Чуйте новина голяма - на годинка става Юнчето на мама!

• 62 649
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Нямам време за писане. По цял ден сме на вън, а като сме в нас готвя, чистя и оправям Simple Smile
За детските се подава всяка година. Преди взимах и всеки декември подавах наново всичко /бяха ми до януари/.
Преварена вода давах само на баткото, двете девойки са на Девин изворна.
Не искам да плаша никой, но каката ни беше пристрастена към бибите и сега носи шини за кръстосана захапка. Ортодонтката ни каза че е от това.
Марина редовно като не и се суче, а просто се лигави, така ме хапе, че чак ми разкървави зърното. Скарах ѝ се, а тя така се разплака милата, но все пак не ѝ дадох да суче чак до вечерта. От тогава не ме е хапала. Явно е някакъв период. Simple Smile
Да се похваля малко и на вас. Марина вече ходи сама и то доста стабилно. Като сме на вън ми бута ръката да не я държа Simple Smile Като тръгне да пада търси да се хване, но напоследък успява да запази равновесие. Simple Smile На 15.07 ни е кръщенето и смятам тогава да ѝ направим и прощъпалника. Лошото е че последният който правих беше преди малко повече от 8 години, та сега като идиот търся кое и как се прави Simple Smile

# 541
  • Русе
Голямата не беше пристрастена към биберон, но има моята структура на захапката, половин пръст разстояние между горната и долната челюст, та май и на нея няма да се разминат брекетите. Не че на мен ми помогнаха, макар в един момент да носех двойни... Йоана май не е така, дано има равните зъби на баща си.
И ние сме по цял ден навън, ама по обед лягам с дребните та имам малко време за фейсбук или форум.
Йоана става все по-дълбоко в, но е далече от ходенето. Като гледам като кака си ще проходи сама около морето, август. Та имаме време за прощапулник.
Вода давам и преварена, и изворна. Онзи ден си изпи всичката в жегата навън, та пи и обикновена...

# 542
  • България
Милена,кръстосна и усукана едно и също ли е,че ние сме с усукана.Смучеше пръста като малка,но ортодонтите не могат да кажат дали има връзка.
Браво на Марина за ходенето.Нашите също вече правят стъпки все по уверено,но още не сме за прощъпулник.
Преварена вода почти не съм давала.Нашата е много варовита и като се превари има утайка.Вземаме изворна,но и от чешмата давам.

# 543
Не знам дали има връзка...аз си смучех средния и безименния едновременно до 7-ми клас(няма правописна грешка) и имам най-правилната усмивка от всички в семейството.

# 544
  • България
И ние започнахме да се прибираме на обед,че то голяяяма жега тук два дена.Но те като са свикнали да спят навън и вкъщи много малко спят.Успявам да ги пренеса заспали от количката до креватите и след малко скачат.
После като ги изкарам заспиват навън.
Теодора снощи си легна в 1ч.
Ще видим как ще нагласяме летния график Simple Smile

# 545
  • България
Не знам дали има връзка...аз си смучех средния и безименния едновременно до 7-ми клас(няма правописна грешка) и имам най-правилната усмивка от всички в семейството.
Може би си е до ген.
На нашия татко също ми е усукана захапката.А каката толкова прилича на него,че на един неин портрет,койти баща й и подари за РД,малките казват"тати"  Laughing
Всъщност и трите приличат на баща си  Wink

# 546
  • София
Милена,кръстосна и усукана едно и също ли е,че ние сме с усукана.Смучеше пръста като малка,но ортодонтите не могат да кажат дали има връзка.
Браво на Марина за ходенето.Нашите също вече правят стъпки все по уверено,но още не сме за прощъпулник.
Преварена вода почти не съм давала.Нашата е много варовита и като се превари има утайка.Вземаме изворна,но и от чешмата давам.
Ирен, при каката ни от ляво захапката е нормална, но от дясно е обратна долните зъби са върху горните/. Вече почти се справихме със шини, но я боли като ги носи. Може и до ген да е. Все пак в нашето семейство аз имам най-здравите зъби. За 38 години нямам нито една пломба или някакъв друг проблем. Баткото ни прилича на мен в това отношение Simple Smile

# 547
И ние вече сме на годинка Party голямо тичане беше по жегите днес но организирахме всичко Simple Smile утре ще съберем тесния семеен кръг от най-близките 20тина човека и кръстника и ще се почерпим. Рожденничката днес слуша,изяде си всичко бързо но яде само 3 пъти и си игра. Все още само се изправя и ходи по мебелите и решетката на кошарката си сама,но не може самостоятелно. Аз давам от водата на Бебелан и май след 1,6 год ще минем на розова Девин. Чешмяна не давам,че тук е пълна с варовик.

# 548
Как разбирате за захапката? На мен ми се струва че въпреки бибатА всичко е ок и Йони е с нормална захапка (има вече 8 зъбА.

# 549
  • Русе
Как разбирате за захапката? На мен ми се струва че въпреки бибатА всичко е ок и Йони е с нормална захапка (има вече 8 зъбА.
Честита рожденичка! Здрава и усмихната да расте!
Май е рано да се разбере за захапката, ама при моята ясно се вижда колко се разминава горната с долната челюст. Пък при Йоана май не е така.
Голяма жега стана при нас и двете са с мокри глави, пък ние с баща им взехме да се чудим за едно море преди запазеното август Laughing

# 550
Момичета, до кога мислите да давате преварена вода? Аз се чудя дали вече да не преставам и да му давам само изворна/трапезна?

Никога не съм преварявала вода, ама нито веднъж..  Whistling

# 551
  • София
Честита рожденичка. Да е много здрава и много да ви радва. Simple Smile
За захапката разбрахме като имаше вече всички зъби, преди това нямаше как. А диагнозата кръстосана захапка ни я поставиха чак след като смени първите 4 зъба с постоянни.

# 552
Живо и здраво да расте малкото Сорентче.  Grinning
Преварена вода ще давам, докато пие АМ. Така или иначе в каната винаги има преварена вода, не намирам причина да не му наливам от там.

# 553
Сорента, честота ви рожденничка, да е жива и здрава и да я слушкате! Mr. Green bouquet

Нито веднъж не съм преварявала вода, от начало беше на Бебелан, сега редувам Савина и Девин изворна. Но предпочитам Савината , защото е с по-ниска минерализация, дори и от Бебелан.
Нашия мъник си плюе бибата 1 час след като заспи, посреднощ я търси , наредила съм му 2 в кошарата от двете му страни, като намери някоя да си я сложи сам.
Обаче много се върти вечер,повечето пъти се буди от това , че е забит в някой ъгъл и неможе да се намести..и ппкрай това пие мляко.. А така се зарадвах като спа няколко вечери по цяла нощ.

# 554
Давам вода от кана Брита, а като бързам сипвам от преварената за АМ. Напоследък много пият вода пу-пу. Ние днес бяхме на басейн. Малката много се изкефи и влезе дори на дълбокото с ММ.Веднъж успя да се преобърне и направи салто, но изобщо не се оплака, а младежът се скъса от рев. Страх го е. Очаквах обратното, защото като ги къпем, тя обича по-топла вода, а той по-хладка, но явно няма общо това...

Общи условия

Активация на акаунт