По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 15

• 82 290
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Лекарят каза, че по такъв резултат не може да назначи лечение. Т3 и Т4 не показваха, че ТСХ може да е толкова високо.За това правих в друга лаборатория. Единият ден тсх беше 15 след един ден беше 5. Няма как да стане таз иработа, а т3 и т4 да са приблизително същите.

Последна редакция: чт, 15 юни 2017, 18:52 от Анонимен

# 376
  • София
Лекарят каза, че по такъв резултат не може да назначи лечение Т3 и Т4 непоказваха, че ТСХ може да е толкова високо.За това правих в друга лаборатория.
Аз не мога са разбера как така се допускат такива грешки? Та това е толкова опасно!!!

# 377
Повечето специалисти препоръчват Бодимед (не коментирам, че сигурно получават допълнителни бонуси за пренасочване на пациенти), но заедно с Цибалаб са най-надеждните лаборатории. На другите нямам доверие, освен тези към болниците.

# 378
Вероятно е така, но понякога решаваме да спестим някой лев, а после става по-лошо защото се налага контролно изследване. Аз само тсх следя в Бодимед, за други неща търся алтернативи. Примерно едно чхг според мен и в по-евтина лаборатория ще отчете правилно.

# 379
  • София
Аз имам същия проблем-в едната лаборатория тсх 3.00 а в друга 3.83 и това в един ден,първо пуснах в едната и 30 мин по-късно в другата.Сега края на месеца като пускам контрола ще отида в София зад Майчин дом ,Начев ми препоръча като каза,че там може да се вярва на резултатите.Ако някой знае как се казва лабораторията нека пише,че той ми написа ,но сега нищо немога да разчета.
Лабораторията се казва Пролабор и се намира отстрани на Майчин дом. Сайта им е prolabor.bg. Мен там ме изпрати да направя контрола на пролактин, който в Бодимед изкараха много висок. В пролабор беше пак висок, но в границите, а не 2 пъти над горна граница. Доста дълго време там си пусках изследванията. Когато бях бременна в бодимед ги правех.

# 380
  • София
Момичета, това че на вас не ви харесват резултатите от дадено изследване, не означава,че лабораторията е направила грешка, бъдете малко по-обективни. И на мен ми се иска 4те нули миналата година на ЧХГ да бяха лабораторни грешки, ама са си верни. Еле пък пролактина е толкова динамичен, че в два поредни дни стойности дори и в една лаборатория могат да са доста различни.

# 381
  Peace и аз това исках да кажа, че резултатите понякога излизат така,  но без да има някаква грешка от страна на лабораторията или поне не е волна грешка. Особенно пък за Пролактина  Rolling Eyes

За ТСХ е странно, но въпреки това тези лаборатории, които дават случайни резултати, по скоро биха изкарали резултати в средните граници, а не някакви космически стойности.

Това което съм чула като слухове в тези среди е че са хванали лаборатории да дават резултати без да правят изследване (в средните граници) и при изследванията на урина ако пациента има оплакване да изкарват винаги положителен резултат за наличие на бактерии. Второто по скоро от страх да не им се изплъзне нещо и после да ги съдят.

# 382
Да де, но те в лабораторията как ще зная дали човек има оплаквания или не, за да напишат на изследването? Малко странно или то щом носиш урина, значи имаш оплакване Simple Smile

# 383
 Момичета, правите ли някакви диети между опитите за подобряване на яйцекл.? Колебая се между 90 дневната или протеиновата. Опитвах с 90-дневната и добре се чувствах. Понамалих кг, но получих страшен косопад, а пия различни витамини и добавки. От яденето на много млечни, въпреки че много ги обичам, съм като бомба преди избухване. Коя е по-подходяща?
 Имам доста килца за сваляне.

# 384
Момичета, правите ли някакви диети между опитите за подобряване на яйцекл.? Колебая се между 90 дневната или протеиновата. Опитвах с 90-дневната и добре се чувствах. Понамалих кг, но получих страшен косопад, а пия различни витамини и добавки. От яденето на много млечни, въпреки че много ги обичам, съм като бомба преди избухване. Коя е по-подходяща?
 Имам доста килца за сваляне.

Най-добре е да изключиш сладките плодове, никакво тесто, в ограничено количество ориз и картофи и то като гарнитура максимум 2 пъти седмично. Никакви казирани, подсладени и т.н напитки.
Яж зеленчуци, месо, риба, яйца и морски дарове на корем. Пий много вода и започни да спортуваш и нещата ще се получат.

# 385
+1
Изключи въглехидратите!

# 386
 Благодаря ви, момичета bouquet Газирано, сладко и бял хляб не съм яла скоро. Плодове ежедневно, обожавам ги. Ще трябва и тях да редуцирам, жалко......

# 387
  • София
90 дневната диета е крайно неподходяща за хора с ИР и такива, които целят подобряване качеството на Я.
при нея в два от дните имаш тотално забранени неща -въглехидрати и плодове, да не говорим,че и в ден варива се яде ориз и акртофи, което също не е ок.

# 388
+1 за диетата без въглехидрати, млечни, захар и дори бобови. Всичко останало се яде. В клиниката която съм препоръчват тази диета за подобряване на качеството. Тя се води противовъзпалителна диета. Има имдоста строг вариант, който е доста труден.

# 389
  • София
Момичета, в една друга тема повдигнах въпроса за въглехидратите и качеството на Я, но ми казаха, че въглехидратите влияят лошо на качеството само при инсулинова резистентност. От вашите коментари разбирам, че това не е съвсем така или нещо пак не съм разбрала?

Общи условия

Активация на акаунт