The Handmaid's Tale

• 65 199
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
Бърди как точно си описала и моите мисли. Точно от това се страхувам и аз, че всъщност ние жените сме разглезени и не можем да си представим, че по света все още има жени,които не могат да взимат решения за собствения си живот и с лека ръка отхвърляме привилегиите, които са ни извоювани с кръв преди 100-на години. Много бързо се забравя.

# 556
Да кажа и аз Stuck Out Tongue Winking Eye
8-ми епизод
Скрит текст:
Много, много хубава серия. Имаше много сцени, които те хващат за гърлото. Цялата драма с бебе Анжела беше страхотна. На мен не ми беше много пресилено това с Джанин и бебето. Самата неонатоложка каза, че изследванията не са показали нищо. Явно бебето имаше нужда от майка си и нейните ласки.
А неонатоложката .. ох, направо ми бръкна в душата тази жена. Да си най-добрият неонатолог в света и да си готвачка в нечий дом. И да не можеш да направиш нищо, нищичко.
Джанин е страхотна. Самата тя е като едно голямо дете. Много я обичам аз. Heart Eyes Финалната сцена беше уникална и песента е супер. Маце, много благодаря за поздрава. Hug
Леля Лидия в цялата драма също показа малко човещина, маааалко. Или поне на мен така ми се стори. И още повече искам вече да покажат нейното минало. Започнах да мисля, че тя е преживяла някаква огромна трагедия и това е  вкаменило сърцето й.

Серена .. погледът й преди да сложи ръцете си на стола беше красноречив. Фред е комплексар точно. Пълен нещастник. Още не мога да повярвам, че направи това. Наистина ви казвам до последно не мислех, че ще падне толкова ниско. И на всичкото отгоре "Прости ми, скъпа". Не намирам думи за него вече.
Дано това обаче накара Серина да прогледне и да осъзнае, че светът за който си е мечтала и който до голяма степен е измислила не е добър за никого. Само дето не виждам какво може да направи .. толкова е безнадеждно ..
Не обичала да плете милата... Беше удоволствие да ги гледаш двете с Джун и музика си пуснаха. Но няма как да станат приятелки, просто няма как, защото момента на раждането наближава .. и всички знаем какво следва. И те го знаят.
И аз мисля, че Серена просто не искаше Джун да я вижда в това състояние. Достатъчно е, че присъства на цялото унижение, въпреки, че искаше да излезе и после сякаш удряха нея.. то до голяма степен май това беше и едната цел на Фред. Урок и за нея. Просто в момента е недосегаема, иначе не ми се смисли какво би се случило, ако не беше бременна.
И аз не разбрах какво точно иска да постигне Джун с това, че отиде да се извинява на Фред.

Идън какво очаква от Ник? Тя нали знае, че такъв е животът на една съпруга? Да се подчинява на мъжа си, да НЕ очаква някакво внимание, ласки и т.н. Секса е само в подходящите за зачеване дни .. нали майка й я беше подготвила? Много ми е съмнителна тя на мен, ама много.
А Ник какво смята да прави с тези писма?

Много ми харесват малките откраднати моменти на нежност между Ник и Джун. Много.

и Мацето да дава израелеца. Joy
9-ти епизод
Скрит текст:
изгледах трея.. Серена и тя ли ще ходи в Канада? Я виж ти...
аз смятам да гледам серията и по HBO Joy

# 557
  • София
Ани чети ако искаш да знаеш за писмата какво ще стане, слагам го в спойлера

Скрит текст:
Ник ще се срещне с Люк и ще му даде писмата, Люк и Мойра ще ги публикуват онлайн и ще изгонят Фред и Серина от Канада заради писмата. Ник ще разкаже на Люк всичко за Джун, без да разкрие тяхната връзка и че бебето е негово

# 558
е, как няма да го прочета? Joy
Скрит текст:
Значи Идън и да го издаде, няма доказателства. Малко се успокоих, макар че тя може да е скрила някое ..

ако има още спойлери, давай ги насам.

Забравих ..
Скрит текст:
"Нека Силата бъде с теб" - Джанин е уникална просто.Joy

# 559
И аз искам спойлери, че и без тва не съм гледала, но ли е интересно

# 560
  • София
Виж линка назад, то е целия епизод разказан 😂, но това е най-същественото

# 561
Да, да, четох Wink
Давайте още Simple Smile

# 562
  • Вестерос
Много се смях на Нека силата бъде с теб Grinning И погледа на Джун. Хареса ми и как Джун изгледа Леля Лидия, която се обърна към Джанин по име.

