Мартенчета 2017 - тема 2

• 44 879
  • 730
  •   1
Отговори
# 165
  • В чуден свят с четири Слънца
Електра, every me, ние се разхождаме в Южния парк, обикновено сме в горната част към МОЛ Парадайс, има една градинка с пясъчник, люлки и пързалки. С баткото сме, той е почти на 3 г., но не ходи на ясла и си се гледаме. Той не иска без мама да остава никъде, аз пък се страхувам от болестите по детските градини, та интересите ни с дребния се засичат🤓 От септември ще го пробваме пак на градина, беба ще е заякнала, да не й треперим толкова за градинските вируси от брат й. Но засега съм с дребчо навсякъде по разходки, казвам го, за да няма изненадани, ако някой иска да се разхожда с нас. Аз лично избягвам срещи с приятелки с деца, посещаващи ДГрадина, имам горчив опит. И като видя дете в градинска възраст в парка в работно време, то почти винаги в следващата минута ни е накашляло подобаващо...оказва се, че е болно и затова не е на градина. Малко съм параноична, но бебка лежа в болница точно от накашляне от градинче.

Последна редакция: вт, 09 май 2017, 19:01 от mama_galka

# 166
Как заспиват вашите деца сми в леглата?
На мен вече ръцете ми се откачиха от дундуркане. Слагам го и наддава рев. Изтощена съм много

# 167
Как заспиват вашите деца сми в леглата?
На мен вече ръцете ми се откачиха от дундуркане. Слагам го и наддава рев. Изтощена съм много
Много хубав въпрос, ако някой даде съвет ще е добре Grinning С баткото беше така (заспиване на ръце до към 9-10 кг), после започнах да лежа с него на спалнята, докато заспи и го премествах, накрая вече разбираше към 1г.и половина и с много говорене, имаше и рев, започна да заспива сам в стаята (с лампа, без лампа, музикални играчка, приказка и т.н.). Този път искам да си поправя "грешката" навреме. Снощи съм го дундуркала 40-50мин. Нито иска да съм седнала, нито иска той да е легнал сам, нито иска да спи! Че трябва да му подпирам и залъгалката иначе я изпуска Tired Четох по въпроса - мисля да се пробвам да го милвам, да му пусна музика или светещата нощна лампа? Thinking

# 168
Заспива понякога сама, понякога с люлеене, с пеене, галено по главата, със бял шум, ако изляза и я оставя малко да си помрънка също може да заспи. На ръце сме също доста често.

# 169
  • София
При мен обяснението е, че не е кърмен. Не е свикнал да се успокоява така. Отделно много не обича да го носят, но обича да му говорят и да му обръщат внимание. Той в леглото-аз надвесена над него. Това не означава,че не плаче. Даже да ти кажа това е проблем,защото в един момент се оказваш безсилен да го успокоиш. Преди малко заспа в мен, един неуспешен опит да го сложа в креватчето, втория изчаках по-дълбоко да заспи и го оставих барабар с одеялцето. Избягвам да го приспивам в мен, защото помня чудото с голямата ми племенница, уча се от чуждите грешки Laughing
Иначе аз го приспивам като му дам биба в устата, галя го по главичката или носа и следва люлеене на леглото, той има такъв механизъм и се клати. Много често започва да мрънка, тогава включвам въртележката над леглото и излизам от стаята, това е най-често сутрин. Точно тогава заспива сам. Вечерното му заспиване е самостоятелно, баня, ядене и оставяне в легълцето. Стоя в стаята и само подавам биба като я изпусне и мрънка. Загасени са светлините, работи само тихо телевизора. През нощта яде и в повечето случаи веднага си заспива, стига да не преобувам и сменям памперси.

