Мартенчета 2017 - тема 2

• 44 879
  • 730
  •   1
Отговори
# 195
Момичета след болничния, който издават от родилното при раждането после кой издава следващия. Болничния ми е до понеделник и не знам къде трябва да ида за нов. Изобщо с тези грижи по бебето бях забравила да следя до кога е болничния. Добре че мъжа ми ме подсети.

Болничния се издава от педиатъра

# 196
Следващия е от педиатъра на бебето, и трябва да си носиш картона или копия на всички стари болнични. Важни са датата на раждане и датата на термин, защото те си правят някакви специални сметки. Например моя от педиатър излезна 54 дни.
Клизмата я имах от Шейново - казва се Мелилакс. Има я в аптеките. Много лесно се слага и малкия въобще не е плакал.

# 197
  • София
Ужасно е без топла вода, на магия се изкъпах, докато шушона придремваше.

Ние другия месец от 7-ми юни няма да имаме. Доста ще е тегаво и дълго, което е по-лошото. Нямаме бойлер и даже вече ми се въртят варианти да отида на фитнес, само заради душовете.  Laughing
ММ предложи да заминем, но няма как, понеже сме на втора ваксина за малкия тогава някъде.

# 198
  • София
И аз съм на бързовар, голям, чак се учудих, че толкова бързо загря водата. То хубаво загря, но детето не беше заспало.
Ние имаме алтернатива на водата, но само при мисълта да сменям квартала и ми става лошо. По този случай мъжът ми се цупи, пък аз се правя, че не забелязвам.   Wink

# 199
  • София
Панадол се дава при температура от 38 градуса. При по-ниска организъма е хубаво сам да се справя. Могат да се слагат кърпи с оцет и хладка вода или белтък.
След ваксината нашият педиатър ни изписа само калцикум глюконикум 2 пъти по 1/3 от ампула, но малката вдигна 38 градуса и дадох панадол.
Цяла нощ температурата беше играеше 37,6 - 36,7, на сутринта всичко беше вече наред.

Последният болничен, издаван от педиатъра е изравнителен от предходните два, т.е общо имаме право на 135 дни. Не използваните дни от първия се дават с този.

# 200
  • София
и аз да потвърдя, от педиатър се издава болничния след болницата, изчислява си някакви остатъци, на мен ми искаше само копия от последния болничен. Като отидох да го занеса във фирмата директно ми дадоха да попълня декларациите за майчинството за да не се разхождам пак.
Снощи давах панадол на темп около 37.8, много бързо се покачи. Тази сутрин пак имаше 37.2-3-4, не съм давала нищо, само смених кулпач-овете. Даже мисля да го изведа малко и да напазарувам.

# 201
Здравейте! Ние днес минахме ДК и педито малко ни се накара. Малката е 4900 и е качила за 1м 1100кг на АМ. Педиатърката каза,че е качила много за този период. Иначе не плака много заради ваксината. Като я гушнах и спря даже се усмихваше.
Тезо,които сте на АМ по колко мл давате на бебоците? Ние вчера станахме на 2м и 110мл са й малко и понякога правя по още 30-40мл.

Последна редакция: чт, 11 май 2017, 15:23 от Elisaveta Deleva

# 202
Аз правя по 120мл, но яде по 90-100-110. Зависи колко е гладно. В повече правя, за да не бягам да доправям и да започне да се дразни и пищи.
Не е качил много, моя през първия месец беше качил 1100 грама. Според мен, нещо е трябвало да ти каже. Не се притеснявай много си е добре бебока.
Ние нямаме и два месеца, а сме 5500 грама. Докъто отидем на втората консултация ще заковем 6

# 203
Зайче, колко често се сменят лепенките Кул Пач?

# 204
Аз давам по 130 АМ, по толкова ни каза педито. Между другото ги храня по 5 пъти в денонощието. Педи каза по 6, но при положение, че на 5 хранения по 120 мл предишния месец бяха качили по 1100 кг, реших да не увеличавам. Иначе на 2 месеца тежаха по 4500 и 4700. Ще видим на следващата консултация какви съм ги свършила  Laughing. Ние още не сме били ваксини, защото са родени месец по-рано. И аз като всички малко се притеснявам как ще го понесат.

# 205
Когато давам Ам, (а това е само веднъж на ден) й правя по 120 мл, но не винаги ги изпива, даже почти никога-от 80 до 100.
Всеки път различно яде. Като я кърмя вече не я и меря, колкото иска толкова яде. Ако заспи бързо или я мързи и яде бавничко, изцеждам и додавам.
Ние сме 4 кг, на фона на това, което съобщавате вие-мъници сме направо, още нямаме два месеца по около 800 гр и повече наддава, което  си е нормално,спорде педито идеално и като по учебник.
 Но децата на АМ наддават повече.Още сме си на 6-7 хранения, понякога пропуска нощно, др.път не-два пъти през нощта си яде,но от 9 до 03 има пауза.

# 206
  • София
Ние бяхме на преглед при ортопед др Кацаров и хич не съм очарована. Подръпна ръцете и краката за 1 мин, погледна на ехограф тазобедрените стави за няколко секунди - 40 лв , и ми отговори с половин изречение на трите въпроса ...  newsm78
Не трябва да спи в шезлонга, не трябва матрака да е под наклон 30 градуса, трябва да го въртим да спи настрани ляво и дясно по равно.

# 207
Ние бяхме на преглед при ортопед др Кацаров и хич не съм очарована. Подръпна ръцете и краката за 1 мин, погледна на ехограф тазобедрените стави за няколко секунди - 40 лв , и ми отговори с половин изречение на трите въпроса ...  newsm78
Не трябва да спи в шезлонга, не трябва матрака да е под наклон 30 градуса, трябва да го въртим да спи настрани ляво и дясно по равно.

Аз записах час при д-р Венелин Алексиев, по препоръка на приятелка, много доволни са останали, бил много любезен, отзивчив  и внимателен и много обяснявал.Обаче има часове чак от 29 май.
То хубаво настрани, още от самото начало само така я слагаме, но тя се се върти вече накъдето си иска.
В шезлогна спи по 1 час най-много.

# 208
  • София
кулпач педито ми каза да сменям  на 5 часа. Peace

# 209
Давате ли чай от лайка и по колко мл?
Днес купих и му направих 100 мл.

Общи условия

Активация на акаунт