По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 15

• 82 285
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Гердичка, благодаря ти много за инфото  Hug   

# 421
И аз благодаря за инфото, но как стои въпроса с приема на вит.В12 преди забременяване? Аз лично го приемам, защото на генетично изследване ми излезе мутация в усвояването му (каквато имам и за фолиевата киселина). Има ли отношение към забременяването?

# 422
Проблема с усвояването на В12 се вижда с хомоцистеина.
Има читави хематолози, които знаят какво да правят, само си ги намерете.

# 423
А от тези витамини излизат ли пъпки? При мен са в изобилие в зоната на челюстта и врата...От както започнах прием на вит Д и Б понеже бяха под минимума. Не съм ги проследявала повече от 7-8м
Решила съм да спра всичко, когато ги свърша без фолиевата киселина.
Не си позволявам да пускам изследвания често, защото тук за всяко едно такова, вземат много стотин пари...
Но... ще ги изследвам така или иначе скоро. Никога не съм имала такива болезнени пъпки дори и в пуберитета!

Последна редакция: пн, 19 юни 2017, 01:26 от ВикториА

# 424
От колко е витамин Д, който го пиеш от 7-8 месеца?
Аз съм приемала вит Д от МЦ до ову и така 3 месеца.

# 425
Викториа, и аз съм така. С пъпки по челюстта и врата. Мислех, че е нещо хормонално.

# 426
  • София
Аз се опъпчих ужасно преди 4-5 месеца, гнойни болезнени пъпки по чело, слепоочия, брада и гръб дори. Също като вас бях сигурна,ч  е еот хормоните,с които се тъпча, но ми взеха секрте от пъпка и се оказа стафилококова инфекция.

# 427
Витамин Д ми е от 1000 IU на капсула и вземам по една дневно.
Какво е това изследване за пъпки? Какво да им кажа? И като се установи изчезват ли след нужното лечение? Много е отвратително.

# 428
Аз взимах вигантол по преме на бременността, по 3 капки на ден, след като се посъветвах с Кръстев от Надежда. Беше ми 16-17. Факт е, че плацентата започна да се калцифицира към 34гс, а в 37гс беше вече съвсем зле положението и трябваше да родя. Дали е от вигантола, не знам. Забравих да попитам док какво мисли по въпроса Crazy Феталният кръвоток също беше станал лош, така че беше комплексен проблемът.

# 429
  • София
Аз взимах вигантол по преме на бременността, по 3 капки на ден, след като се посъветвах с Кръстев от Надежда. Беше ми 16-17. Факт е, че плацентата започна да се калцифицира към 34гс, а в 37гс беше вече съвсем зле положението и трябваше да родя. Дали е от вигантола, не знам. Забравих да попитам док какво мисли по въпроса Crazy Феталният кръвоток също беше станал лош, така че беше комплексен проблемът.

Моята се беше калцифицирала още в 32ра и положението беше трагично, родих в 37ма гс по спешност, а тогава даже не знаех какво е витамин Д, камо ли да го пия Crazy Така че, не мисля, че е от това.

# 430
Да, аз също по спешност родих, само дето по случайност и водите ми изтекоха през нощта, но вече ме бяха приели вечерта и планирахме раждане на другия ден. От прегледа за доплер направо влязох за раждане. В 37+2-3дни беше.
Та сигурно си права, Буенче, че не е от Д-то, но ако имам щастието да съм пак бременна, не мисля да приемам витамина изкуствено. Освен ако не ми кажат, че е наложително.

# 431
  • София
Витамина "есетствено" можеш да го набавиш само чрез излагане на слънце и но без слънцезащитни мазила

# 432
Каква такса ви взимат от клиниката за да ви подадат документите към Фонда?

# 433
Аз взимах по 8 капки на ден и нямах грам калцифициране. Та не е от това Simple Smile

# 434
  • София
трябва ли изобщо да вземат такса  newsm78
аз като кандидатствах преди години те ми подготвяха декларации някакви и пари не са искали.

Общи условия

Активация на акаунт