Последна редакция: вт, 09 май 2017, 19:45 от mia1

# 170
  • София
Мама Галка... Sad Направо се разтреперах.. Как може да има такива ужасни хора?! Направо е недопустимо такова отношение, особено към дечицата.. Определено си много силна, поздравления за което. На твое място аз например щях да рухна. Силно вярвам, че в най-скоро време ще се оправят нещата и тези психично болни хора ще си получат заслуженото!  Hug

Аз да ви кажа как се справих със заспиването на бебките. В началото като повечето начинаещи мами си мислех, че най-лесно ще ми е да си ги дундуркаме вкъщи и всичко ще е спокойно... То, че е спокойно, спокойно е , обаче в един момент започваха на всички да ни се откъсват ръцете и сме се дундуркали по един час.. А когато съм сама с двете нали се сещате как няма да имам още един чифт ръце. Simple Smile Та забелязах, че за бебетата е най-спокойно, ако усещат близостта и "аромата" на майката. И направих следното- когато ги слагам да спят, гушкаме се малко, говоря си им, и при поставянето в леглото слагам плътно до тях горната дреха, с която съм била до тогава. И сега при заспиване положението е мирно и тихо. Simple Smile Хитро е доста.

# 171
Вярно е много хитро  Joy

# 172
Така е и аз ще го пробвам Grinning А как ги слагате да спят? Моя спи само по корем. Отначало ми беше много притеснено, но виждам, че така му е най-удобно, сам си върти главата наляво и надясно и съм по-спокойна. По гръб може ли да ги оставяме да спят? На страни е напълно невъзможно при нас, издържа 2 мин.

# 173
  • София
Аз продължавам да го подпирам и да го слагат на една страна, но той вече е достатъчно голям и се мести. Спи по гръб, главата на една страна, с вдигнати ръце.

# 174
За преспиването, когато сме вкъщи се кърмим основно легнали и така в един момент той сам пуска гърдата и си спинка, през деня хич не го местя в неговото легло. Когато сме навън се кърмим, когато и където дойде(признавам днес кърмих в ресторант, е вярно, че в един ъгъл и покрит, но преди дни ако някой го беше казал това , че и в ресторант ще се кърмим щях да го линчувам, та ето , че ни се случи). Та след кърмене навън , слагам го в количката и пускам бял шум, свалих си направо приложение , а не от ютуб. Единствено вечер при коликите, преди баня стигаме до дундуркане, за да заспи.

# 175
  • София
И Марти спи по корем, иначе няма заспиване, особено ако е часа на коликите. Заспива по гръб, ако мнооого му се спи. Все се чудя дали не му е гадно с пълно стомахче по корем ...

За Борисовата да споделя - онзи ден реших да ида до офиса в мол Сердика и хванах метрото до Софийския, макар че имам автобус, който ме стоварва точно отпред, но ме е страх с количката. Както и да е, Марти не хареса пътуването, а като стигнахме - изненада, няма асансьор. Седя аз като в небрано лозе и не знам какво да правя, на ескалатор не знам как да се кача, а и не бих рискувала. Поогледах се, видях един мъж два метра и го помолих за помощ, хамалска работа. От страната на езерото има релси за количката, обаче са много стълби, ужас, но поне винаги ми предлагат помощ. След като се бях препотила сто пъти от влачене и объркване, трябваше да мина още един подлез поради недоглеждане и асансьора беше като нещо, което не бива да е в движение.

Та така с моето ходене до офиса... В подлеза бях по- дълго отколкото до мола пеша.

# 176
Мама Галка, аз се разхождам в цялата горна част на парка, така че твоята площадка ми е супер. Ще ти пиша на лични Simple Smile

Моето момче в повечето случаи си го дундуркам докато заспи. Понякога обаче не заспива бързо на последното хранене към 21ч и го оставям в креватчето, за да вечеряме и ние. В повечето случаи е кротък и си заспива. Ако се разплаче има някаква причина - я коремче, я не си е доял, а снощи пък имаше авария Laughing През деня като е буден не го оставям в креватчето сам, а си играем, докато не му се доспи. То какво да прави милото в този студен креват само ако не му се спи. Занимаваме си се нещо. В единични случаи ако трябва да свърша нещо го оставям и понякога като отида да го взема пак той си е заспал сам. Така или иначе не бих го оставила да заспива сам ако плаче там. Взимам си го и си го гушкам.

