The Handmaid's Tale

• 65 264
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Тифани, в епилога го пише за властването.

# 256
  • Вестерос
Ok, не помня, но реално тогава историята на Джун си е в началото и нищо не правят и е продължило 50 години..

# 257
  • София
Вчера точно четох една статия на режисьора който казва че в 10 сезона ще видим пада на Гилеад, че ще приключи както книгата, просто ще запълнат историята между края на книгата и епилога

# 258
Края на книгата е след 200 години. Тогава вече Гилеад със сигурност е паднал, но не знаем точно колко време е продължил и как е паднал. Фред е загинал в първата чистка, но е имало и други. С това темпо за да покрият 200 години, ще им трябват 60-70 сезона Simple Smile

# 259
Е, сигурно ще посъкратят малко.

Струва ми се, че идва краят на модата на вампирите и безнадеждните сценарии в холивудското кино. Аз лично доста се уморих и от двете.

# 260
10 сезона ми се вижда като лудост, ако разтягат толкова ще стане като "Дързост и красота"!

Според мен хепи енд пак е възможно да има, няма значение, че диктатурата е продължила. Може просто Джун дасе спаси и да оглави някаква съпротива например, може някой от "лошите" да започне да се осъзнава - винаги могат да вкарат някакъв лъч светлина.

Не съм чела книгата, но някои неща ми станаха любопитни и не ми се виждат много изпипани- щом в момента е едва 3-тата година от режима(а аз мислех, че е дори по-рано, все пак Джун бягаше малко сред преврата), от къде се взеха тези деца родени от прислужници, които показаха на партито? Повечето бяха на възраст над 3 години!

И друго - как точно определят - кои ще са прислужници и кое ще са просто работнички и ще могат да си имат колкото деца искат? Като гледам семейството на хлебаря си имаше доста лична свобода, бяха си нормално семейство! Не е ли логично в такъв момент всяка жена, която може да ражда да бъде използвана, хайде ако не като прислужница за елита, поне чрез религията и закона да й вменяват да ражда непрекъснато?

Отделно - какво се случва с деца като Хана - в приют ли расте, осиновена ли е? Нейната съдба каква ще е - работническа класа, марфа или инкубатор?

# 261
Според мен показаха деца от приюта, деца на прислужници, но не родени от "Церемонията". Във филма май има само едно раждане досега - на Джанин. И нашата е втората бременна, поне в тяхната групичка. Досега са се обучавали, едва сега почнаха "Церемонии". В книгата се казва, че Джун попада в обсега им, защото е с втори брак. И във филма показаха първата жена на Люк и как й се моли да го остави, защото са полагали клетви пред Бог.В Гилеад са забранени еднополовата любов, втори брак, съвместно съжителство и т.н. Емили е гей и има съпруга и биологично дете. Не ти ли направи впечатление колко я разпитваха тя ли е родила детето. Джун пък е втора съпруга, което също е забранено и т.н. Всяка от прислужниците  е непригодна за съпруга, според стандартите на Гилеад, но може да ражда, и й се предлага "избор"- Колониите с радиоактивно замърсяване, където пращат Нежените, или да е прислужница. Някои Нежени може да станат Марта или Леля.

# 262
Аз пък се чудя какво точно правят в тези токсични Колонии с тия кирки?

Децата са отнети от прислужници, да. И не всички са родени след преврата.

Би било логично бившата жена на Люк да има съществена роля по-нататък.

# 263
Това и аз не го разбирам. Копаят тая пръст насред нищото...в книгата май споменаваха разчистване на трупове и други практически неща, като събиране на материали от изоставени райони, във филма ги изкараха съвсем идиотски да копаят насред полето без някаква особена цел...освен това спяха в идиличен средновековен хамбар...мястото, където криха Джун, по-ми допадна. Било е едно, а сега е изоставено и е съвсем друго Simple Smile
Според мен някои деца ги дават на семейства, но тия важните клечки искат "свое" бебе, по метода с Церемонията ( откачалки), а детето на Джун специално, и вероятно някои други, служат за заложници.То нейното още малко и ще го омъжат сигурно...нали на 14 ги женеха?

