Чуйте новина голяма - на годинка става Юнчето на мама!

• 63 011
  • 727
  •   1
Отговори
# 465
maginka7, много неприятно Sad Аз по принцип директно се конфронтирам и елиминирам проблема, понякога човека, направо от живота ми. С това пасивно-агресивно държание (говорене зад гърба, извъртане на глава, демонстративно отбягване) само се трупа напрежение нищо не се постига, а може пък като си поговорите откровено, да си изясните нещата и да я сложиш на мястото ѝ.
Много по-голям проблем е, ако мъжа ти счита, че не е мъжко да си поема своята част от домакинството, но е много мъжко да се държи за полата на мама от 300 км разстояние. Пък дали толкова тя го навива или той просто се вслушва само в това, което на него му се иска... Детето е изпитание за всяка двойка с появата на допънителните отговорности, умората и недоспиването, на някои хора им идва в повече, а майка му не се е полявила точно сега в живота му да му влияе, предполагам.
Желая ти много кураж и дано преодолеете трудностите с твоя човек и да се радвате на детето заедно bouquet Аз често попадам под влияние на нерви и умора и това понякога поставя отношенията ни под голямо напрежение, но засега успяваме да го тушираме и се надявам нещата само да се подобряват занапред, като детето расте. Пък дали ще е така, животът ще покаже.

# 466
А пък се разбирам по-добре със свекърва ми, от колкото с майка ми. Сигурно съм супер рядко изключение.  newsm78

# 467
Не знам как се процедира с жени като свекървата на Магинка...Дано не ми се налага да научавам...Това не е нормално, нямат работа да се месят в чужди семейства, да правят такива коментари! Аз си трая и мълча, но в подобна ситуация сигурно бих й казала в очите, че не тя ми гледа детето от 300 км и ако обича да си пази мнението за себе си...Жалко е когато мъжът се поведе по акъла й...
Нас днес ни вали, пък мислехме дс водим дребните на местния мотосъбор... Явно и тази година ще пропуснем, догодина вече може и с преспиване (ако се съберем 4-ма в триместна палатка, или децата ще трябва да са в двуместната Simple Smile )

Елате на Старозягорските минерални бани на мотосъбора. Ние ще сме там. Simple Smile Края на юли

# 468
За свекървите. Бившата много я обичам. Сигурно,защото беше на 500 км,но така или иначе винаги ми е била подкрепа и само на нея съм ревяла от сина й. Сегашната даже не искам да я коментшрам,но ММ добре си я познава и в това отношение нямаме проблеми. Аз даже се забавлявам с това,че е един етаж под нас,но никога няма да вземе детето и да го разходи,за да си почина или да свърша нещо. Майка ми е на 80 години и като дойде не се спря да извежда Огнян,за да ми помогне по този начин. Тази все нещо я боли,но всеки ден търчи по кафета с други баби,пазарува от далечни (по-ефтини) магазини и мъкне по жегата,но единствено ако сме в двжра излиза да го види. Първо веднага иска да му тикне биба Simple Smile и второ,ако почне сериала и дим да я няма. А даже,след като видя как майка ми се грижи за Огнян,се покрива съвсем. Аз хич не държа на вниманието й и наистина сме го превърнали в майтап,но ... всякакви хора има. Важното е наистина в семейството ви да има разбирателство,другото са външни препратки Grinning .Още като дойдохме да живеем в къщата и директно ми се каза: "вие и двамата вече имате деца,няма баби да помагат,така че нали нямате намерение да..." . Само се прави на щастлива баба от скука,а аз просто не й обръщам внимание. Грабвам си кучето и бебето и беж да ме няма

# 469
Аз пък не съм съгласна,че мъжът трябва да е между чука и наковалнята и да се съобразява с майка си.Ние да не се съобразяваме с майките си!Мъжът и жената живеят заедно и трябва да се разбират един друг.Свекървата да си прави каквото си иска.Мъжът не трябва да се съобразява с нея ,а със жена си Peace
Предполагам никой тук не е зависим от свекърва?
ММ, може да не е идеален в някои отношения,(то кой ли е)но по отношение на майка си е категоричен.
Последно беше станал голям скандал,защото се опитала да каже нещо за мен.Аз съм го проспала  Mr. Green
Той дори не мислеше да ми казва,но се изпусна.
И аз съм на това мнение.  Peace

# 470
 Joy
Не знам как се процедира с жени като свекървата на Магинка...

Аз ще ти кажа - с голямата сопа. ММ ги сряза и вече една година не си говорим с тях . Амин!  Joy

# 471
  • Русе
Ха,ха! Засега аз съм омиротворителят, че моя е един Овен и някой път като се наеме...Пък при нас хората не се месят, помагат с децата...
Хипо, сигурно няма да стигнем до тоя старозагорски събор, даже и без деца навремето обикаляхме по-близките дестинации (Търново, Габрово, Разград), ама знае ли човек Simple Smile  Още малко да порастнат децата и да опитаме да си върнем част от предишния живот.
Ох, Йоана както кашля малко, така пак взе да диша като Дарт Вейдър....Орева света от инхалатора, накрая махнах маската и й дадох да лапне само накрайника, та на него стоя... Страшни вируси и посред лято не изчезват...Голямата до две години не знаеше какво е болест, това дребното все е сополиво, милото...

# 472
  • България
Нинив, и моя е овен,пали от където не очакваш  Laughing Аз пък съм стрелец, та хич ме няма по дипломацията  Joy и става една.....
Добре че трите деца са близнаци за баланс Simple Smile
Инхалатор по същия начин -само накрайника,който се лапа и казваме как прави магарето  Joy И сега като видят кутията ,викат:И-аааа,И-ааа.