От тези подлези с коловозите направо съм в ужас. Толкова са стръмни, никога не бих качила количката на тях. Ами ако я изпусна? Ако се спъна аз? Когато отивам някъде и трябва да мина през подлез много мъдря, докато се сетя има ли наклон за количка или е с коловози. Ако няма наклон или не мога да си спомня направо мисля друг маршрут, ако ще да стане двоен и троен пътя. Няма как да съм сигурна, че ще се намери кой да ми помогне и си обикалям улиците и булевардите като гламава Crazy

# 177
  • София
Момичета, днес минаха имунизациите-Хексацима и Синфлорикс. Поплака малко само веднага след слагането-2-3 минутки, после бързо се успокои. Дадох му да суче още в стаичката за ДК, успокои се и заспа. Сега спинка, буди се за кратко да хапне но гледам че май го стяга коремче. Давам Био амика, за да успокои коремчето. Гушкам го и ще го гушкам цял ден и вечер, за да  е спокоен, и без това друга работа нямам  Whistling нагласила съм термометър до мен, сложихме Кулпач и на двете краченца. Добро детенце имам  Heart Eyes Снощи май се понаспах- спах 4+2+1 часа, това си е върха!  Crazy Иначе е 5900, 57.5 см, голям мъж  Heart Eyes

# 178
Здравейте  bouquet
Зайче, като спомена ваксини, искам да кажа какво ни даде нашата педиатърка за лесно понасяне на ваксините. Комбинация от шуслерови соли номера 2, 3 и 4. Не знам дали има още мами като мен, които не са стигнали до там, може да ви е полезно и дай Боже има ефект.
3 дни преди ваксината по три таблетки от номер 2 и номер 3; в деня на ваксината по три таблетки от номера 2 , 3 и 4 и три дни след ваксината три таблетки от номера 2 и 4, както и лепенка Кул Пач на мястото на ваксината. Дано ги понесат леко.  baby_neutral
Имам и още един въпрос, но от разговори за ваксината забравих да питам педиатрката и сега ми е неудобно пак да звънна. Малкия има запек (май). Не съм сигурна дали е така. Не е акал от онзи ден вечерта, само днес сутринта имаше едно малко оранжево петънце, но пак е нищо. Иначе цял ден пръцка, ръмжи и се мъчи, но памперсите са празни.  Sad възможно ли е заради пълното стомахче да връща храна? След всяко хранене връща, даже и час след ядене пак връща. Ядох сливи и круши, но помогнах само на себе си така  hahaha мисля да слагам термометърче довечера. С какво да го намажа?
Благодаря ви предварително за отговорите!  bouquet  Heart Eyes

# 179
  • София
Супер, Зайче, голям мъж имаш вярно.  Simple Smile

Да похваля с килограмите и моите девойки от вчерашната консултацията:
Елиза е 5700, 54 см. (+ 2,100 кг и 4 см от раждането)
Калия е 5620, 54 см. (+ 2,180 кг и 4см)
Само на кърма са, което е супер. Педи ни съветва от днес нататък да храня на поискване, а не по часовник. И такам. Simple Smile Доволна съм!!  Heart Eyes
Малко се притесних (както и миналия път) след измерването, че май на дължина не дърпат достатъчно, миньонките те... обаче педиатърката казва, че сме супер. Вероятно ако беше проблем щеше да ни каже да предприемем някакви мерки.

Маги, аз си спомням, че като ходих на училище за родители ни бяха казвали, че за запек помагат много 3 неща:
1) Нежно масажиране с бебешкото олио, което използвате по коремчето по посока на часовниковата стрелка
2) Каране на "колело" с крачетата на бебчо
3) Даване на преварена водичка между храненията.

Дано нещо помогне и бързо да минава!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт