Мартенчета 2017 - тема 2

• 44 880
  • 730
  •   1
Отговори
# 225
Ако имаш термобокс два часа.

# 226
Ако имаш термобокс два часа.

мерси, тя пък взе,че си се събуди Grinning Laughing

# 227
Момичета, снощи цедях едната гърда в 3часа, че неше много пълна, сложих шишето в хладилника, взех го за един час сега навън , че помислих, че ще потрябва, сега го пратих пак в хладилника, че не се наложи да го ползвам. Мога ли да го замръзя в плик или да го хвърлям, как мислите  newsm78

# 228
По принцип веднъж извадено не трябва да се връща обратно в хладилника. Най-добре го ползвай сега ако е възможно.

# 229
  • София
Жеран, кърмата може да се съхранява 6-8 Часа на стайна т, АМ може до 1 час.
Ще пробвам подпирането с навито одеяло, купих и възглавница за подпиране на гръб и корем на Sevibebe обаче засега реве на нея - иска да се обърне по гръб.

Маги, аз имам около 20 запечатани, какво ти трябва?

# 230
Пепита, благодаря  Heart Eyes
Трябват ми двете женски смърфчета, котката, смърф готвач, златен смърф, смърф с очила, художник, лакомник и един с нещо като цвете на главата.

# 231
  • София
Маги, имам само един смърф, сек да го видя какъв модел е- хмм с с бяла шапка, може ли да е смърф готвач?  пиши ми на лични ако искаш да ти пратя снимка, иначе аз съм в София.

П.с. току що разгледах снимка на смърфовете и огледах нашият, готвач е!

Последна редакция: пт, 12 май 2017, 12:39 от WhiteWabbit

# 232
  • София
но не бива да стои повече от час и нещо доколкото знам в коша за кола.

За шезлонга съм съгласна, че не е хубаво да прекарва в него с часове, но за столчето за първи път чувам. Нали за столчето за кола говорим? Simple Smile Аз често излизам със стола на разходка, защото е много лек, за разлика от зимния кош. Отделно имаме иначе монтиран в колата стол, който не става за количката (ама как го обясних)
Лятото ще пътуваме до Гърция ( той тогава ще и по-голям) и пътят не е малко.

# 233
Нашата педиатърка каза, че може да стои кърмата до 3 часа в хладилник (не в камерата, а на гърба на хладилника) и веднъж извади ли се трябва да се ползва веднага или се изхвърля. Не бива да се връща в хладилника да се охлажда/замразява отново. Всеки си преценява, но аз не бих го направила.

В столче за кола като стои бебето трябва да се вади на всеки час да "почива" от позата в него.

А смърфове запечатани имам едно чекмедже. Ако остане някой несъбран свиркайте да ги отварям.

# 234
Ще я изхвърля кърмата. Благодаря за съветите.
   Бяхме на ортопед всичко е наред, то всъщност само таза гледаха на ехограф(заради моята луксация) и после бяхме на ваксини , две сложиха, майката много емоционална(разбирайте аз) . Надявам се, че всичко ще е наред. Ваксините ни ги сложиха в момента, когато сучеше малчо, при вас така ли ги слагат? Било по - добре за детето и от скоро така процедирали иначе в легнало състояние ги слагали до сега.
 За 17 дни сме качили 630гр казаха ни много добре и вече сме 60см(но не на изцялонизпънато краче уточниха, той си се роди и дълъг де 53, така че и 7см са добре за два месеца.)  Във вашите картони има ли диаграми, в които с точки записват всеки месец размерите, това не го бях забелязвала, та там на кг сме по зелената диаграма, по височина и по размер на глава в оранжевата, очевидна казаха ще върви по - висок.
 Момичета, сега пък друго ме разтревожи, обърнаха му повече внимание на главичката, той още като се роди му беше леко издължена назад, мериха я освен с метър с едно специално по диаметър през ушенцата и откъм челота назад и казаха , че е на горната граница, но за сега е наред. Попитах какво ще правим ако мине границата, казаха не се притеснявай не го мисли за сега  Tired  тук съм виждала мънички детенца с едни като каски шарени, не знам за какво се ползват, но първо с това го свързах...
Извинявам се за дългия пост, ама Мара подробната всичко иска да сподели...

# 235
На моя като му слагаха беше полуседнал в скута ми.
А това за главичката за пръв път го чувам newsm78
Екстра е на височина, моят порастна с 10см за два месеца.

# 236
За два месеца е наддал почти 3кг и 10см ( само на кърма е), Педи се шегува че трябва да му правим антицелулитна програма. Каза че си е добре и че не можем да му сложим ограничител на цицата  hahaha само му увеличи капките Вит Д. И започваме закалителните процедури, а след месец и плуване. Така вървеше и баткото, и така процедирахме и при него. До годинката беше шишав и тогава проходи и си влезе в норма.

# 237
  • София
И аз мисля другия месец да го заведа на плуване. Аз тъкмо започнах да ходя и забременях, опитах и бременна, но се наложи да прекъсна заради болничен.

Сега обиколихме баби и дядовци и събрахме дарения хаха, та следващата ни покупка са многократни пелени, та да видим как ще е с тях, надявам се да е доволен Simple Smile

# 238
  • София
Пепита, благодаря  Heart Eyes
Трябват ми двете женски смърфчета, котката, смърф готвач, златен смърф, смърф с очила, художник, лакомник и един с нещо като цвете на главата.
Мисля че имам 1 женска -Смърфурията, готвач, златен-крал, смърф с очила, смърф с цвете на шапката. Пиши на лични да ти пратя снимка и как да ти ги изпратя.

# 239
Нашата педиатърка каза, че може да стои кърмата до 3 часа в хладилник (не в камерата, а на гърба на хладилника)

Е, как 3 часа, Електра Grinning Или си се объркала, или твоята педи да си погледне записките. 5 дена едва ли бих я съхранявала в хладилник, но 24-48 часа - без проблем!
Жеран, дано не си си изхвърлила безценната течност. За 1 час навън, едва ли толкова се е стоплила и после развалила Wink
Ето един цитат как се съхраняв кърма от аптамил клуб:
Изцедената кърма, съхранена в затворен контейнер на стайна температура, е безопасна в рамките на 8 часа след изцеждането.
Изцедената кърма може да бъде съхранявана в хладилник за пероид от 3-5 дни.
Кърмата може да бъде съхранявана въвфризер за период от 3 месеца, а във фризер типракла - 6 месеца (проверете упътванията на вашия фризер).

Общи условия

Активация на акаунт