецът, разбира се, нямаше вина.

Хайде пак свободни съчинения! Къде съм казвала, че ЛИГЛА  се отнася за снаха ми и какво общо пък има сина ми?! Казах го за тези, които  не искат бабите и дядовците в деня на изписването, а не за последващата помощ.  

Аз затова казах, че пак трябва да ти видя коментара, защото ти беше писала и за двете неща и май ги свързах.

Но все пак да окачествяваш родилката като лигла само защото не иска свекър, свекърва и дори родители да ù се суетят наоколо, звучи нелепо!

# 319
  • Mediterraneo
Внимавайте с "потенциалността", че в наши дни нищо не се знае... Може на проектосвекървата да ѝ доведат зет, а на проектотъщата – снаха.
Затова и бъдещите тъщи бих посъветвала да внимават в темата и да си водят записки, че знае ли се...  Да не се окаже вместо тъща – свекърва. Whistling

Така де! Нали знаете- син да имаш, зет да ти доведе  Mr. Green( съвременна клетва).

# 320
Ей тия свекърви все се правят на неразбрали, все другите им криви, все снахите невъзпитани и. т.н и т.н и т.н.
Нито една не каза,  може би аз не съм права, може би не съм се изразила правилно, някакво съмнение в собствената си личност да изрази, ама не. Свекървата е все в бяло, а снахата все в л.......а.
Да се чуди човек тия възпитани момчета дето са им синове, как все такива невъзпитани момичета си избират. Нещо може би във възпитанието куца ама как да се усъмниш в собствената си бяла персона.

# 321
# 322
Да се чуди човек тия възпитани момчета дето са им синове, как все такива невъзпитани момичета си избират. Нещо може би във възпитанието куца ама как да се усъмниш в собствената си бяла персона.
Това е, защото синовете им са възпитавани от бабите си. Mr. Green

# 323
Това е, защото синовете им са възпитавани от бабите си. Mr. Green
И то не коя да е баба, а майката на мъжа  Laughing

# 324
Весела, аз не смятам, че съм права във всичко, че не съм проявявала неразбиране. Готова съм да се извиня за нанесена обида, ако някой съм засегнала волно или неволно.  Но не мога и да се правя на виновна, да се съгласявам с всичко, само и само да се харесам на някой.  Освен това опонирам, но не изкривявам и не интерпретирам  казаното от моите опоненти.
Може свекървите да не сме съвсем бели, но и много съвременни снахи  се изживяват като велики. Чудела съм се защо. Нямам друг отговор, освен че е  издигане в собствените си очи и понеже няма как да се правят на важни на друго място, където никой не им цепи басма, избиват комплекси със свекъри или родители. Други пък  подражават, което пак си е не много интелектуално поведение.

Последна редакция: пн, 08 май 2017, 18:01 от K.A.G.

# 325
Весела, аз не смятам, че съм права във всичко, че не съм проявявала неразбиране. Готова съм да се извиня за нанесена обида, ако някой съм засегнала волно или неволно.  Но не мога и да се правя на виновна, да се съгласявам с всичко, само и само да се харесам на някой.  Освен това опонирам, но не изкривявам и не интерпретирам  казаното от моите опоненти.
Може свекървите да не сме съвсем бели, но и много съвременни снахи  се изживяват като велики. Чудела съм се защо. Нямам друг отговор, освен че е  издигане в собствените си очи и понеже няма как да се правят на важни на друго място, където никой не им цепи басма, избиват комплекси със свекъри или родители. Други пък  подражават, което пак си е не много интелектуално поведение.
K.A.G., ако една снаха не придаде цялата важност на семейството /на себе си и на на мъжа си - двамата/, което създава със сина нечий, ами ще чака някой външен да й цепи басмата, на кой как му кефне, какво семейство ще има тоя златен синковец, а?  Ами днес ще е свекървата, утре тъщата, вдруги ден някой комшия, комшийка и т.н.  И къде да се чувства "важна"? Там, където влага себе си, ама цялата, за да строи с още един, не с двама, трима или/ дай Боже всекиму голяма фамилия/ - с десетина... Crazy
Друга гледна точка ти давам.