# 473
Успокоихте ме че с килограмите всичко е наред. Благодаря ви!
Сега да ви попитам, има ли други мъници , които още се задавят с по-едро пюрирана храна и парченца?
Попарата изобщо не иска да я близне като не е пасирана.. Същото е и с хляба,на накъсани малки парченца яде , но ако му дам цяло парче отхапва голяма част и се задавя. И солетите ги отгризва и пак същата работа..
И белтък как и кога въведохте? За коя ваксина трябваше да е вкаран?
 bouquet

# 474
ММ също е овен Grinning , но пък аз съм водолей и хич не му се връзвам,чак се дразня на дипломатичността си и вечното влизане в положението на всички Simple Smile . Оставям го да си пофучи и в удобен случай разгжваряме за случката и така се оправям с рогатото Simple Smile.
Аз също съм с въпросителна за белтъка. Кога? Мисля,че вече май може. Има страни,в които директно дават цяло яйце... значи не е толкова фатално,ако няма фамилна обремененост.
Огнян яде парченца отдавна,но нещата за отгризване аз му ги чупя,иначе може да си натика цяла кора от хляб в устата. Солети още не съм давала,но вече мисля да го пробвам. С тях,според мен,ще се научи да отхапва. Ще видим

# 475
  • София
Като ви чета и много ви се радвам. Ние с ММ сме скорпиони, сина е Козирог, каката е Стрелец, а малката е Телец. Комбинацията е супер, а купона вечен. Simple Smile
Белтъка  го въведох на годинка, от детската кухня им дават ядене застроено с белтък. Нямахме реакция, а сега се опитвам да и дам белтък, но не го иска ако не е в ядене Simple Smile Знам че за морбили трябва да е захранено детето с белтък, но педи не ни каза нищо.
Марина яде всичко. Няма проблеми с отхапването. Любимото ѝ за ядене са солети и коричка хляб. Давам ѝ и тя си отхапва и дъвче, нищо че има само 4 зъба.

# 476
И моите деца не искаха в началото попара, заради хапките - струваше им се жилава. Но аз бях упорита и сега свикнаха, даже много си я харесват. Имам приятелка, чието дете има същия проблем. Иска всичко пасирано, а вече е на 1,6 г. Майка му разказа, че е направила грешката да й пасира всичко всеки път, дори от кухнята и сега не иска по-едра храна. Според мен, Маги, опитай да бъдеш по-настоятелна. В началото ще се цупи, но няма къде да ходи, иначе ще остане гладен.  Laughing

Солети отдавна давам и вече откахпват и си ги ядат съвсем спокойно. Давам бебешки бисквитки, ябълка, банан, коричка хляб. Малко им е трудно още с ябълката. Момата дъвчеше с венците, като нямаше зъби, така че това няма отношение. Белтъкът го въведохме с кухнята т.е. още на 10 месеца. Отскоро им давам и кашкавал. Забелязвам, че силно застроени манджи не харесват, а аз само спестявам черния пипер за сметка на другите подправки. Ще трябва да ги намаля. Вчера им направих миш-маш от пресни чушки, но им идват твърди, затова пасирам. Каймата също понякога я пасирам, ако е смес с телешка.

Ние с ММ сме огнени и двамата - аз Лъвица, той Стрелец. Обаче цари някаква необяснима хармония. Е, имаме си и ние кавгите понякога, но са рядкост. Майка ми, обаче е Овен и с нея изобщо не можем да мелим брашно заедно.

Последна редакция: нд, 18 юни 2017, 16:58 от KittyCatty

# 477
Хм, и той беше записан 2 семици на кухня и имаше супички, това значи ли , че е въведен newsm78 .
Утре мисля да направя пилешка супа и да я застроя, и се надявам да няма проблеми..
Офф много го измъчва тоя сопол..вече и аз незнам какво да давам, от вчера слагам Коларгол , но днес положението е същото, даже сега докато си ядеше супичката му беше трудно заради нослето Confused
Гризки Слънчо иначе си яде от 2 медеца без проблем, днес опитах да дам бисквитка и чак се потресе и я хвърли, а в млякото и кремчетата си я яде.

# 478
  • Русе
Ирен, и аз съм Стрелец. Децата обаче са Близнаци и Рак.  Laughing
За парченцата в храната - аз май и друг път съм писала. Йоана няма проблем, яде всичко, дъвче, нищо не й пасирам. Но голямата е от тези, трагичните случаи, едро и попарата трябваше да е пасирана...А солети, бисквити, печени филийки и т.н. яде... Още е голям проблем яденето, другата неделя става на 3 години. Вчера с разправии едвам изяде намачканите зеленчуци в супата, пак й се повдигаше. Затова днес й я дадох както си е, тя дроби хляб вътре и взе, че я изяде....Та, не знам дали с настояване ще стане. Опитвала съм да давам парчета, щом е в ядене - не се яде...Тя до скоро не искаше пюретата 12+, можеше да си кара на броколи с пуйка на Бебевита, което е 4+...
Маги, за белтъка зависи от кухнята. В Русе първото меню , от десет месеца е без застройка. Въведи си го ти, за по-сигурно. Ако няма фамилна обремененост не е проблем.

# 479
  • София
Здравейте от Поморие!  Grinning
И нашият рожден ден мина! Направихме го тук в семеен кръг със свекърите и семейството на зълва ми. Тортата беше чудна!!  Heart Eyes Всичко беше много хубаво! Много съм доволна, рожденикът - още повече  Heart Eyes
Ще останем тук известно време. Записала съм го на бургаска кухня, препоръчана ми от Айсчето. Мерси много за препоръката, Айсче, супер е тази кухня! bouquet Изпапква си всичко, както винаги  Joy
Хубави летни дни желая и много усмивки!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт