Мартенчета 2017 - тема 2

• 44 879
  • 730
  •   1
Отговори
# 210
Моите спят на където си поискат, обикновено по гръб и главата на една страна, вече изобщо не мога да ги накарам да спят наляво или надясно. Слагам настрани и след малко вече са по гръб.

# 211

не трябва матрака да е под наклон 30 градуса, трябва да го въртим да спи настрани ляво и дясно по равно.

Нашият матрак още е леко надигнат, значи да го сваляме вече. Момичета, вашите как са?

Аз още я слагам наляво и надясно, но сутрин я намирам по гръб.

# 212
  • София

Тезо,които сте на АМ по колко мл давате на бебоците? Ние вчера станахме на 2м и 110мл са й малко и понякога правя по още 30-40мл.

Ние даваме по 120 мл., на кутията пише 130 мл. Нашето педи ни обясни схемата за АМ. Първият месец 100 - 110 мл., в зависимост от броя на храненията 6 или 7, вторият 6 хранения по 120 мл., третият 6 хранения по 130 мл. и т.н.
Нашата девойка за втория месец е качила 950 г, което е напълно нормално. Педито каза, че нормално трябва да наддават между 800 и килограм на месец. От това, което четох, следващите месеци наддават по-малко.

# 213
Моята спи само по гръб, и си върти главата наляво и надясно.
Ядем и ние по 120 мл, след 10 дена ще станем на два месеца.
Предстоят ни и на нас ваксини.
Излизаме на разходки и е много приятно.
Сега спи в количката от както сме се прибрали.
Периода до вечерното хранене и баня, пак ще се повтаря, ме изцежда психически.

# 214
  • София
Обаче егати разностранните мнения на лекари, за се чуди човек кой е прав.Да се пие вода или не, да се забелва пишката или не, да се повдига матрака или не, да се дава превантивно Панадол или не при ваксина, да се бият накуп ваксините или не . Това само на първо четене, ако се замисля със сигурност ще изскочат още различия.
И нашия матрак е леко надигнат, нямам намерение да го свалям и без това чат-пат се дави.

# 215
Здравейте! Ние днес минахме ДК и педито малко ни се накара. Малката е 4900 и е качила за 1м 1100кг на АМ.

Не мога да повярвам, че ти се е скарала! Много добре си е наддало детето, да не говорим, че и на кг. не е много... Моя син на 2м. е 6кг на смесено хранене. Твоята педи сигурно щеше да ни сложи на диета Grinning И наддаде 1,800кг за месец (да, това е много. Мисля, че просто си навакса малкото изоставане от 1я месец, когато беше само на кърма). Някой път варира с мл. (нали е на смесено хранене и не съм 100% сигурна), но  са около 120мл., 7 хранения.
Как да ги направя 6 хранения, момичета? Виждам тука бебчета, които ядат по 5-6 пъти? Thinking През деня яде през 3 часа, нощем - 1 път към 3-4-5ч. после малко към 7-8ч. и си почва пак 10-13-16-19-22ч.

# 216
Не се старай да ги правиш.6.То само ще си покаже когато е готово детенцето.Аз така смятам.

# 217
  • София
Храненията при нас намаляха с увеличаване на количеството мляко и увеличаване на интервала между самите хранения. Това го направихме едновременно.

# 218
  • София
Да поясня за ортопеда. Като му казах че матрака ни е повдигнат - "Защо е повдигнат? Той повръща ли? (Не, но може да се случи.) 30 градуса е много, той ще се плъзга надолу. Сложете му играчка да го дразни и да се обръща на ляво".  Shocked
На шезлонг да не спи защото не му е укрепнал гръбнака още.
И понеже бебето се разплака и аз се опитвах да го успокоя като му говорех тихо - "Това първо дете ли ви е? Бебе се успикоява като му се говори монотонно и високо, от ниския регистър изпада в паника" Някоя опитна мама да каже?
Изпрати ни в съседния кабинет на кинезитерапевт защото бебето спи по гръб с глава на дясно или обърнат на дясно и мускула от тази страна е по стегнат. Днес ще видим какво ще ни кажат в кабинета.
Някой да посъветва как да се накара бебе да спина определена страна моля?  Confused

# 219
  • София
Ти като го сложиш на една страна ,то само ли се обръща?
Ще ти кажа как да пробваш, при нас работи. Навиваше едно одеяло, но не малко, пак бебешко, но достатъчно голямо, за да му подпре гърба.Слагаш го на една страна, с подпрян леко гръб, слагаш отгоре завивката, може да я подпъхнеш между него и одеялото, така няма да мърда и ще стои плътно. При нас този начин действа . Видях, че така правят в родилния дом.

Последна редакция: пт, 12 май 2017, 06:44 от mia1

# 220
Да,това с одеалото или тънка пелена го правя откакто я докарахме в къщи.Акушерката,която ни посети ми го показа.И сменям страните всеки път.Само че тя от седмица и повече се обръща накъдето си иска и го махнах одеалото.Вече са големи и не стоят с него да ги подпира.И моята почна по гръб с главата на едн страна(към мен да гледа и на др.не иска).
Не можеш да го накараш,как ще стане?
Нашия матрак е на степен две,хич не знам на колко градуса е.И не е повдигнат, а си е равно положение.И в шезлонг  спи и в кошчето,но не бива да стои повече от час и нещо доколкото знам в коша за кола.
Това за високото говорене е вярно,поне според книгите😊

# 221
А пък аз не знам по колко пъти на ден яде моето зверче Mr. Green По колкото поиска - толкова.
И това за матрака го чувам за пръв път. Аз просто гледам главата му да е настрани, ако върне/повърне да изтече настрани, а не в устата.
Страните на леглото се сменят първо, за да му се оформи еднаква главата и второ - нещо неврологично беше, на една лекция за масаж и гимнастика обясниха, но не помня точно какво hahaha
Шушенцето обаче си има любима страна и както и да го сложа като мине в леката фаза на съня си се обръща на нея. Завитото одеало помагаше само като беше две кила. После почна да го мести и го оставих да спи както си иска, стига да му е настрани главата.

# 222
Добро утро bouquet
Извинете за въпроса, но на някой да му се намират стикита от лидл за размяна  hahaha

# 223
Да попитам, че не знам-АМ-то колко време след приготвяне може да се даде?Защото тъкмо й приготвих, тя пък заспа и не искам да я будя.

# 224
Аз знам до час максимум. Бях чела на сайта на Хип до 30 мин. Навсякъде различно пишат.

Общи условия

Активация на акаунт