Какво ще кажете за име на момче Вотан ?

• 4 691
  • 49
  •   1
Отговори
# 15
Може да го наричате Тан. Не ми звучи чак толкова странно, и по- странни имена съм чувала.

# 16
По-странно ще е само Котангенс.

# 17
Като се напише имато в Гугъл излизат като резултати за кучето Вотан - някакъв питбул.
Изобщо името не е подходящо за дете.

# 18
  • Най-красивата страна
Авторке,по-важно е дали на теб ти харесва името.Ти ще носиш детето 9 месеца ,ти ще раждаш и после пак теб те чакат безсънни нощи.Името трябва да се харесва и на двамата родители.
На мен лично не ми харесва и не бих си кръстила детето така, дори и таткото да е от скандинавските страни. Crossing Arms

# 19
Аз пък съм с творческо мислене и на мен ми харесва. Относно детската градина и училище - даже най-вероятно ще бъде харесван и разпитван какво е това име, в такива времена живеем, а и явно сме такива хора - чуждопоклонници, щом зучи чуждо, значи е хубаво. Пенчо и Кирчо са много повече обект на присмех. Но смятам, че е важно и майката да харесва името. Ако не й е по сърце - по-добре изберете друго име.

Последна редакция: ср, 03 май 2017, 14:33 от soul81

# 20
http://www.familienlandsitz.com/Votan.htm
Този трябва да е, според гугъл.

Преди години една приятелка беше предложила Кормесий,
семейството на таткото държеше на ханско/ владетелско име.

# 21
  • Sofia
Може и Волтрон да го кръстите.

# 22
Може и Волтрон да го кръстите.
Баш за това се сетих и аз  Laughing

# 23
  • Враца
Ами Водкан?
Може да обича водка, като порасне.  ooooh!

Майтапа настрана, но името  е странно и хич не ми е благозвучно.

# 24
Аз имам познати, които искаха детето да се казва Анаксимандър, но не съм сигурна защо не го записаха така.

# 25
Не съм със смесени чувства. Съвсем определено името не ми харесва. Има толкова грубо и недодялано звучене, че е без значение съдържанието му.

# 26
Освен това на български и изобщо преведено на славянските езици името ще е по-скоро Водан.

# 27
Мен като малка ме учеха, че човекът прави името, а не името - човека. Стига да не изберете нещо цинично, дайте му това име, което харесва на вас двамата, майката и таткото. Не се водете по хорските акъли какво ще кажат хората. Изградете му ценностна система на това дете, да е силен, уверен и балансиран мъж, да има здрави вътрешни устои. Тогава ще му е добре и ще е готов за света, който никак не е ласкав, каквото и име да носиш. Много важно дали им харесва на хората. Стига с тоя данък обществено мнение.

# 28
Като се каже Вотан, се сещам за това:

https://www.youtube.com/watch?v=bG6p8bLdaQU

# 29
Не ми харесва. Дори и при баща чужденец, не бих си кръстила детето така. Ако държите на скандинавско или германско име, изберете някоя по-популярно и общоприето, което да звучи добре и в Бг.

Общи условия

Активация на акаунт