Чуйте новина голяма - на годинка става Юнчето на мама!

• 63 013
  • 727
  •   1
Отговори
# 450
До кога трябва да се дава АМ?
Според мен поне до 2г.  Peace

# 451
Момичета, бясна съммм!!!!
На консултацията ни казаха че Мити е МНОГО СЛОЖЕН СЛУЧАЙ!СЛОЖЕН!
И знаете ли защо, защото  тежи 8.800кг а ТРЯБВАЛО да бъде 10кг #Cussing out Тези 300грама били ПРЕКАЛЕНО МАЛКО... #Cussing out
С какво съм го хранела , като малумна обяснявах подробно с какви неща по кое време го храня...Та той от 7мия месец седеше прав  и си обикаляше кошарата а от 2 месеца не се спира по цял ден. Как да качи повече ?.. Ното е слаб нито нищо, съвсем нормално дете. Попитах ги да не би децата да трябва да са като по калъп направени случайно, и някаква тъпа таблица ли трябва да спазва...И другата простотия беше , че сополите НЕ пречели на  слагането на ваксина.. ooooh! Естествено отложихме я, никога не бих рискувала здравето на детето си. И ни изпоса за 5ти път капки за нос, че аз аптека мога да отворя....ЕГАТИ..
Сега търся друг лекар, че няма да ми издържат нервите скоро време.
Жорко трети месец ми е 9кг, а последния беше качил 300гр. Никой нищо не ми е казал  Peace Peace

# 452
Понеже последните 3 месеца качва по 300-400грама. Трябвало поне по 700 по тяхната таблица..
Дъщеря ми дори като новородено не е качвала повече от 600 грама, камо ли сега, като швъка нон-стоп и е в средния ръст и тегло за възрастта си. Явно различни таблици гледат педиатрите ни Laughing

Аз кърмя още и не смятам скоро да приключвам. Искам обаче да намаля кърменията и да останат само сутрин и вечер, ама все "от утре" започвам.  Grinning
Хахаха, и аз така, все от утре Laughing Ако ми пречеше толкова, щях да съм спряла дневните, ама явно не ми пречи, щом все отлагам, макар и да не заспива с кърмене.

# 453
  • Русе
Благодаря на всички коментирали за кърменето. Ще я караме така засега, не ми е чак такъв проблем. Поне не ме ползва за залагалка. Нея си я смуче за заспиване. Но все пак и е приятно да си поцока, като котенце е Simple Smile само дето не мърка. И да се надявам, че сама ще спре да се събужда.
Йоана продължава да се сополиви, леко и покашля. Според ЛЛ нямало нищо, да давам сироп, че кашлицата се кърти...
И тя още ходи за ръце, нестабилна е. Явно ще проходи като кака си, тъкмо за морето.
За качването на кг, миналия месец нищо, този 500 гр. Никой нищо не ми казва. Тежка си е, но за мен е нормално бебе или поне и голямата беше така. И сега изглежда по-голяма и тежи колкото седемгодишната си братовчедка Simple Smile Би ме притеснило ако детето изглежда затлъстяло, а не ако е под нормите им.

Последна редакция: сб, 17 юни 2017, 00:05 от Нинив

# 454
Маги, аз давах Коларгол и веднага ни помогна. Изсушава лигавицата и спира теча на сополките. Педи ми беше предписала 2% 2х2 капки на ден за 2-3 дни, но моя позната фармацевтка ми каза, че толкова концентриран разтвор се давал на деца над 2 г и затова поръчах 1% на своя глава и давах два дни-три дни. Като отвориш шишето, трайността на разтвора е 7 дни. Имай предвид, че малкия много ще се дърпа, но трябва добре да поставиш капкомера по-навътре в ноздрата, иначе бързо изтича лекарството. Преди това прочиствах с физиологичен разтвор.
Тази лекарка да я сменяш. Глупости дрънка за теглото. Моята мома още няма осем кила, а младежът наближава девет. Хапват си добре и са пухкавки. Момата има някоя и друга гривничка и сладки тръпчинки на коленцата. Носим размер 9-12 месеца, а от Лидълските дори за 3-6 месеца ни стават. И аз се притеснявах в началото, но осъзнах, че няма смисъл. Всяко дете е различно.
Честит празник на всички пораснали дечица!
Ние още се изправяме по мебелите, а момата вместо крачки започна да прави подскоци и да стъпва шумно с петички, като на ирландски танци. Grinning

# 455
Магика,за свекито мога да говоря мноого Crazyноо от както не живеем врата до врата сме най-добре Peaceнормално е мъжа ти да мълчи,защото тя му е майка,а мама за мъжете и на 100 години е светия граал #2gunfire та от както сме далеч живота ни стана песен. Дано имаш възможност да се отделите.
Маги,по принцип правилото е удвояване на рожденното тегло при навършване на 6месеца и утрояване на рожденното тегло при годинката като минимум,но вие прохождате преди годинката така че се разходва доста енергия. В този случай моето педи препоръчва да давам повече каша,макар че не виждам смисъл да тъпча детето с нишестета. Колкото до сополките защо не пробваш шуслерова терапия със соли? Аз си давам за имунна система 3 и 4 както и преди ваксина по съвет на педи,но тя е и шуслеров терапевт.дано Митко да се оправя бързо Simple Smile

# 456
  • София
Магинка, не бързай да взимаш такива решения. Предполагам, че и на мъжа ти не му е лесно, и е между чука и наковалнята. Не обръщай внимание на приказките на свекърва ти. Поговори си с мъжа ти, обясни му как се чувстваш. Мисли преди всичко за теб и бебето. То си има само теб.
Маги, сменяй лекарката. Това е недопустимо от нейна страна. Бебетата наддават по 700-800 гр първите 3 месеца. След това наддават по 200-300 грама. Simple Smile От момента в който започнат да се въртят започват да качват и малко. Марина последно беше качила само 140 грама, но педиатърката не каза нищо, при това тя беше скромните 7260 Simple Smile

