По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 15

• 81 624
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Момичета знаете ли дали, когато има куче вкъщи се пуска задължително изследване за листериоза и токсоплазмоза или важи само за котки?

# 631
Момичета знаете ли дали, когато има куче вкъщи се пуска задължително изследване за листериоза и токсоплазмоза или важи само за котки?

Аз ги пуснах за мое спокойствие и за да съм сигурна, че няма проблем.

# 632

Аз ги пуснах за мое спокойствие и за да съм сигурна, че няма проблем.
И какво става, ако е положително с АБ ли се лекува?

# 633
Момичета, я да се допитам до вас - какъв е тоя фреш трансфер на 5-ти ден?
 Фреш не се ли прави веднага след оплождането и се връща обратно?

# 634
На мен единствения трансфер беше такъв. Фреш на 5-ти ден. Явно е нормално.

# 635
Каква е логиката, щом е фреш трансфер - оплоденият ембрион трябва да се върне възможно най-бързо обратно на мястото си?

# 636
Не съм много запозната. Дано да се включи някое момиче, което има повече представа от мен, че и на мен ми е интересно. Аз също съм чела, че в майчиния организъм има повече шанс.

# 637
  • София
До 5 ден мястото му е да пътува по тръбите, там много трудно ще го върнат.
А думата фреш ползват ако не е замразяван ембриона.

# 638
А в кои случаи връщат на 3-ти или 4-ти ден. Чувала съм и за 2-ри. Извинявам се, но не съм на ясно.

# 639
Смисълът е ембрионът да си е в естествената среда, която е най-добрата за него. От друга страна както е писала бамба, той преди 5-ти ден нормално е в тръбите - така че пак няма да си е в естествената среда, ако се върне по-рано.
Смисълът да се изчака до 5-ти ден е друг - да се види дали той ще оцелее. Защото ако не оцелее до 5-ти ден, няма никакъв смисъл да го връщаш и така спестяваш един ненужен трансфер и чакането до теста. Нещо като подбор на най-добрите.

# 640
Съгласна съм. Но ако е само 1 не е ли все едно дали ще е на 3,4 или 5-ти ден. В смисъл ако са повече се избират, но при 1 има ли значение къде ще се развива? Поправете ме, може би греша?

# 641
Връщат ембриони и на втори ден.

# 642
Съгласна съм. Но ако е само 1 не е ли все едно дали ще е на 3,4 или 5-ти ден. В смисъл ако са повече се избират, но при 1 има ли значение къде ще се развива? Поправете ме, може би греша?

Аз така го разбирам: ако не се развие до 5-ти ден (до бластоцист) - няма да го бъде така или иначе. Просто няма потенциал. И да го върнеш по-рано, това не му подобрява шансовете.

# 643
Ако са само един, два гледат да ги върнат възможно най-рано. Иначе как ще ти вземат пари за трансфера  #Cussing out Малко цинично, но...

# 644
Би трябвало най-добрите шансове за ембриона да са в естествената среда и там да е критерият за оцеляване, а не лабораторната среда.

Общи условия

Активация на акаунт