# 563
  • София
Пак попрочетох, няма повече, чакайте след час Израелеца, пускат го след като излъчат епизода там

Скрит текст:
мен ми е интересно какво разказва Джун на леля Лидия за мъж който бие жена си, ще бие и децата си. Опитва се да го натопи нещо

# 564
Пак попрочетох, няма повече, чакайте след час Израелеца, пускат го след като излъчат епизода там

Скрит текст:
мен ми е интересно какво разказва Джун на леля Лидия за мъж който бие жена си, ще бие и децата си. Опитва се да го натопи нещо

Скрит текст:
Дано да успее.
Нали в епилога на книгата пише, че Фред го "разичстват" по време на първите чистки?

# 565
  • София
Това май не съм ви го показвала, снимано е от фен по време на снимките, спойлер за непоказван епизод

Скрит текст:
изглежда като Ник и Идън, ама едва ли...

# 566
Здравейте, аз още не съм ви настигнала с гледането и четенето на книгата, но да ви чета намирам време😀
Филмът наистина е потресаващ и ме кара много да се замислям и да се оглеждам за малките детайли около нас, защото както се вижда точно те може да се окажат фатални.
Аз имам една странна теория как ще продължи всичко, имайки предвид, че книгата е в началото на създаването на Гилеад, а той съществува още дълго. Мисля си дали не е възможно детето наистина да го отгледа Серина, но тя да задържи Джун и реално тя също да помага. И след това порасналото дете да направи промяната след като е възпитано от две силни по своему жени, но и много различни. Все пак ми се иска да има надежда...

# 567
  • София
Израелеца пристигна

Скрит текст:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156411078642760&id=6126887759

Мисля че Джун не топи Фред, а Гарда който удря Джанин... Ще видим

# 568

eee, този път не разкрива много Sad

За епизод 8
Скрит текст:
Наистина, сцената с неонатолога беше много силна. Мисля, че този филм ще остане в съзнанието на всички, които го гледат - преосмисля си човек нещата, които смята за даденост. Страшното е, че много жени по света живеят и сега по подобен начин. Sad  

Фред - е типичен  комплексар, но явно не блести и с много ум, щом си го позволи това! Серина освен жена и приятел му беше и единствения съмишленик!  На мен ми е интересно и защо точно реши да го направи пред Джун? Дали се уплаши, че двете ще се съюзят и по този начин се опитва да сложи край на добрите им взаимоотношения? Дали пък целеше да покаже на самата Джун, че не бива да се опитва да се сближа с жена му и да й влияе? Или просто искаше да си унижи максимално Серина? Каквото и да е - Серинка ще му измисли подобаващо отмъщение - сигурна съм! Simple Smile

Последна редакция: чт, 07 юни 2018, 23:44 от ssiillvvyy

# 569
  • София
аз нали го гледам на английски само и не знам как точно ги превеждат, но с една дружка се поздравяваме редовно с Under His eye и May the lord open Grinning

Е, не сте били ти и дружката ти, защото не говореха на английски  Grinning
Ами превеждат ги съответно: ''Под Божия взор'' ''Дал Бог''  Grinning

Изгледал епизод 8
Много ми хареса. Много е емоционален. Изключително силен момент бе с неонатоложката. Точно тези сцени в този сериал са пресъздадени по невероятен начин с камерата и монтажа. Хвала. Simple Smile
Джанин с бебето на перваза и как му пееше беше другата покъртително размазваща гледка. Докато гледах надписите на фон течеше песничката и си помислих, че точно в края бебето ще проплаче лошо и хоп, край, появявайки се логото на Хулу. А началото на епизод 9 започва с това как онази скочубра Наоми го изтръгва от ръцете и... Мисля, че щеше да се получи добре, но уви.
Аз честно казано, докато гледах серията очаквах неонатоложката да открие, че бебето е тровено, но явно не е, останах изненадан. Как така беше пред умиране, а после беше живо и здраво? Дали посланието е за истинската майчина обич. Може би. Както и да е.
Фред, Фред, какъв срам за всички мъже по света. Според мен нарочно го направи и пред Джун, за да унижи допълнително Серена и да всее раздор между двете. Хитра змия е той, хич не е глупав. Горкият актьор и на него не му е лесно, дано му плащат добре, а и вредни, че не ми се мисли как го гледат някои жени в Англия. Но да не го мислим Джоузеф. Wink

Общи условия

Активация на акаунт