По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 15

• 81 613
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
 Моето момиченце ми го върнаха на 2ри ден, понеже беше само едно. Тогава ми обясниха, че има по голям шанс в естествена среда. Аз си помислих, че го връщат толкова рано за да не загубят трансфера, но то се хвана. Grinning

П.С беше 4А качество. Без никакви фрагментации. Още като влязох в клиниката, ембриоложката ми каза че върви като по учебник. Най-вероятно и на 3 ти ден е щяло да върви добре, но те го сложиха на 2ри.

# 646
Значи при фреш да държиш ембрион извън естествена среда до 5 ти ден ми се струва , че е сякаш да  си чакаш да ти дойде реда за трансфер. newsm78

Последна редакция: нд, 09 юли 2017, 23:05 от Анонимен

# 647
  • София
Не знам, но това си е обичайна практика. При мен поне винаги ги изчакват, защото не са особено добри. Ако стигне до бластоцист, тогава са ми връщали.
А как сте момичета, малко бях ви изоставила, за да си почина, защото ме налегна депресията след зимно-пролетния опит Simple Smile

# 648
Герда,
не си ли правила трансфер ?

Моят ембриолог каза, че не е вярно, че естествената им среда е по-добра от лабраторната , защото в лаборат. ги държата в хранителна среда.  ОТделно , че те пътуват наистина по тръбите до ден 5-ти.

Отделно, че има възможност и е хубаво и да го излюпят преди да го трансферират, което става на фаза бластоцист.

Последна редакция: пн, 10 юли 2017, 11:44 от Maya Bee

# 649
Има много писано по тази тема - трансфер на 5ти или на 3ти. И досега няма някой метод да се е откроил за по-успешен. Говоря чисто статистически. Резултатите са много близки. Направо еднакви.
Аз имах все по едно ембрионче и не рискуваха да ги оставят до 5ти ден.

# 650
Фреш трансфер не съм имала.

В България има много малко ембриолози като специалност, повечето са биолози.
Аз все ровя да им проучвам дипломите, специалностите, специализациите, курсовете, оценките на докторите, даже изпитите на ембриолозите съм проучила кави са точно.

Последна редакция: нд, 09 юли 2017, 23:00 от Анонимен

# 651
Значи при фреш да държиш ембрион извън естествена среда до 5 ти ден ми се струва , че е сякаш да те качат на конвейра да си чакаш да ти дойде реда. newsm78
Герда, моят успех е със свеж трансфер на 5 дневни ембриони. Не бих казала, че е конвейр. Аз лично предпочитам трансфер на 5ти ден, без значение замразен или свеж, не само заради успеха ни сега, но и по ред други причини.

# 652
  • София
Познавам момиче, което имаш няколко трансфера на 5 дневни, в крайна сметка успя с трансфер на 3 дневни.

# 653
Клер, има жени, които едва правят един ембрион, истината е, че найм-доброто място за ембрион е естествената му среда, а не лабораторията.
 В момента тенденцията е да се трансферират повече от един ембрион и от докладите на международна организация по ембриология, разбирам, че повишава успеваемостта, така някои лекари преодоляват някои генетични проблеми (хромозомни аномалии) без да ползват пид. Отделно има  научни статии за способността на ембрионите да се самолекуват, но това са теми за други разговори.

Последна редакция: пн, 10 юли 2017, 01:33 от Анонимен

# 654
Здравейте,
Чета редовно темата, любима ми е  Simple Smile
Относно трансфер на кой ден ?
http://www.zachatie.org/2013-08-13-14-47-08/2013-08-13-14-53-10/544-

# 655
  • Пловдив
Момичета,къде в Пловдив мога да пусна изследване за Тромбофилии?

# 656
  • Пловдив
Здравей, mystic. Можеш да ги пуснеш в Геника в ТЦ Гранд на Капитан Райчо. Отстрани е входа, където е и за Писанец. Излизат за около 10тина дни и бяха около 300 лв.

# 657
  • Пловдив
Здравей, mystic. Можеш да ги пуснеш в Геника в ТЦ Гранд на Капитан Райчо. Отстрани е входа, където е и за Писанец. Излизат за около 10тина дни и бяха около 300 лв.
Знам за там...но ми отказаха,т.е. първо ми трябвало час в София за консултация със специалист и после тук ooooh!

# 658
Мистик, в Селена можеш да пуснеш. Пращат ги в Майчин дом. На регистратура ще ти кажат за колко дни стават и колко струват.
Няма специални изисквания в кой ден ще се пуснат.

# 659
  • Пловдив
Мистик, в Селена можеш да пуснеш. Пращат ги в Майчин дом. На регистратура ще ти кажат за колко дни стават и колко струват.
Няма специални изисквания в кой ден ще се пуснат.
Наистина ли?Сега ще звънна...

Ти как си?

Общи условия

Активация на акаунт