Последна редакция: ср, 16 май 2018, 09:12 от ♥ HAPPY ♥

# 264
  • София
Това и аз не го разбирам. Копаят тая пръст насред нищото...в книгата май споменаваха разчистване на трупове и други практически неща, като събиране на материали от изоставени райони, във филма ги изкараха съвсем идиотски да копаят насред полето без някаква особена цел...освен това спяха в идиличен средновековен хамбар...мястото, където криха Джун, по-ми допадна. Било е едно, а сега е изоставено и е съвсем друго Simple Smile

Копаенето е вид наказание, особено в Колониите, бавна и мъчителна смрът. Има няколко вида колонии, примерно майката на Джун е на полето и сади и мъкне зеленчуци. Във филма ( не сериала) ги показват също как чистят трупове

Цитат
Би било логично бившата жена на Люк да има съществена роля по-нататък.

Има теории че тя е издала Джун като прелюбодейник

Цитат
И друго - как точно определят - кои ще са прислужници и кое ще са просто работнички и ще могат да си имат колкото деца искат? Като гледам семейството на хлебаря си имаше доста лична свобода, бяха си нормално семейство! Не е ли логично в такъв момент всяка жена, която може да ражда да бъде използвана, хайде ако не като прислужница за елита, поне чрез религията и закона да й вменяват да ражда непрекъснато?

Прислужница - гей, втора жена, неомъжена с дете, проверена дали може да ражда или е раждала здраво дете. Примерно Джанин е родила дете след изнасилване и за това е прислужница.

Марта- жена която е от под нисшата класа, която не е вече в детеродна възраст и е true believer, слугиня в Командирско семейство
Econowife- жена от средната класа в детеродна възраст, true believer, ходят на църква всяка седмица, в първи брак, следят ги непрекъснато
Съпруга - съпруга на Командир, определена като ялова /barren и с висок статут

Хайде има ново епизодче, довечера ще гризем нокти, видях с едно око отзивите на американците

# 265
Не са ни показвали дали има съпруги, които имат деца Simple Smile Май няма засега, или не са ни показвали.

# 266
  • София
Не са ни показвали дали има съпруги, които имат деца Simple Smile Май няма засега, или не са ни показвали.

не са, да, може и да има, все пак показаха деца на тая вечерята, сега един господ знае дали са откраднати деца, осиновени или техни

Иначе в книгата е описано че е имало мутирал вирус на заушки и морбили който е бил предназначен за руски шпиони и е разболял мъжете. Обаче пък ето, Командира на Джанин я забременя, макар че в книгата се говори че Джанин е забременяла от доктор и е родила увредено дете.

# 267
Е, не се почнали церемониите точно с Джун - нали преди това е имало друга прислужница, която се е самоубила - според мен поне година преди това е имало такива - нали още, когато Люк бягаше имаше жена избягала от такъв лагер. Освен това жените говорят за разни ритуали, как да не изпуска моменти и т.н - сякаш това е позната практика, а не нещо което сега ги карат да правят за първи път. Останах с усещането, че има  и други деца родени от церемонията - може и да бъркам - вие сте по наясно! Simple Smile

За съпругите също ми беше интересно - нито една ли няма шанс за забременее? Simple Smile И колко време им дават шанс да опитват преди да минат на церемонията? Simple Smile

# 268
  • Вестерос
В книгата мисля, че СЪпругите, които Оффред вижда са все по-възрастни.
Джанин мисля, че точно от доктора беше забременяла.

# 269
  • София
Точно, Серина е с бастун даже, във филма от 90те са възрастни. Режисьорите на сериала са решили че ще бъде много по-жестока борбата помежду Серина и Джун ако са на една възраст

Общи условия

Активация на акаунт