По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 15

• 81 604
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, благодаря ви от сърце. Много сте мили. Знам, че медицината е напреднала и има решение на почти всеки проблем, но е до самата психическа нагласа, която имам. Усещам някакво напрежение, което се натрупва. Да, мъжът ми е до мен, обичаме се и много ме подкрепя. Но понякога това не е достатъчно. Има моменти на отчаяние, които човек сам изживява. Просто много силно искам бебе. Живея за тази моя мечта.

# 76
Добре де, Ралица какво да кажем ние, които по 5-10 години се борим, има момичета с по няколко опита ин витро, има такива, които чакат за донорска яйцеклетка. Дай да се гръмнем тогава. Това не ти го казвам с лошо, а за да помислиш трезво. Никой тук не е искал да има проблеми и да минава през деветте кръга на ада, но се е стигнало до тук и сме го приели. Правим всичко по силите си, борим се и не се самосъжаляваме. Горе главата! Ще се получи, трябва просто постоянство и положителна нагласа bouquet

# 77
  • София
rali4kaaa, смени си психическата нагласа някак  Rolling Eyes
ти сега си отчаяна , пък ако случайно натрупаш и неуспешни процедури ще се сринеш.

# 78
Абе аз бях най-отчаяна след първия опит, после някак претръпнах.

# 79
  • София
Раличка, пътя е труден за всички. Най-вече защото никой не е искал да му се налага да го извърви. Но не тръгвай с отчаяние още в самото начало. Тръгни с огромна надежда и вяра в успеха. Все още доколкото разбирам не сте съвсем наясно как са точно нещата при вас. Първо направете всичко, за да установите проблема и после ще търсите решение. Но винаги с вяра и надежда, в огромни количества. А и, без да искам да обиждам когото и да било, мисля, че помощта на психолог някъде по този път е много ценна. Казвам го единствено от опит, без да налагам мнение или да целя да обидя.

# 80
Mapiap,сигурна съм, че психолог много би ни помогнал на всички, но лично на мен ми идва в повече да плащам и за това около 30-40 лв на час, за да ми „чоплят в душичката”. Някои хора работят цял ден за тази сума  Rolling Eyes
Затова се мобилизирах сама и не знам за вас, но аз някак сама си давам кураж, сякаш някакъв вътрешен глас. Иначе който и да ми говори, някак посланието не достига до мен.

# 81
  • София
Съгласна съм напълно. Казах, че това е лично мое мнение. Аз също се мобилизирах, но в един момент някак вече не успявах. Това е лично и различно при всеки. Не зная дали тук съм го писала, но аз съм самичка по този път. Най-близките ми хора са на 100 и 300 км. от мен, така че подкрепата е малко дистанционна. Наясно съм, че и паричките не се изкарват лесно, защото сама се издържам от около 15 години. За 4 инсеминации, и два опита ин-витро + хистеро- и лапароскопия, разходите съм си поела аз, а това са заеми доста. Но това е мое решение, аз съм преценила така и както се казва си плащам за това. Просто споделям как аз се справям или се опитвам да се справям. Решението как да постъпи го взема всеки сам за себе си.

# 82
  • София
Момичета, нормално е в началото човек като се сблъска с тези проблеми, да изживее нещо като отчаяние, депресия и т.н., докато приеме ситуацията. Просто при част от нас това е останало някъде назад във времето и сме приели много неща, но rali4kaaa е на друг етап просто  Peace.
 Hug

# 83
Да, така е, всички сме минали през първоначалното отчаяние и депресия, плачене в банята при поява на цикъл, плачене почти всяка вечер преди лягане, молене на всички икони, чувство за вина и затваряне в себе си, но всичко това не помага, само вреди. Затова, Рали просто приеми, че може да имате проблем и се опитвате да го намерите. Но трябва да си спокойна и концентрирана, за да извлечеш максимална полза от срещите с лекаря.

# 84
  • София
Mapiap,сигурна съм, че психолог много би ни помогнал на всички, но лично на мен ми идва в повече да плащам и за това около 30-40 лв на час, за да ми „чоплят в душичката”. Някои хора работят цял ден за тази сума  Rolling Eyes
Затова се мобилизирах сама и не знам за вас, но аз някак сама си давам кураж, сякаш някакъв вътрешен глас. Иначе който и да ми говори, някак посланието не достига до мен.
Ема, психолога няма какво да ти говори, неговата работа е да те слуша, да открива симптомите и причините за тях. Но твоите чувства, емоции, мисли и действия са водещите

# 85
Пътя на стерилитета е много тежък- най-вече за психиката и емоционално изтощава.
Така че аз съм ЗА всяка външна помощ- психолог , медитации, спиритуални търсения.
Важното е ние да се запазим психически максимално.

И аз лично си давам още 2 стимулации шанс. В крайна сметка не искам да откачам на тема деца.
Приела съм и варианта за донорски материал. Повече от това не мога да направя.

# 86
Момичета, привет1 Предстои ми скоро втора среща с д-р Калчев. При първия преглед, докторът изказа съмнения за сраствания и миома. На 12 ден от мц ми измери лиг. 5,6мм. Думите му бяха още веднага: " Ах, ама ти нямаш лигавица1". Не му бях споменала, че от няколко години, след последното ми абразио, съм с мн. оскъден цикъл. Изчела съм доста инфо, че една от причините за това е именно тънката лигавица, сраствания и др. В пред. ми клиника, Надежда, много съм казвала за проблема, но никой нищо не ме съветваше, насочваше.Макар, че посл. ми кюртаж беше 2013, а имам хистеро след това през 2015 и съм преглеждана десетки пъти.  Два дни след този преглед, се видях със Стаменов. Помолих го да ме прегледа и каза, че навярно Калчев е прав. При въпроса ми защо досега никой не я е видял, той  измрънка , че вероятно апартът му е стар и разни такива работи. Изпрати ме директно да си търся пътя и проблема другаде.На кръстопът съм накъде да поема. Искам да чуя още едно мнение. Дайте ми някакви насоки къде1 Отчитам като съществена моя грешка сляпата ми вяра в докторите там, особено Стаменов. През всичките тези години никъде, ама наистина никъде не съм потърсила доп. мнение.

# 87
Стар апарат в болница Надежда? Шегувал се е. Там всичко е от ново по-ново.
Пробвай при Калчев.

# 88
Стар апарат в болница Надежда? Шегувал се е. Там всичко е от ново по-ново.
Пробвай при Калчев.

Сигма, благодаря1 Аз също знам за добрата им апаратура, но го приех като чиста проба извинение за  недоглаждането. Просто, както всяка от нас, имам нужда от добър и съвестен спациалист. Апаратурата сама за себе си нищо не значи, ако нямат "очи" как да я използват. smile3514

# 89
Може и ирония да е било. Кой лекар обича да му споделяш, че си ходила при конкуренцията?

Общи условия

Активация на акаунт