# 457
  • България
Аз пък не съм съгласна,че мъжът трябва да е между чука и наковалнята и да се съобразява с майка си.Ние да не се съобразяваме с майките си!Мъжът и жената живеят заедно и трябва да се разбират един друг.Свекървата да си прави каквото си иска.Мъжът не трябва да се съобразява с нея ,а със жена си Peace
Предполагам никой тук не е зависим от свекърва?
ММ, може да не е идеален в някои отношения,(то кой ли е)но по отношение на майка си е категоричен.
Последно беше станал голям скандал,защото се опитала да каже нещо за мен.Аз съм го проспала  Mr. Green
Той дори не мислеше да ми казва,но се изпусна.

# 458
  • София
Аз пък не съм съгласна,че мъжът трябва да е между чука и наковалнята и да се съобразява с майка си.Ние да не се съобразяваме с майките си!Мъжът и жената живеят заедно и трябва да се разбират един друг.Свекървата да си прави каквото си иска.Мъжът не трябва да се съобразява с нея ,а със жена си Peace
Предполагам никой тук не е зависим от свекърва?
ММ, може да не е идеален в някои отношения,(то кой ли е)но по отношение на майка си е категоричен.
Последно беше станал голям скандал,защото се опитала да каже нещо за мен.Аз съм го проспала  Mr. Green
Той дори не мислеше да ми казва,но се изпусна.
Ирен, моя мъж също застава зад мен и би се скарал с всички, но не всички мъже са такива. Аз съм от щастливките които нямат проблеми със свекървите си, а мъжа ми е винаги на моя страна /дори би се обърнал срещу майка си ако се наложи/. Познавам не малко мъже на по 40 години, които се съобразяват с майките си, а не с жените си.

# 459
За съжаление, много обичах свекърва си, но почина преди 15 години. Беше невероятна жена. Убедена съм обаче, че ако имах проблем с нея, ММ щеше да гледа да не ни събира заедно. Никога нямаше да каже лоша дума за нея пред мен и обратно.
Мога да си представя, ако се обърка да каже нещо лошо за майка ми каква ще ми е реакцията...Не само ще я защитя, ами ще съжали, че си е позволил-нищо, че ми е мъж, и нищо, че го обичам.
Според мен никой от роднините ми няма право да изразява негативното си мнение за хората, които обичам. Към същия принцип се придържам и така ми е добре.

# 460
Милена, ние не живеем заедно, дори напротив на 300км. Но това не пречи да вгорчава живота ми. На празника на малката пред всички на вселослушание е казала, че аз не се грижа за бебето, не вдигна чашата си да ми каже наздраве, врътна глава и не пожела да ме поздрави, защото видиш ли не съм поздравила първо нея... Мъжът ми беше изключителен мъж, мил, грижовен , любящ и т.н. помагаше ми много в домакинството, с малката. Майка му, обаче, започна да му набива в главата, че това не е негова работа, че не е мъж  и пр. Аз също съм на принципа , никой не може да обижда семейството ми, но не бих позволила те да нараняват и обиждат мъжа ми. Когато мъжът създаде семейство, той трябва да се грижи за него и да го закриля, а не да пренебрегва жена си, заради мама, ОТВРАТ!!!
Маги, ние последните 3 месеца почти не качвахме, това беше и една от причините да спра да кърмя. Педиатърката нищо не ми казваше, но можеби сме при най-големия непрофесионалист. Сега е качила около 800гр. Не се притеснявай, ако Мити ти изглежда добре, значи всичко е наред.

# 461
  • България
Леле,магинка,наистина УЖАС!
Как може да има такива майки!
Не си се била грижила за детето, а тя за нейното мисли ли като му прави проблеми в семейството.

# 462
Стига бе, ужас. Много важно какво си мислела някаква изперкала дъртофелница.

# 463
  • Русе
Не знам как се процедира с жени като свекървата на Магинка...Дано не ми се налага да научавам...Това не е нормално, нямат работа да се месят в чужди семейства, да правят такива коментари! Аз си трая и мълча, но в подобна ситуация сигурно бих й казала в очите, че не тя ми гледа детето от 300 км и ако обича да си пази мнението за себе си...Жалко е когато мъжът се поведе по акъла й...
Нас днес ни вали, пък мислехме дс водим дребните на местния мотосъбор... Явно и тази година ще пропуснем, догодина вече може и с преспиване (ако се съберем 4-ма в триместна палатка, или децата ще трябва да са в двуместната Simple Smile )

# 464
  • София
Ако някой от близките ми ми спретне такъв номер като свекървата на Магинка ще съжалява горчиво. Майка ми преди 11 години се опита да направи нещо такова пред наши приятели и до ден днешен го помни. Хванах я в ъгъла и с усмивка на уста ѝ обясних, че следващия път в който си позволи нещо такова ще я изгоня пред всички. Обясних ѝ че следващия път когато мъжа ми реши да я кани, а тя не си е променила мнението да си измисли оправдание да не идва, защото ще съжалява горчиво. Обясних ѝ също така че това е моето дете и
ще го гледам както намеря за добре аз, а не тя и като не ѝ харесва знае къде е нейния апартамент. Понеже ме познава много добре и разбра че не се шегувам. Всеки който ни видя реши че си говорим нещо приятелски. Към днешна дата се съобразява с това което аз кажа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт