"Cesur ve Güzel"("Дръзки и красиви") с Туба Бюйюкюстюн и Къванч Татлъту- тема 10

• 83 189
  • 722
  •   1
Отговори
# 390

На мен пък много ми харесват образите на Сюхан и Джесур

И на мен  Peace Peace

Heart Eyes Heart Eyes

# 391
Здравейте!  wavey wavey wavey

Снощи не можах да изкажа благодарността си към вас за всичко публикувано.Чудесни сте с тези гифчета.
Канти Hug
Специални благодарности на Дива за подаденото обобщение и в текст и в кадри. bouquet
Звезди тази сутрин е почерпила с много ГГ кафе. bouquet

Интересен пост прочетох в темата на Къванч- 425. Може да го погледнете. Много задълбочено е хванат характера на Сюхан. Мисля по същия начин и считам, че това е добър , почти психологичен  профил на героинята.
Бих добавила само следното, че въз основа на страха от Ръза и да не навреди той на Джесур, Сюхан изпитва по-голям страх и той е от пълната истина за миналото на бащите Тахсин и Хасан. Казвам бащите, защото там е разковничето.
Дано творческият екип успее да ни обясни всичко от миналото. Има какво да видим още. Едно от нещата е как Ръза е въвлечен в мръсните дела с момичетата от сиропиталището, тогава е бил доста млад и разбира се, доста манипулируем и за пари, и власт1 и всичко апетитно. Имаше в ретроспекция, спомен на Ръза, който е обърнат с главата надолу от Тахсин. Защо Адалет казваше за Ръза, че е опасен.
Време е най-после да излезе и историята на прокурора и защо е в Корлудаа.

# 392
  • AMS

Привет на всички!!!
 Извинете, че не ви споменавам поименно.
 Страхувам се, да не обидя някоя, ако забравя,
 но да знаете, че съм ви прочела в тази тема.
 Прочетох и повечето постове от днес и в друга тема,
 но не във всички.
 Благодаря ви за постовете по съдържанието!!!

Аз изгледах още веднъж без превод епизода
 и реших да споделя.
 Ще запомня епизода "завинаги"!!!
 Отдавна чаках такава серия.
 За предишните две, писах, че не ми харесаха.
 За това и на тази хубава серия рейтингът е такъв.
 Дано следващия път се покачи,
 заради това, което показаха снощи.
 Иначе съм за финал на сериала в този сезон.
 В противен случай ще ни сервират манджа,
 като предишните две серии.
 Снощи всичко беше топ, добре подредено
 и с много интересен финал.
 Не се сърдете на Сю, че постави условие за семейство и женитбата.
 Нямаше да е дъщерята на Корлудаа, ако беше приела веднага.
 Тя всичко го прави по-сложния начин,
 винаги поставя условия и накрая капитулира.
 Този път капитулира и пред Реза.
 Каза му, че нищо не е казала, а Джес сам действа за диска.
 Не помисли, че го слага на мушката му.
 Капитулира и пред баща си.
 Радвам се, че шмекерлъците на Тасин с "неизлечимата болест",
 ги разбра точно Сю.
 Е, тази сцена между баща и дъщеря дълго я чаках.
 Чаках Сю да намери отговора на въпроса,
 който му зададе в началните серии  
 - "Защо всички толкова много те мразят, татко?"
 Тасин с последната лъжа смаза гордостта ѝ, че е негова дъщеря.

А за какво отмъщение на Джес говори накрая Сю?
 Джесур нито планираше да убива Адалет, която е застреляла баща му,
 нито да навреди на  Ширин, заради Салих, че уби майка му.
 А Сю не намери сили да се изправи пред тази,
 която има за сестра и да ѝ каже истината,
 че собственият ѝ баща  е убил, макар и неволно, бащата ѝ,
 а написа писмо и даде диска.
 Сю не помисли, че ако Ръза разбере, Ширин ще е следващата му мишена.
 Разчитам, че Джес няма да остави тази работа така.

Джес иска само истината!!!
 Той иска Тасин и Ръза да признаят, че са участвали в тези убийства
 да престанат да лъжат, да крият доказателства,
 да изнудват и Ръза да убива.
 Искам Тасин да разкаже на прокурора*, как сложиха полуживият Хасан в колата
 и инсценираха катастрофата,
 и как трупът на Салих се оказа в джипа на Джес.
 (*Впрочем прокурорът намекна на Джес
 за негова лична драма и загуба.)

Джесур няма да извърши убийство!!!
 Но Тасин има този потенциал, ако разбере кой е убил Адалет!!!

Сю - "Ако ме обичаш, не го прави!" -
 Много трогателна сцена.
 Може би това на сюхански означава - обичам те.

Та точно защото я обича, се хвърля през глава Джесур.
 Разбра я. Иска само да ѝ отвори очите и да решат нещата по лесния начин.
 Много се радвам, че Джес намери сили и любов в себе си
 и я остави сама да реши, дали да издаде баща си с диска.
 Тя го увещаваше, че това е инцидент, не е умишлено и той повярва.
 Даже ѝ каза, че тогава няма за какво да се притеснява за Тасин
 и да се поддава на шантажа на Ръза. Но тя не го разбра.

И сега какво? - Всичко да се забрави, да се отмине,
 защото това е баща ѝ и да се прехвърли отговорността на Джесур.
 Може би да прозвучи силно,
 но Сюхан се страхува да носи отговорност,
 докато Джес не се страхува да поеме отговорност за всичко.
 Да се приемат  условията на Сюхан? Защо?
 Джес не би трябвало приема условия!!!
 Това, ще е пагубно за Сюхан!!!
 Тя не вижда опасността надвиснала над нея.
 Ръза няма да остави така нещата.
 Тасин няма да се кротне.
 И Джес именно, защото обича Сюхан
 и защото чакат тяхното дете,
 не трябва да спре да търси истината!!!

Последна редакция: пт, 12 май 2017, 21:59 от *** Diva ***

# 393
Благодаря ти, Дива, за анализа  Hug Hug

И аз искам да узная истината за миналото на двамата бащи.  Crossing Arms
Искам да разбера и точно какво накара бащата на Джесур да напише онези три "отказвам се" преди да се опита да се омете от Корлудаа. Вие разбрахте ли?  Grinning Thinking

# 394
Дива Hug както винаги аналитичен пост. smile3501 newsm51

Лу, Hug да, и тези три "отказвам се“ са интересни. И аз не ги разбрах. Също остана мисля, неизяснено, защо осиновителя на Хасан, Зафер, го лиши от наследство или аз нещо не съм разбрала, ако е имало ретроспекция. Тук ми се струва, че ние тълкувахме, но не се показа точно, а тълкувахме, че след пожара Тахсин е накарал Зафер да напише този отказ/писмо. Нещо назад не си спомням факти и обстоятелства.

# 395
  • София
Димана, здравей,
Аз се връщах на тази сцена. не беше много ясна. Според мен Тахсин, знаейки от Хасан къде са скрити картините ги е откраднал, после е запалил къщата, жената е била неподвижна на легло и не е можела да се спаси, той е спасил Музафер, после го е накарал да му завещае всичко и после човекът се е самоубил, или пък Тахсин му е помогнал. Това предполагам няма да се разбере. След години Хасан вижда картина от колекцията на "баща си" в един аукцион и разбира, че картините не са изгорели и тръгва да търси истината в Корлудаа. Когато разбира, че Тахсин командва всички разбира, че няма смисъл и му написва писмото, в което казва, че се отказва и си тръгва. (Може би изразът отказва от наследство по-скоро е лишава от наследство, отнася се за  Хасан.)

# 396

Лу, Hug да, и тези три "отказвам се“ са интересни. И аз не ги разбрах. Също остана мисля, неизяснено, защо осиновителя на Хасан, Зафер, го лиши от наследство или аз нещо не съм разбрала, ако е имало ретроспекция. Тук ми се струва, че ние тълкувахме, но не се показа точно, а тълкувахме, че след пожара Тахсин е накарал Зафер да напише този отказ/писмо. Нещо назад не си спомням факти и обстоятелства.
Зафер ли?  newsm78 newsm78

Наскоро разбрах, че в Турция отпреди само век разводът е ставал факт след като съпругът произнесе 3 пъти "Развеждам се" на глас...
Това потретване на "Отказвам се", нищо чудно, да има силата на някакво "разтрогване" на договор между Хасан и ... на когото той е носил това писмо, а то попадна в ръцете на майката на Сю и Корхан, а после го пазеше Корхан, а Тасин не знаеше, че е запазено, нали?
Та, затова си мисля, че е интересно на кого в полза, от какво и защо се е отказал Хасан.

Кетхен  Peace, междувременно си пуснала поста си, звучи логично, благодаря ти, вероятно е да има силата и на законово отказване от наследство това писмо...

# 397
Добро утро,дръзки и красиви, Hug Hug Hug

Пожелавам ви прекрасни почивни дни!!!Нека ни изненадат с новинки около сериалчето и актьорите ни!!!Чакам си и трея днес newsm12

Нека започнем съботата с много свежест и настроение!

# 398

Добро утро на всички Hug Peace

На всички , за всичко

Скрит текст:
Вече ще влизам по-рядко в темата, защото работата ми е такава.Работи се по мнго часове,сезонна е.Какво да се прави, така са нещата у нас за съжаление.Работиш в , като европеец, а заплата е като в Китай Joy Joy Joy
Докато пишех, Кески е сервирала ,кафето.
Нищо, аз например не мога да се събудя още.

Скрит текст:
Есть информация, что Тубушка сегодня посетит молодежный саммит Genc Turkiye Zirves .
12-14 мая в Стамбуле в центре Lutfi Kyrdar в пятый раз пройдет Саммит Молодежи Турции, где соберутся 3000 студентов и молодые специалисты из 81 провинции Турции и 165 стран.
"5 лет на Саммите мы объединяем молодежь с искусством, вместе мы стремимся распространить и поддержать искусство скульптуры, арт искусство, творческих молодых художников, архитекторов, выставляя их творчество."
Подробно на сайте http://gencturkiyezirvesi.org/anasayfa
Перевод Elmira Ismaeil.

# 399
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
 Може ли линк към руския превод на серията

# 400
  • Сливен
                                 Добро утро, приятели дръзки! Hug

Звезди,  HugКески Hug
  В почиев ден кафето никога не е в повече.

Хайде и закуската сервирах! Заповядайте!

Приятна събота!

# 401
Добро утро! Hug Hug Hug

Кески HugЗвезди HugБоби Hug,вече сте наминали и пуснали кафето! Wink Peace

Звезди,
Скрит текст:
Давай знак,че си добре! Wink Така е през лятото! Peace

Може ли линк към руския превод на серията
Ето....https://vk.com/clubtuba507?z=video-48619406_456239822%2F442c6f3f … t_-48619406_36590

нов клип-Cesur ve Sühan 👣Serdar Ortac "Mesafe"

https://youtu.be/r9vzi8dAils

Прекрасен ден и отлично настроение на всички! Flowers Four Leaf Clover Flowers Sunflower Flowers Rose

# 402
Димана, здравей,
Аз се връщах на тази сцена. не беше много ясна. Според мен Тахсин, знаейки от Хасан къде са скрити картините ги е откраднал, после е запалил къщата, жената е била неподвижна на легло и не е можела да се спаси, той е спасил Музафер, после го е накарал да му завещае всичко и после човекът се е самоубил, или пък Тахсин му е помогнал. Това предполагам няма да се разбере. След години Хасан вижда картина от колекцията на "баща си" в един аукцион и разбира, че картините не са изгорели и тръгва да търси истината в Корлудаа. Когато разбира, че Тахсин командва всички разбира, че няма смисъл и му написва писмото, в което казва, че се отказва и си тръгва. (Може би изразът отказва от наследство по-скоро е лишава от наследство, отнася се за  Хасан.)

Кетхен, Hugблагодаря за това уточнение Peace. Бях позабравила последователността на някои факти от началните серии.

# 403
Скрит текст:

Зафер ли?  newsm78 newsm78

Наскоро разбрах, че в Турция отпреди само век разводът е ставал факт след като съпругът произнесе 3 пъти "Развеждам се" на глас...
Това потретване на "Отказвам се", нищо чудно, да има силата на някакво "разтрогване" на договор между Хасан и ... на когото той е носил това писмо, а то попадна в ръцете на майката на Сю и Корхан, а после го пазеше Корхан, а Тасин не знаеше, че е запазено, нали?
Та, затова си мисля, че е интересно на кого в полза, от какво и защо се е отказал Хасан.

Кетхен  Peace, междувременно си пуснала поста си, звучи логично, благодаря ти, вероятно е да има силата и на законово отказване от наследство това писмо...

Здравейте! wavey wavey wavey

Лу, Hugизлови ме в неточност Peace Много ги бъркам понякога тези съседски имена.

Това отричане три пъти на глас при развод доколкото знам е било свързано с техните религиозни бракове и не само.
Нямам доказателства за това, а взаимствам от сериала “Ако бях облак“. Там имаше акцент точно върху това тройно изричане на отказ от брак, който беше уговорен ,според традицията.

# 404
  • София
Такъв развод имаше и в "Това е моята родина". Но предполагам, че се отнася за религиозните бракове,без граждански брак.   Защото подписания документ не се обизсилва с "развеждам се".
Скрит текст:
Между другото да кажа, че в Израел религиозните бракове е много трудно да се разтрогнат, защото равина никога не е съгласен, а това зависи от него. Затова младите евреи отиват в Европа да подпишат граждански брак, който е валиден в Израел, за да могат ако решат лесно да се разведат.

За филма: Хасан написа това писмо, за да го изпрати на Тахсин, може би искаше да каже, че повече няма да се занимава с него. Взема си жената и детето и заминава. За мен е по-интересно какво общо имаха майката на Сюхан и бащата на Джесур.  Предполага се, че са се запознали когато Хасан отиде да търси Тахсин и попадна на сюнета на Корхан.  Но в ретроспекцията (свързана с писмото) съвсем не изглеждаха като хора видели се един път. И защо тя така горчиво плачеше, когато той се качи в колата си и се предполага, че заминава. Тя дали изобщо е разбрала, че той е умрял?   Тя вече е знаела мъжът й що за стока е, но какво е можел Хасан да помогне на нея?
Интересна ми е тази история, дано да ни бъде разказана по-нататък, когато започне развръзката на цялата история.

Общи условия

Активация на акаунт