По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 15

• 82 283
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Момичета,  тези, които приемате вит.В12, в какви дози го пиете? Аз си взех мета форма на витамина 1000 mcg сублингвални таблетки (под езика се смучат) и вземам х1 на ден от няколко месеца. Но взех да се чудя тази доза дали е ок, в смисъл да не е твърде висока  newsm78
Без изследване на Б12 няма как да разбереш дали ти е ок дозата.

# 406
Да спра ли приема му за 2 седмици преди да го пусна или да продължавам да го вземам и така да го изследвам?

# 407
Да спра ли приема му за 2 седмици преди да го пусна или да продължавам да го вземам и така да го изследвам?
Две седмици трябва да имаш чисти. И моя е 300 и се чудя какво да правя. Февруари бях на инжекции Sad Може ли линк към тези, дето пиеш?

# 408
Това вземам аз, Мистика:

# 409
  • София
Аз пия същите, много са добри.За 3 месеца вдигнах от 145 на 777 витамина, с доза редуване, един ден една табл., на втория ден две и т.н

# 410
Благодаря, Стела.
Буена, един ден една,на втори две, така ли редуваш? Така ти го предписаха или ти си го самоизписа? И, дали става за бременни  newsm78

# 411
  • София
Мистика, не приемай нищо без назначение от лекар, особено в началните седмици

# 412
Мистика, не приемай нищо без назначение от лекар, особено в началните седмици
Да, да, със сигурност ще си питам и АГ-то и невролога, просто ми става трета седмица без нищо, а докато ги видя ще стане още повече и се притеснявам  Tired

# 413
За това Б12 много се тръшках, че ми е ниско и никой не му обръща внимание. На 3та фетална морфология питах Михова и не искам да ви кажа колко глупаво се почуствах, че зададох въпроса - представете си каква физиономия направи! Беше категорична, че това е поредната безумна мода, както приема на флуор за по-здрави зъби на бебето, който бил бум преди няколко години. Цитирам: "едва ли от б12 бебетата ще станат по-умни! Приемаш Омега киселини, които чудесно си вършат работата." Тя беше 3тия лекар, който ми отказа да ми предпише някаква схема за витамина, въпреки че съм на долна граница. На мен ми писна и се отказах повече да го изследвам и да го мисля!

# 414
  • София
Мини през сигридов, веднага ще ти назначи лечение.
Като минеш втория път ще ти обясни как децата са станали с 15% по-умни.  Crazy

# 415
Аааа, може още преди това да ми каже, че децата имат намалена умствена дейност с 15%!  hahaha

# 416
  • Пловдив
И аз питах лекаря, който ме следи за Б12 и витамин Д, особено Д-то, защото ми излезе дефицит и лекаря каза, че това е накаква нова мода и да се набляга на плодове и зеленчуци, а не на допълнителни добавки.

# 417
  • София
Само дето вит. Д не може да се набави с храната.
За витамин В12 и аз съм на мнение, че се преекспониран нещата, но за вит. Д не е точно така. Да не говорим, че вит. Д всъщност не отговаря на опрделението за витамин

# 418
Хах, успокоихте ме малко, но факт, че като имах недоимък, процедурите ми бяха неуспешни. Изобщо не го бях изследвала. А аз съм в рисковата група - вегетарианка съм от много години...

# 419
В12 го гледат към 6тия месец
Но за витамин Д ... употребата при бременна жена е нож с две остриета и изисква стритен котрол, защото може да предизвика хирекалциемия, калцификати или в плацентата или у бебето . Който го назначава трябва да знае как да го следи а не просто да се лапа витамин Д. Някои лекари казват, че предозирането е много по-опасно от недостига.
От витамин В12 следва бурен растеж на плода и също трябва да се наблюдава бебето, защото става много голямо и това затруднява раждането.

Общи условия

Активация на акаунт