Последна редакция: пн, 08 май 2017, 18:23 от luna

# 326

Хайде пак свободни съчинения! Къде съм казвала, че ЛИГЛА  се отнася за снаха ми и какво общо пък има сина ми?! Казах го за тези, които  не искат бабите и дядовците в деня на изписването, а не за последващата помощ.  

Аз затова казах, че пак трябва да ти видя коментара, защото ти беше писала и за двете неща и май ги свързах.

Но все пак да окачествяваш родилката като лигла само защото не иска свекър, свекърва и дори родители да ù се суетят наоколо, звучи нелепо!
Ако става въпрос за краткото време от два часа непосредствено след изписването на бебето,да,пълна лигавщина си е.
Ако тълпата е пристила с куфарите за месец напред,тогава нещата разбира се са други..
Но за час-два...Лиготия си е..

# 327
Чета ви от известно време и най-после събрах смелост да се включа.
Аз съм в почти същото положение като
mandarincheto
Живи и здрави ще ставам майка за първи път.И нашите и родителите на ММ живеят в други градове.Но свекърите са по близо.Разбирам се добре с тях,мога да кажа,че са ме приели като дъщеря.Но въпреки всичко се опасявам,че като се роди първородното внуче(и от двете страни)ще почнат да възникват спорове.Свекърва ми още от първите месеци почна да ме убеждава,че трябва да се пренеса да живея при тях с бебето.Аз многократно казах,че това няма как да стане и последва коментар колко съм била лоша поднесен под формата на майтап.За мен детето трябва да се гледа от родителите.Също не желая гости в деня на изписването.Може да е жестоко и егоистично,но искам ММ сам да ме вземе от болницата,а след 2-3 дни да заповядат и нашите и техните.Не искам също така да се качват снимки на бебето във фейсбук или да се показват на тоя и оня(поне първите месеци).От там ще дойде първият проблем със свекърва ми Simple Smile.

# 328

Бъдеща , затова споменах "хипотетично".
Защото с кандидитснахата от толкова възпитание и добронамереност , сме в ситуация до момента , като я питам нещо , т я да казва-както ти решиш- Та се замислих при раждане как ще е. newsm78

А, не теб питах, а Афродитка..... Joy

И си мисля, че е несериозно майки на малки момченца да се обясняват как биха се държали като свекърви.
Дъщеря ми, която е майка на 8 годишно момче ми казва: Като си помисля, че ще си намери някоя змия, отсега я намразвам. Mr. Green За протокола, живее отделно от свекъри и е в чудесни отношения с тях.  Свекърва й  не й се бърка за нищо и не са си казали лоша дума.

# 329
Весела, аз не смятам, че съм права във всичко, че не съм проявявала неразбиране. Готова съм да се извиня за нанесена обида, ако някой съм засегнала волно или неволно.  Но не мога и да се правя на виновна, да се съгласявам с всичко, само и само да се харесам на някой.  Освен това опонирам, но не изкривявам и не интерпретирам  казаното от моите опоненти.
Може свекървите да не сме съвсем бели, но и много съвременни снахи  се изживяват като велики. Чудела съм се защо. Нямам друг отговор, освен че е  издигане в собствените си очи и понеже няма как да се правят на важни на друго място, където никой не им цепи басма, избиват комплекси със свекъри или родители. Други пък  подражават, което пак си е не много интелектуално поведение.

Виж КАГ, аз не казвам че си проявила неразбиране, но все пак е добре понякога да се постави човек и в обувките на другия. Не може пък все снахите да са причината за всички скандали в къщата. Големи хора сме, ако не може да кажеш с какво са те засегнали, за какво говорим. Но да се определя някой като лигла и лигавщини, защото не иска да посреща гости след изписването е меко казано невъзпитано. Ами това си е момент  на младите родители, не на бабите и дядовците. И щом младите искат да са сами в този момент е редно да се уважи тяхното желание. Вие сте си го минали този момент, когато са се родили вашите деца сега е наш ред. Спомнете си как сте се чувствали вие като сте станали родители за първи път,  дали навалицата с всички роднини е това което сте искали. Може би сте искали да се изкъпете, да се почуствате у дома а не да търчите след някой и да му гледате кривата физиономия, защото не го удовлетворява вашето поведение. Понякога е по-добре да отстъпиш една крачка назад вместо все да се буташ  и накрая да станеш нежелан.

Общи условия

Активация на акаунт